MED58977EE620014AC9BD10E180A7F7BFAB

Välplanerad tvårummare med västerbalkong högst upp i huset!

Boka visning

Centrala Hisingen Kvillebäcken, Göteborg

Godemansgatan 9B

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,022 värme, VA, kabel-TV (basutbud), bredband 100 Mbit/s samt dubbla förråd
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea55 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer95
Byggår1951
Driftskostnad320 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,250,000

Ansvarig mäklare

Visningar

27
September | Sunday
Välkommen att boka en visningstid!

Genomgångslägenhet med balkong längst upp som erbjuder fri vy över grannskapet och härlig eftermiddags- och kvällssol. Vacker fiskbensparkett och charmiga pardörrar bjuder in till det stora, lättmöblerade vardagsrummet. Här är nära till både Kvillebäckens centrum, service och goda kommunikationer som tar dig till stan på bara några minuter. Välkommen till en välskött HSB-förening i ett av Hisingens mest expansiva områden.

Om området

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna välplanerade genomgångslägenhet med snyggt, helkaklat badrum, lättmöblerat vardagsrum med vacker fiskbensparkett samt originella pardörrar, separat kök och ett bra sovrum!
Längst upp i huset nås lägenheten med sitt läge får ett härligt ljusflöde genom fönster i flera väderstreck. Solen förgyller balkongen med sin närvaro på kvällskvisten, så här kan sommarkvällarna avrundas på bästa sätt!
Antal rum
2 rum
Boarea
55 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Ni stiger in i en ljus och öppen hall som utgör lägenhetens kärna, här ifrån nås nämligen bostadens samtliga övriga rum. Direkt i entrén finns en hatthylla för ytterkläderna och längre in i hallen finns ett förråd/klädkammare för ytterligare förvaring. Golvet utgörs av originalparkett som slipats på senare år och väggarna är ljust målad i vitt samt en fond i lindblomsgrönt.
Vardagsrum
Till höger om entrén når du vardagsrummet genom vackra pardörtrar i glas som ger rummet mycket charm. Golvet pryds av en välvårdad och fin fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. Här är lättmöblerat och gott om utrymme för såväl soffgrupp som matsalsmöbel. Från vardagsrummet nås även bostadens härliga västerbalkong med sol från tidig eftermiddag till långt in på kvällen. Här är fri vy med utsikt över grannskapet.
Badrum
I hallens bortre ände ligger det renoverade, påkostade badrummet. Väggarna är klädda med stora, vita kakelplattor med ett snyggt integrerat hyllsystem innanför dörren. På golvet ligger svart klinker. Här behöver ni inte oroa er för frusna fötter, då man även lagt in skön golvvärme. Inredningen består i övrigt av: vägghängd kommod med handfat, spegelskåp, tvättmaskin, WC, duschhörna med vikbara dörrar i glas samt handdukstork inryms i detta väl tilltagna badrum. Notera även att våtrumsintyg finns!
Sovrum
Sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang samt förvaringsmöbler. Dessutom finns här två stycken inbyggda garderober. Låt morgonsolen ge dig energi när det är dags att kliva upp och njut av lugnet i området när det är läggdags. Väggarna är vitmålade med en fondvägg i betongimitation och på golvet ligger ljust laminat.
Kök
Klassiskt kök med snygga speglar, gott om förvaring, bra arbetsytor och en matplats i anslutning till det stora fönstret. Köksinredningen går i vitt, med bänkskivor i trä och lättskött aluminium. Även här är vitmålade väggar tillsammans med en fondvägg i mintgrönt. Maskinparken består av diskmaskin, spis med häll (2013), köksfläkt samt kyl/frys (2013).
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Pris
SEK 2,250,000 utgångspris
Avgift
SEK 4,022 värme, VA, kabel-TV (basutbud), bredband 100 Mbit/s samt dubbla förråd
Driftskostnad
SEK 3,840 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,440
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnaderna varierar med individuellt bruk samt avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
0.78816 %
Andel av årsavgiften
0.78816 %
Reparationsfond
SEK 864
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd
Energiprestanda
173 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
-Balkong
Balkong med fri utsikt över gården i västligt läge (kvällssol).

-Förråd
Det finns dubbla förråd till bostaden, ett i källaren och ett på vinden.

-Tvättstuga
Finns i källaren i samma hus.

-Parkering
Kan hyras utomhus för 200 kr/månad. Separat kö. Föreningen har även garage för 500 kr/mån. Separat kö. Det finns även motorcykelplats i garage för 120 kr/mån. Separat kö. På gatan finns boendeparkering för 355kr/mån.

-Bra att veta:
Utanför huset finns pallkragar att odla i för de boende i föreningen, så vill man odla växter/grönsaker går det bra.

Cykelrum finns i källaren.

På gården utanför finns grillplats att nyttja av föreningens medlemmar.

Föreningen har en samlingslokal som går att hyra för kalas och tillställningar.

En övernattningslägenhet att hyra när man har gäster på besök. Här finns 5 bäddar.
Förening
Namn
HSB Brf Kvillebäcken i Göteborg
Om föreningen
Föreningen består av fastigheterna Kvillebäcken 4:7, 31:1-4,32:2, 36:4 som uppfördes 1951. Föreningen har 142 lägenheter och 16 lokaler, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fördelningen är följande: 44 st 1 rok, 98 st 2 rok. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningens fastigheter består av följande adresser: Godemansgatan 9, Gullrisgatan 4 & 5, Harald Hjärnesgatan 13, 14,18 och Rudenschöldsgatan 15.

Besök föreningens mycket informativa hemsida för mer information: http://hsbkvillebacken.se/

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv,bredband 100 Mbit (Fiber) samt dubbla förråd.

Tvättstuga:
Det finns en tvättstuga i varje hus.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Organisationsform
Andelsrätt
Antal lägenheter
142
Antal lokaler i föreningen
16
Tv och bredband
Internet 100 Mbit/s samt kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften. Därutöver erbjuder ComHem digital-TV med ytterligare kanaler samt bredband. Se www.comhem.se för mer information.
Parkering
Föreningen erbjuder fyra olika parkeringsalternativ för de boende och deras gäster. Samtliga platser behöver tillstånd från föreningen och det är separat kö för de olika alternativen, tag kontakt med expeditionen för att ställa dig i kön. Det finns även gratis parkering på gatorna i området.
Här finns:
Garageplats 550 kr/mån.
Utomhusparkering 225kr/mån.
Mc/moped garage finns också att hyra.
Tillstånd får gästparkering finns också att kvittera ut hos expeditionen.
Renoveringar
Stamrenoverat 1987
Föreningen gör en löpande översyn av fastigheterna där de lagar de delar som behöver lagas. Man följer parallellt en underhållsplan. Planerade arbeten är bl.a. takrenovering samt fönsterrenovering.
Ekonomi
I januari 2019 höjdes avgiften 2,5 %. För mer information, besök föreningens hemsida http://hsbkvillebacken.se/
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
6 av 7 fastigheter är upplåtna med tomträttsavtal
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Föreningen har en gemensamhetslokal som går att abonnera för kalas och tillställningar. Denna bokas genom expeditionen.
Föreningens gästlägenhet med möjlighet till 5 boende bokas även den via expeditionen.

Ingen avsättning sker längre till varje enskild bostadsrätts inre fond.

Karta

Centrala Hisingen Kvillebäcken Göteborg

Godemansgatan 9B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg