190
MEDA3C9D5C303114DFB96DC1FA4E1876BC8

Såld!

Gribbylund, Täby

Götavägen 113

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea160.8 kvm
Biarea16.4 kvm
Tomtarea947 kvm
Byggår1985
Driftskostnad2,446 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 8,925,000

Ansvarig mäklare

Kommer ni ihåg Götavägen 123 som såldes för inte så länge sedan? På samma lugna gata med ett riktigt bra läge kommer nu Götavägen 113. Det är av samma hustyp som byggdes under samma år.

Vad har vi då här! Håll i hatten och häng med.
Inte nog med att du har ett kort avstånd till en av Täbys bästa förskolor, Läsargränd. Dessutom så har du ett ännu kortare avstånd till Myrängsskolan som har förskola till årskurs 6. Även denna är väldigt omtyckt.
Nära till motionsspår, kommunikationer med både buss och endast 10 min gång till Roslagsbanan. Fotbollsplan samt grönområde finns endast en kort promenad bort.

Hemmet har flera fantastiska egenskaper:
- När jag tidigare skrev lugn gata så är detta ett riktigt bra ställe att lära dina barn att cykla på eller köra med små elbilar som man ser är allt mer av numera. Götavägen ser du inte ens från huset vilket gör att du och en annan fastighet delar på infarten. Väldigt privat och gott om utrymme med fler bilar på infarten, här finns även ett garage.
- Du behåller ett bra läge med närhet till el-ljusspåret och kommunikationer som smidigt tar dig in till Täby centrum, Danderyds sjukhus med fler förbindelser.
- Stor altan i vinkel med utrymme för socialt umgänge. Ena delen är delvis under tak där säljaren idag har en loungehörna och vid delen utanför köket står ett stort bord som är redo att dukas för flera! Här finns även en elektrisk markis.
-Från altanen har du utgång till en plan gräsmatta med en del avsett för hockey drömmar. Där står ett hockeymål på tomten där sonen i huset har spenderat X antal timmar för att slipa på sina slagskott. Ramen på hockeymålet är nästan platt av alla slagskott med puck. Ren hockey glädje, fantastiskt!.
Ena sovrummet på nedre plan är en pojkdröm, med just hockeytema! Sonen är nu längre än mäklaren och jag hade inte velat möta den gossen på isen! Björn Borg började sin tenniskarriär med att bolla mot garage uppfarten, dina barn kanske börjar med denna plats att utvecklas och drömma på.

Husets insida kommer inte göra dig besviken.
- Idag har huset 4 sovrum, möjlighet finns att göra 6 sovrum om behovet uppstår. Idag är det två lyxiga ungdomsrum med gott om utrymme samt ett eget allrum i mitten av våningsplanet! YES! tänker alla ungdomsföräldrar, här kan barnen vara om mamma och pappa har middag med grannar nere i salongerna!
- Stort renoverat kök med gott om utrymme till matlagning och förvaring.
-Ny frånluftvärmepump från augusti 2020 som ger dig som ny ägare lägre uppvärmningskostnader.
-En separat del för vardagsrummet som kan byta namn till salongen efter en trevlig middag i gott sällskap.
-Två helkaklade badrum. Ena badrummet når du direkt från Masterbedroom.
-Separat entré till tvättstugan som har utrymme att spola av både barn och hundar innan de klampar in efter en dag i området. Sedan vidare in i köket.
-Möjlighet till flera sovrum eller en egen home-office del.
-Utgången till altanen är givetvis från köket och vid vardagsrummet.

- Att ha ett stort kök med matplats, separat matsalsdel OCH ett stort enskilt vardagsrum samt fler utgångar till den stora altanen gör mig helt enkelt lite tårögd.

Om området

Gribbylund är ett område som huvudsakligen blev bebyggt under 1990-talet. Utmärkande för området är närheten till Rönningesjön med bl a 2 st utomhusbad - Ängsholmsbadet på Gribbylundssidan och badet vid Skavlötens friluftsgård som ligger på Rönninge sjöns nordöstra sida. Strandpromenaden på ca 6-7 km runt sjön är mycket använd. Vintertid plogas skridskobana och spår för längdskidor upp på Sjön. 4 H gården Rönningeby - även den på Rönningesjöns östra sida - är ett populärt utflyktsmål med bl a midsommarfirande och julmarknader.

Kommunikation

Området är mycket välförsett med BUSSAR. Busslinjer finns till Danderyds Sjukhus, Roslags Näsby, Täby C, Arninge, Täby Kyrkby, Vallentuna, Kista, Upplands Väsby samt nattbuss från Odenplan. Hållplatser finns på Armévägen/Furuvägen (605,609), Bergtorpsvägen (610, 684), Gribbylundsvägen (615, 695) och vid Löttingelund (524).

Närservice

GRIBBYLUNDS CENTRUM ligger i mitten av Gribbylund och har nyligen upprustats. Här finns mataffärer, restauranger m.m. Det finns flera SKOLOR i Gribbylund. I norra delen ligger Löttingelundsskolan åk 0-5, i den västra delen finns Myrängsskolan åk 0-5, samt i centrala Gribbylund finns Gribby Gårdsskolan åk 0-9.
BARNOMSORGEN är väl tillgodosedd med flera dagis i närområdet. För mer information gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se.

Bilder

Entréplan

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Taxerade boarean är 159 kvm.
Antal rum
7 rum varav 4-5 sovrum
Boarea
160.8 kvm
Areakälla
faktisk uppmätning
Biarea
16.4 kvm
Inledning
Hela huset och framförallt entréplan är riktigt ljust från alla fönster från olika sidor av fastigheten. Vinkelhus har en väldigt trevlig och speciell karaktär med många fördelar. Med naturliga användningsområden avskilt från varandra men ändå i en öppen miljö.

Exempel på detta: Stort kök med matplats samt en fine-dining matsalsdel, avskilt vardagsrum som ändå hänger med i en öppen anslutning, tvättstugan i hörnan på huset som inte stör senare delen på kvällen när du kopplar av. Badrummet på nedre plan når du från två håll och dörrarna kan inte ses från de sociala ytorna. Sedan omringar huset den stora altanen, där en del är delvis under tak vilket gör att dynorna kan ligga kvar.
Ren magi men vänta tills ni tar er en egen titt på övre plan.
Entré
Ljus entré med golvvärme under klinker på golv och släta väggar. Avhängning direkt till höger samt mer plats för kläder i klädkammaren lite längre fram till vänster. (Klädkammaren har fördragit för extra wc)
Badrum 2007
Helkaklat badrum med två ingångar. Ena från hallen och den andra från master bedroom. Badrummet renoverades -07 . Dusch med vikbara duschväggar, wc, kommod, spegel, handdukstork och ett skåp till förvaring.(Golvvärme)
Sovrum 1
Hockeyrummet! Här hänger idol-tröjor och en Chicago Blackhawks tapet på ena väggen. Kommer själv ihåg tiden när man samlade på Hockeykort. Den gamla målvakten Ed Belfour var min idol i just detta lag. Garderober till höger och skrivbordsplats för studier eller data-gaming vid fönstret. Ekparkett på golv och ljusa väggar.
Kök 2008
Ljust kök med en rejäl induktionshäll. En sådan har jag själv haft och du kommer att glädjas åt hur lätt det är med att ställa in plattorna utan krångel. Vissa hällar är väldigt känsliga för en sådan enkel sak, men denna behöver du inte trippa på tårna med. Köket har gott om förvaring i vita skåp och lådor, stor kyl och frys (ca 3år), mikro, ugn, integrerad diskmaskin och gott om stänkyta på en rostfri diskbänk. Även en rymlig, ljus och trevlig matplats. Här finns ena utgången till altanen.
Tvättstuga
Bakom köket finns husets hjärna, tvättstugan. Tvättstugan har en egen entré. Perfekt till att spola av både barn och hundar medans höstgrytan står på spisen.
Här finns en ny frånluftsvärmepump från 2020! Det är en NIBE 370 som sköter den vattenburna uppvärmningen åt dig. Det är mekanisk frånluft som är duktig på att hålla nere ett lågt KWH i huset. Till frånluftvärmepumpens sällskap står tvättmaskin, torktumlare, städskåp och diskho.
Sovrum 2 (Master)
Rymligt och lyxigt sovrum med ingång direkt till ena badrummet. Garderober längst ena väggen med gott om plats till förvaring. Säljaren har idag en stor dubbelsäng på 180 cm bred.
Matsal
I en egen del av huset ligger matsalen. Detta utrymme var på ritningen ett extra sovrum eller home-office del.
Idag är det en fantastisk plats för att avnjuta en gastronomisk upplevelse en bit bort från kockens hem i köket. Ställer du bordet på tvären så har du nästan möjlighet att hosta årets Nobelmiddag, för här finns det plats för ett riktigt långt bord.
Vardagsrum
Efter middagen tar du gäster och dig själv in till "salongen". Stort och rymligt vardagsrum med ett rikligt ljusinsläpp. Flera olika typer av möblemang är fullt möjligt. Ekparkett på golv och ljusa väggar.
Altan
Stor altan i vinkel med utgång till plana gräsytor. Altanen har ett fint soligt läge som du inte kommer bli besviken på. Utsikten vid matbordet är riktigt trevligt och vid en vacker kväll är det helt fantastiskt att se ljuset lägga sig över Gribbylunds takåsar. (Markis över matbord)
Övre plan
Äntligen kommer vi upp till ett bättre övreplan.

Två stora sovrum i varsin ände med platsbyggda garderober. Båda sovrummen har markiser installerade över fönster. Dessa rum går att dela av om behovet uppstår.

Badrummet renoverades 2011/2012. Helkaklat ljust badrum med golvvärme, takfönster, badkar med dusch, wc, kommod, skåp och spegel.

Allrummet i mitten kan bli ungdomens/barnens egna vardagsrum med gott om utrymme för avkoppling. Som småbarnsförälder kan du själv sova på detta plan med både ett och två barn.
Fiber och Larm med barndvarnare
Huset är anslutet med fiber. Larmet är kopplat till brandvarnare i huset.
Parkering
Utrymme för flera bilar på uppfarten. Samt även ett garage om du har en finbil eller mc.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla i vinkel
Byggnadsår
1985
Byggnadsår kommentar
ombyggt 1986
Uppvärmning
Vattenburen värme med frånluftvärmepump
Ventilation
Frånluftvärmepump med återvinning
Energideklaration
Utförd 10/12/2020
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
102 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Stopet 8
Övrigt
Nuvarande ägare förvärvade huset -98.
Utvändig fasadpanel målad för ca 8-10 år sedan.
Takfönster installerat -11/ -12.
Kök renoverat -08. Mikro bytt -20. Kyl & frys är ca 3 år gammal. Övriga vitvaror i kök från -08.
Frånluftsvärmepump bytt augusti -20.
Tvättmaskin är ca 4 år gammal.
Torktumlare bytt -19.
Wc/ Dusch entréplan renoverad -07.
WC/ Bad övreplan renoverat -11/ -12.
Löpande renoveringar/ förbättringar utförda. Övriga maskinell utrustning fungerar som de ska.
Inga fel eller andra kända brister enligt uppgifter från säljaren.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 29,349 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 5,000
Uppvärmning
SEK 22,473
Renhållning
SEK 1,876
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Försäkring tillkommer. Säljarens har Folksam dag. 8000 kr /år
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 5,763,000
Byggnadsvärde
SEK 3,205,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,013,000
Tomt
Areal
947 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Avtalsservitut Va-Ledningar
Förmån: Officialservitut Utfart, 0160-0365/1984.2
Last: Avtalsservitut: Va-Ledningar, 01-IM4-83/56847.1
Last: Officialservitut Utfart, 0160-0365/1984.1

Karta

Gribbylund Täby

Götavägen 113

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg