190
MED833A1AA9520F4ED389E4BBA34FDF27B5

Perfekt planerad tvåa med balkong i ett soligt söderläge!

Kommande®

Kallebäck, Göteborg

Gräddgatan 7

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,625 inkl värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea45 kvm
Våning10 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1905
Byggår2018
Driftskostnad350 kr/månad

Accepterat pris: SEK 2,600,000

Välkommen till denna perfekt planerade tvåa med balkong i ett soligt söderläge på tionde våningen! I expansiva kallebäck bor du nära naturen samtidigt som du har promenadavstånd in till Göteborgs kärna. Kommande annons, kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Om området

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Brf Kallebäcks Torn - Årsredovisning 201
Energideklaration
Ekonomisk plan
Stadgar
Kommande

Bilder

Soldränkt balkong med utsikt över Göteborg.

Toppmodernt kök ifrån Ballingslöv.

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
45 kvm
Hall
In i hallen möts du av ett praktiskt och tåligt klinkergolv som sedan övergår till vitlaserat ekgolv.
Välplanerad avhängning för kläder och skor på vänster sida med två stora och rymliga garderober.
Vardagsrum
Vardagsrummet har en öppen och social planlösning där du har möjlighet att inreda med såväl större matgrupp samt soffgrupp med tillhörande möblering. Här finns rikligt med ljusinsläpp från de två stora fönsterpartier som har sitt väderstreck mot söder.
Sovrum
I sovrummet finns gott om utrymme för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrig inredning. Beläget i sovrummets hörn finner du en garderob för klädförvaring. Rummet upplevs ljust och rofyllt genom det ljusinsläpp från det stora fönstret som vetter ut mot öppen utsikt.
Kök
Stilrent högkvalitativt kök från kända Ballingslöv med släta köksluckor i sober pärlgrå nyans samt grepplister i aluminium.
Ovanför arbetsbänken är väggen beklädd med hexagonfomrade kakelplattor i vit nyans.
Som en ytterligare fin detalj i detta kök är den tunna, vita bänkskiva som snyggt har en infälld och underlimmad vaskho.
Alla vitvaror går i rostfritt stål från Electrolux.
Balkong
Den rymliga balkongen på ca 5,5 kvm ger dig en fantastisk utsikt från tionde våningen. Det södergående vädersträcket ger dig sol under hela dagen.
Klädkammare
I nära anslutning från både hall och sovrum finner vi den stora klädkammaren. Här finns möjlighet att inreda med smart hyllförvaring för optimal förvaring.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
10 av 14, hiss finns
Pris
SEK 2,600,000 Accepterat pris
Avgift
SEK 2,625 inkl värme, VA och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 4,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,200
Andel i föreningen
0.967 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX
Energideklaration
Utförd 12/4/2018
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Kallebäcks Torn
Om föreningen
I Brf Kallebäcks Torn finns 84 lägenheter i storlekar från tvårummare på ca 45 kvm - 59 kvm och trerummare från ca 67 kvm - 70 kvm.
Föreningen förvärvade och bebyggde fastigheten Kallebäck 7:11 med adress Gräddgatan 7 under 2017/2018.
För mer information vänligen gå in på: https://www.kallebackstorn.se/

Allmänt
Kallebäcks Torn är ett av östra Göteborgs mest attraktiva bostadsprojekt! I två fjortonvåningshus har Stena Fastigheter nu byggt både bostadsrätter och hyresrätter. I det ena huset är det alltså enbart bostadsrätter och i det andra enbart hyresrätter. Detta är en optimal kombination för föreningen då detta bidrar till regelbundna extrainkomster i föreningen. Husen är byggda i modern tappning med snygg estetik och praktisk funktion. Bostäderna byggs med certifiering Miljöbyggnad Silver.

Övriga utrymmen i föreningen
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och rullstolsrum.

Tillgång finns till föreningens årsredovisning, stadgar samt ekonomiska plan.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
84
Tv och bredband
Kanalbox med tv-basutbud från ComHem.
Fastigheten är kopplad till Itux som är ett öppet nät med fiberanslutning i hastighet 1000MB/sek.
Man får alltså koppla på vilket nätverk man vill. Om föreningen senare kommer arbeta fram ett gruppavtal med någon bredbandsleverantör får senare utvisas.
Parkering
Parkeringsmöjligheter finns bl.a. i föreningens garage, till dessa platser är det separat kö.
Kostnad för garageplats är ca 1100kr/månaden.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Kallebäck Göteborg

Gräddgatan 7

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg