190

Södermalm - Maria Magdalena, Stockholm

Götgatan 44A, 3tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,625 Inkl. värme, vatten, bredband, kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea48 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer59
Driftskostnad333 kr/månad

Höst upp i ett gårdshus finns denna lägenhet med mycket väldisponerade kvadratmeter. Den luftiga lägenheten har en genomgående planlösning med fönster åt två håll, och vägg i vägg endast trapphuset som granne. Ljus färgsättning och generöst ljusinsläpp via de söta fönsterna med djupa fönsternischer samt fina parkettgolv i samtliga rum (förutom badrummet) skapar tillsammans en ombonad trivselkänsla. Gårdshuset byggdes i mitten av 1700 talet. (gathuset byggt 1863). Stabil förening med goda intäkter från lokalhyresgäster vilket medför låg månadsavgift. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Om området

Området med sina anrika kullerstensgator, har varit bebott ändå sedan 1300-talet och kvarteren verkligen andas historia och charm. Omtyckt läge med närhet till både Mariatorget och Mariaberget. Flertalet smickrande utsiktspunkter med Ivar Los park och Monteliusvägen som de mest populära, där du slås av utsikten av Riddarfjärden med Stadshuset och Stockholms City i bakgrunden. Ett lugnt område med fantastiska promenadstråk, samtidigt som du har närhet till Södermalmspulsen runt Mariatorget och Hornsgatan. Mängder av trendiga restauranger och barer i området såsom klassiska Rival på Mariatorget, Tabbouli på Tavastgatan med libanesiska smaksensationer, Häktet på Hornsgatan med brett cocktailutbud och A BOWL vid Blecktornsgränd med inspiration från Asien samt mellanöstern. Sommartid stoppas trafiken på Swedenborgsgatan och görs om till en härlig gågata med uteserveringar från fleratalet restauranger!

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans röda linje från Mariatorget samt grön linje från Slussen. Gott om bussförbindelser från närliggande gator och vid Södra Station finner du även pendeltåget.

Närservice

Gott utbud av livsmedelsbutiker och apotek med bl.a. Coop Mariatorget på Hornsgatan samt Willys Mariahallen i korsningen Hornsgatan/Torkel Knutssonsgatan. Det mysiga området på Mariaberget erbjuder mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer samt goda shoppingmöjligheter med många spännande butiker.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 90kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning 2019
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Rymlig och välkomnande hall. Här erbjuds goda avhängnings-och förvaringsmöjligheter i garderoberna till vänster när man kommer in.

KÖK
Det rymliga köket har goda arbetsytor och bjuder in till gemensam och inspirerande matlagning. De vita köksskåpen bryts av med maskinell utrustning som spis, diskmaskin och kyl/frys.

VARDAGSRUM
Härligt, öppet vardagsrum med sällskapliga delar erbjuder plats för såväl soffa, soffbord och tv-bänk som matplats för familj och vänner. I den bortre änden av rummet har man satt upp en enkel vägg, som skapar en mysig sovalkov med plats för en 120 cm bred säng. Om man önskar är denna del enkel att integrera med resten av vardagsrummet

SOVRUM/ARBETSRUM
Trevligt arbetsrum som i dag används som barnrum. Inbyggd våningssäng och gott om ljusinsläpp via de två fönster som vetter ut mot den lugna innergården.

SOVRUM
Välplanerat sovrum med inbyggd våningssäng samt fönster för gott insläpp av dagsljus och med utsikt över gården. Bra med förvaring i garderob till vänster innanför dörren.

BADRUM
Badrum med lyx av att ha ett öppningsbart och vackert insynsskyddat fönster som ger fint dagsljus och god ventilation. Väggarna bär vitt kakel med ljusblå dekorrad. På golvet ligger tåligt klinker. Utrymmet disponeras av duschhörna, tvättmaskin/torktumlare, handfat och toalett.

ÖVRIGA UTRYMMEN
- Till lägenheten hör ett rymlig källarförråd.

OMBYGGNADSMÖJLIGHETER
Möjlighet finns att öppna upp taket ända upp till nock där det finns takbjälkar och därmed få det något luftigare eller bygga ett litet loft samt installera takfönster. Takhöjden är 2,5 m, med öppning upp till taknocken blir höjden ca 3,7 m. Braskamin går också att installera. I grannlägenheten på samma plan har man gjort allt detta. Dessutom finns det möjligheter (efter bygglov) att ta upp två fönster på gaveln av lägenheten. Detta har gjorts på motsvarande ställe i gathuset. Föreningen är positiv till ombyggnader men det kräver bygglov och föreningens godkännande. En lägenhet med potential!
Antal rum
3 rum
Boarea
48 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 1,625 Inkl. värme, vatten, bredband, kabel-TV
Information avgift
Det finns inga beslut om att förändra avgiften (Kontrollerat 2020-06-22)
Driftskostnad
SEK 4,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,000
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
2.023 %
Byggnad
Förening
Namn
Brf Götgatshöjden
Om föreningen
Föreningen bildades 1995 och är en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen omfattar: Götgatan 42, 44 samt Högbergsgatan 37.
Föreningen är medlemsstyrd och förvaltad av boende medlemmar genom
föreningens medlemsstyrelse.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
28
Antal lokaler i föreningen
6
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1998 Trapphusen, totalrenovering, målning, armatur
1999 Delvis nytt tak i 44:an
1999 Ny tvättstuga
2008 Nytt tätskikt på gården
2011 Nya hissar
2012 Ny värmeväxlare till fjärrvärme
2013 Totalrenovering av hyreslägenhet
2017/18 Stor VVS-åtgärd hos Mest
2018/19 Fönsterrenoveringar, fortlöpande.
VVS- fortlöpande
Ekonomi
Nyckeltal för 2019:
Kassa Bank 1 587 591 kr
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej. Tomträttsavgäld årlig avgift på 918 250 kr
Övrigt
Festlokal:
I tre källarvalv från 1700-talet finns en festlokal som endast är till
för medlemmars privata sammankomster.
Den är fullt utrustad för bordsdukning till 40 personer.
I lokalen finns även bar, piano, wc, dusch och bastu.

Bastu:
I anslutning till festlokalen finns en bastu.

Tvättstuga:
2 tvättmaskiner
2 torktumlare
1 torkskåp
1 torkrum
1 kallmangel
1 varmmangel

Cykelrum på gården, med ingång direkt från Högbergsgatan.

Gård:
Gemensam innergård, i två nivåer, med utemöbler och planterade blommor för allas trevnad. Det finns ytterligare en gemensam innergård på den andra sidan av gårdshuset.


Soprum:
Föreningen har två rum för sopsortering av hushållssopor, glas,
tidningar, wellpapp och grovsopor.

Förråd:
Ett förråd per lägenhet i källaren.

Karta

Södermalm - Maria Magdalena Stockholm

Götgatan 44A, 3tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg