190
MED2F52F925364648A1B8537BDCBE83395C

Såld!

Trollbäcken, TYRESÖ

Gärdesvägen 27, 1/2 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,686 Inkl värme vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea91 kvm
Lägenhetsnummer79
Byggår1959
Driftskostnad488 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,575,000

Ansvarig mäklare

Mitt i Trollbäckens fina villa- och trädgårdsområde finner vi denna härliga lägenhet. Välkommen till en stor och ombonad 4:a som kan byggas om till 5:a vid behov. Rymligt vardagsrum med utgång till inglasad balkong med trätrall. Kök med matplats samt stor matplats i anslutning till vardagsrummet. Utanför kök och sovrum växer ett äppelträd som man nästan når för att plocka frukt ifrån fönstret. 3 fina sovrum och hall med garderober. WC/badrum samt tvättrum som vid behov lätt kan återställas till en extra WC. Gångavstånd till Trollbäcken C med butiker, restauranger och bussar. Närhet även till skola och förskola.

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med många grönområden och blandad bebygelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet och besitter idag sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Från Trollbäcken går bussar till Gullmarsplan cirka var tionde minut, med en restid till Gullmarsplan på ca: 20 minuter. Under rusningstrafik går också direktbuss från/till Cityterminalen(Klarabergsviadukten), restid på cirka 25 minuter.

Närservice

I Trollbäckens centrum/ Alléplan finns det mesta som t.ex matvarubutiker, blomsteraffärer, restauranger, inredningsbutiker, bibliotek och social service, som vårdcentral, apotek och tandläkarmottagning och i Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Där finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag, restauranger och biograf. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, arbetsförmedling, försäkringskassa, bibliotek, polis, bank och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan glädja sig med friluftsliv som t ex fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Inglasad balkong med trädäck

Vardagsrum

Vardagsrum

Matplats och vardagsrum

Kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall med parkettgolv och väggar målade i vitt. Här finns flera garderober samt hatthylla.

WC/badrum med klinkergolv och kaklade väggar. WC, handfat, badrumsskåp med spegeldörrar, handduksvärmare och badkar.

Intill badrummet finns en extra WC som idag är omgjord till tvättstuga med en kombinerad tvätt/tork från Samsung -20. Det går att återställa till WC då avloppet finns kvar. Ett handfat finns här också. Klinkergolv.

Trevligt kök med schackrutigt laminatgolv och vitmålade väggar. Skåpen har vita luckor och en svart glasskiva är monterad som stänkskydd. Spis med häll ElectroHelios, fläkt, diskmaskin Cylinda -19 samt kyl/frys. I köket finns även ett kallskafferi och städskåp. Plats för matbord vid fönstret. En vägg i glas mot matrummet ger en luftig känsla och släpper in ljus i matrum och vardagsrum.

Matrummet är avdelat med en halvvägg mot vardagsrummet och det ligger ett parkettgolv här. Gott om plats för ett stort matbord.

Vardagsrummet har perkettgolv och är väl tilltaget och rymmer stor soffgrupp och mediamöbler. Fondvägg i en varm grå nyans. Utgång till den fina inglasade balkongen med trätrall. Balkongen har plats för mat- eller loungegrupp.

Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Laminatgolv -20 och målade väggar i färgen "petroleum". 2 stora garderober i högblankt vitt med skjutdörrar.

Sovrum med ekparkett och väggar målade i vitt.

Sovrum med laminatgolv och väggar målade i vitt samt en tapetserad fondvägg.
Antal rum
4 rum
Boarea
91 kvm
Areakälla
föreningens information
Parkering
Gratis P-plats
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning av våningsplan
1/2 trappa
Avgift
SEK 4,686 Inkl värme vatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 5,856 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,716
Försäkring
SEK 1,140
Beräknat antal personer
5
Andel i föreningen
1.02921 %
Andel av årsavgiften
1.02921 %
Byggnad
Byggnadstyp
3-våningshus
Byggnadsår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 8/28/2019
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
126 kWh/m² och år
Övriga byggnader
Ett källarförråd tillhör lägenheten.
Förening
Namn
HSB Brf Trollbäcken
Om föreningen
Föreningen har 129 lägenheter, alla är bostadsrätter. I föreningen finns flera tvättstugor. Det finns också cykelförråd, gym, solarium, bastu, samlingslokal samt en pub. Fina och användbara gårdar med bl.a, grillplatser, lekplats och sittgrupper. Källsortering finns delvis i föreningen.

5 minuters gångväg från området ligger Trollbäckens centrum med bl.a. butiker, restauranger och vårdcentral. Från Trollbäckens centrum går det ett flertal bussar till Gullmarsplan, T-centralen, Haninge och Nacka. Med bil tar det ca 15 - 20 minuter att åka till Stockholm.

Brf Trollbäcken bildades 1957 och består av 129 lägenheter i olika utformningar från ett till fyra rum och kök. De finns fem hus som omgärdar en stor vacker trädgård.

Enligt föreningens hemsida är området ett av Tyresös två första bostadsområden. Planeringen av området är typiskt 50-tal med två- och trevånings lamellhus grupperade kring en öppen gårdsbildning med vägarna löpande runt området på utsidan. Tidstypiska är husen också med sina putsade fasader, slätputsade lister och tegeltäckta sadeltak (som är renoverade under senare år)

1999 gjordes stambyte och 100 megabit bredband drogs in. Fasaderna målades om och balkongerna byggdes ut. Utöver detta fick gården en uppfräschning med många gröna rum för medlemmarna att vistas i.

Extra förråd finns att hyra. Cykelförråd och barnvagnsrum finns i föreningens skyddsrum. Föreningen har 3 stycken tvättstugor.

Elabonnemang tecknas av köparen själv och kan tecknas via Vattenfall.

Föreningen står för bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.

Överlåtelseavgift: 3,5% av prisbasbeloppet. Betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift: 1,5% av prisbasbeloppet. Betalas av lägenhetsinnehavaren.

Köparen måste bli medlem i HSB Stockholm.

Läs mer om föreningen på: www.hsb.se/stockholm/brf/trollbacken
Tv och bredband
Bredband kan tecknas via Bredbandsbolaget eller ComHem.
Parkering
Parkering utan el är kostnadsfritt för medlemmar. Parkeringsplatser med motorvärmare samt garage mot kostnad.
Renoveringar
Bredband på 100 megabit drogs in i föreningen 1999.
Överlåtelseavgift
SEK 1,138 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 455

Karta

Trollbäcken TYRESÖ

Gärdesvägen 27, 1/2 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg