190

Enskededalen, Enskededalen

Grusåsgränd 138

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,120 inkl. värme, va, fiber 1000/1000 Mbit
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea130 kvm
Lägenhetsnummer0010
Byggår1980
Driftskostnad989 kr/månad

Eftertraktat familjeboende med radhuskänsla - med ett toppenläge!

• Ett boende på hela 130 kvm, disponerat över två plan - med optimal planlösning där tre sovrum ligger på mellanplanet, samt ett stort på det övre med möjlighet att dela av det ljusa vardagsrummet och skapa ytterligare ett sovrum.

• Egen ingång från den trevliga innergården, komplett utrustat kök med både köksö och matplats i direkt anslutning, ett helkaklat badrum med ytterligare en gästtoalett, två klädkammare samt ett stort vardagsrum på övre plan med utgång till den stora takterrassen i solläge, som vetter mot den hemtrevliga innergården.

• Belägen i en välskött och populär förening, Brf Pärongården, med bergvärme, förskola på innergården och bredband inkluderat i avgiften! Närhet till goda kommunikationer, lekplatser och grönområden.

Detta är en Kommande® försäljning.
Välkommen till att göra en intresseanmälan via hemsidan redan nu för vidare information!

Om området

Med det centrala läget och Enskededalens positiva utveckling är framtidsutsikterna goda vad gäller både värdeökning och efterfrågan. De flesta av gårdarna har ombildats till bostadsrättföreningar och medlemmarna värnar om hög trivselfaktor och bra boendemiljö.

Gårdarna är ofta lummiga och barnvänliga med lekplatser och picnickbänkar för trevnad och gemenskap.

Det finns flera skolor i närheten och flera av gårdarna har förskolor, bl.a. Päron- Hagtorn- Rönnbär- Plommon- och Äppelgården.

Nära vackra Nackareservatet där du ha gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Här finns joggingspår, vackra promenadstigar, golfbana och badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön. Dessutom nära till omtyckta Nytorps Gärde med fotbollsplaner och utomhusbad sommartid.

Kommunikation

Bra kommunikationer via buss, T-bana Blåsut och T-bana Sandsborg (gröna linjen) med endast ca 10 minuters resväg till city.

Närservice

I Dalens centrum finns bl.a. butiker, gym, badhus, bibliotek, apotek och postombud samt frisörsalong. I området finns också bageri, pizzabutik, heminredningsbutik, antikaffär, kemtvätt mm. Kort promenadavstånd till Globen och Tele2 Arena som erbjuder sport, musik-, och nöjesarrangemang. Här finns shopping, restauranger, systembolag och stor ICA butik med brett sortiment. Du kan promenera eller cykla till Södermalm och det är bara några minuters bilväg till Sickla köpkvarter med bra shopping, restauranger och filmstad.

Parkering

Det finns närliggande garage där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering, tel. 08-772 96 00. Korttidsparkeringar på kringliggande gator mot Taxa 4, Stockholms stad.

Övrigt

Läs gärna mer om Enskededalen på: https://enskededalen.org/ Enskededalen.org är en ideell förening som samlar information om Dalen.

Viktiga dokument & länkar

Undersökningsplikt/felansvar köp BR
Stadgar 2017
Årsredovisning 2019
Energideklaration Grusåsgränd 160-185.pd
Energideklaration Grusåsgränd 134-158.pd
Föreningens hemsida
Kommande

Bilder

Den härliga takterrassen på övre plan, delvis inglasad

Kök mot matplats och sovrum 3

Kök

Egen ingång från innergården med mindre uteplats i direkt anslutning

Den förlängda hallen med plats för avhängning och förvaring

Planritningar

Planritning - mellanplan

Planritning - övre plan

Alternativ planritning - övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum
Boarea
130 kvm
Areakälla
föreningens information
ENTRÉ & HALL
Med en egen entré från uteplats i anslutning till den barnvänliga innergården, nås den välkomnande och förlängda hallen med gott om både sitt- och förvaringsmöjligheter. Hallen har en skyddande klinker på golvet med behaglig golvvärme under och målade väggar i ljus ton. Den inbjudande och vitmålade innertrappan tar dig sedan vidare upp till mellanplan där ett ljust och genomgående golv löper över hela våningsplanet.
SOVRUM 1
Det första sovrummet ligger precis vid början av den inre hallen och har plats för säng, byrå och garderob. Rummet kan med fördel även nyttjas som gäst- eller arbetsrum. Väggarna är ljust målade och fönster finns mot innergården.
SOVRUM 2
Större sovrum i anslutning till det första sovrummet, idag ett inrett barnrum. Här finns det gott om plats för dubbelsäng, garderober och ytterligare möblemang. Även här är väggarna målade i ljusa toner med fönster mot innergården.
BADRUM & GÄSTTOALETT
Stort, helkaklat badrum i stilrena toner med ljust klinker med blåa inslag på golvet, med golvvärme, samt vitt kakel och mönstrad mosaik på väggarna. Här finns; WC, kommod, spegelskåp, badkar samt både tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Spotlightsbelysning i taket.
Bostadens toalett är även det helkaklat och har mörk klinker på golvet ihop med vitt kakel på väggarna. Här finns; WC samt kommod.
KÖK & MATPLATS
Ett socialt och luftigt kök i en öppen planlösning med gott om både arbets- och förvaringsmöjligheter via vita, speglade över- och underskåp samt en praktisk köksö. Överskåpen har även praktisk arbetsbelysning under. Mörk bänkskiva ihop med mönstrad mosaik i röda toner ovan arbetsytan. Den maskinella utrustningen består av; side by side kyl och frys från Bosch, häll, inbyggnadsmikro och ugn, diskmaskin samt köksfläkt.

I direkt anslutning till köket vid det härliga burspråket, finns den rymliga matplatsen. Här finns det gott om plats för matbord för större, sociala sammankomster.
SOVRUM 3
Bostaden tredje sovrum nås från matplatsen vid köket och är ett fullstort sovrum med plats för dubbelsäng, byrå och arbetshörna. Praktisk förvaring genom fyra, inbyggda garderober. Väggarna i sovrummet är ljust målade ihop med en tapetserad fondvägg i vilsamt mönster.
SOVRUM 4
På det övre planet finns bostadens fjärde, stora och ljusa sovrum med härliga takfönster för insynsskyddat ljusinsläpp. Rummet har plats för säng, byrå och praktiskt förvaring genom skjutdörrsgarderober. Väggarna är ljust målade ihop med ett laminatgolv.
VARDAGSRUM & ALLRUM
Väl uppe på övre plan finns det ljusa och luftiga vardagsrummet med rikligt ljusinsläpp via fönsterparti mot den stora takterrassen. Här finns det gott om plats för större soffgrupp och bord, mediamöbel, TV samt ytterligare möblemang. Rummet har originalparkett på golvet samt ljust målade väggar ihop med en tapetserad fondvägg.
I anslutning till vardagsrummet finns även allrummet som idag nyttjas som arbets- och läshörna men som med fördel kan göras om till ytterligare ett fullstort sovrum för den som önskar.
TERRASS
Det övre planet erbjuder även bostadens signum, den stora och delvis inglasade terrassen med ett läge i sydost som bäddar för sol från morgon till sen eftermiddag ihop med en mysig utsikt mot den hemtrevliga innergården, fritt från insyn. Här finns det gott om plats för både utemöbler och växter, eluttag finns.
ÖVRIGT
Två klädkammare finns på vardera plan, ett större på mellanplan vid innertrappan samt ett mindre på övre plan i anslutning till vardagsrummet.
Ugnens termostat verkar felaktig.
Uteplats
Uteplatsen är belägen på föreningens mark, men den boende får nyttja den.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning av våningsplan
Markplan med etage
Avgift
SEK 6,120 inkl. värme, va, fiber 1000/1000 Mbit
Driftskostnad
SEK 11,868 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 7,500
Försäkring
SEK 4,368
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
1.63865 %
Kommentar till andelstal
Det har inte gått att få fram vad andelstalen baseras på.
Tillträde
Enligt ök.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1980
Uppvärmning
Bergvärme med fjärrvärme som spets
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 8/25/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
126 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Pärongården
Om föreningen
Brf Pärongården i Enskededalen bildades 2010 och är belägen på Grusåsgränd 134-164 och 141-185 och består av 110 lägenheter, en samlingslokal och en förskola.

Innergården är lummig och barnvänlig med både lek- och grillplats för gemensamma tillställningar. Det finns även en trädgårdsgrupp bildad av föreningens medlemmar.
Gemensamma utrymmen som föreningen tillhandahåller på innergården är:
Två cykelrum, ett vid port 160 och ett vid port 164, ett snickarrum, bredvid port 160, ett pingisrum, i portalen vid port 185 samt ett trädgårdsrum, vid port 185. Kontakta styrelsen om du vill låna något eller använda trädgårdsrummet.

I en separat byggnad på innergården finns föreningens tvättstuga samt fest- och samlingslokal. Tvättstugan har fyra vanliga maskiner (F) och en grovtvättmaskin (G). Till vardera par av fintvättmaskiner finns ett torkskåp och en torktumlare. Bokningar sker via föreningens elektroniska bokningssystem och lokalens hyra är 200 kr som betalas kontant.

Brf Pärongården har tecknat en gruppanslutning för internet via Stockholms Stadsnät. Det innebär ett aktivt bredbandsuttag i lägenheten med hastighet 1000/1000 Mbit/s.

Föreningen har en väldigt trevlig hemsida, för ytterligare information besök gärna: https://www.parongarden.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
110
Varav hyreslägenheter
19
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
TV: Basutbud från Comhem. Fiber via: Stockholm Stadsnät 1000/1000 Mbit/s, ingår i avgiften.
Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser eller garageplatser. För att få en p-plats hänvisas ni till Stockholm parkering.
Renoveringar
Planerade renoveringar:
Översyn av stammar och ytterligare åtgärder för innergården
Föreningen har en upprättad underhållsplan som sträcker sig mellan 2014-2033.

Utförda renoveringar:
2020 - Översyn av tak. Åtgärder för att trimma in bergvärme och värmesystemet
2020 - Lekplats och innergård iordningställd efter bergvärmeinstallation
2019 - Bergvärme
2019 - Upprustning av festlokalen
2017 - Upprustning av lekplatsen
2016 - Fönsterrenovering
2015 - Stamspolning
2015/2016 - Hissarna renoverades
2014 - Fasadmålning, ventilationsbyte i höghusen samt målning av trapphus
2012 - Takrenovering, ventilationsbyte i låghusen samt stamspolning
2009 - Fiber installerades
Ekonomi
Inga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat med styrelsen 2020-07-02.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande period löper från 2019-07-01 till 2029-06-30.
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 476
Övrigt
Separat byggnad på gården med gemensam tvättstuga och gemensamhetslokal.

Karta

Enskededalen Enskededalen

Grusåsgränd 138

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg