KarriärOm oss
230
MEDB58089133E5E498A84111386E01A2B74

Totalrenoverad korsvirkesgård mitt i naturenGånarps backaväg 190 Gånarp, Munka-Ljungby

Gånarp, Munka-Ljungby

Gånarps backaväg 190


PRIS (utgångspris)6 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL SKIFTEN

1

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

250 kvm

TOMTAREA

1,005 ha

BYGGÅR

1910

DRIFTSKOSTNAD

4 295 kr/månad

Totalrenoverad korsvirkesgård mitt i naturen

Äntligen är denna korsvirkesgård till försäljning och denna gård vill ni inte missa! Nuvarande ägare har totalrenoverat hela boningshuset på 250 kvm och stallet (plejdstyrt) som i nuläget är kennel-verksamhet. Detta är en perfekt familjegård då det är möjligt med generationsboende/uthyrningsbostad. Här huserar du på välplanerade 250 kvm i stilfull smak där du får en underbar känsla av hemtrevnad direkt när du stiger innanför dörren. Här finns alla möjligheter att använda till generationsboende, hyra ut till ett hushåll eller att bedriva verksamhet. På tomten har du många olika uteplatser för att kunna följa solen från morgon till kväll och hela trädgården är inhägnad.

På marken finns två hagar, ett stall som har 3.40m i takhöjd och kan användas både till hästar med din sadelkammare eller till, hundar med valprum eller annan hobbyverksamhet.

Boka in er på visning eller för mer information kontakta fastighetsmäklaren Frida Svahn 0768 66 85 60 eller frida.svahn@husmanhagberg.se

Bilder

MEDB58089133E5E498A84111386E01A2B74
MEDFCF163AAABF040FA8936DC991066274B
MED2B8084A726764E779802F9FC503EDC5F
MEDCDBB219F65D94F41A3DC1A383DB3C4A7
MED5D7D461C16984667815E6DF905E2821F

Planeringsverktyg

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Entréplan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL SKIFTEN

1

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

250 kvm

TOMTAREA

1,005 ha

BYGGÅR

1910

DRIFTSKOSTNAD

4 295 kr/månad

Om området

På Hallandsåsens sydsida ligger natursköna och lantliga Gånarp. Ett underbar liten by mitt emellan Munka Ljungby och Hjärnarp. Ett lantligt läge med allt man kan önska sig i närservice inom 10 minuters bilväg. I Gånarp finns ridhus och i området finns fina ridstigar. Förskolor och skolor finns både i Munka Ljungby som i Hjärnarp där också matvarubutiker finns. Endast 10-15 minuter bilväg till Ängelholms centrum.

KOMMUNIKATION

Busslinje 507 går mellan Ängelholm och Hjärnarp 1-2 ggr/tim vardagar. Mer info se: http://www.skanetrafiken.se. Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 10 min bilväg.

Byggnader

FASTIGHETSBETECKNING

Gånarp 5:9

1½-PLANSVILLA I VINKEL

ANTAL RUM

8 rum varav 4 sovrum

BYGGNADSÅR

1910

UPPVÄRMNING

Pellets, luft/luft värmepump, 2 st kaminer

VENTILATION

Självdrag

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund, platta på mark

STOMME

Lecablock

FASAD

Korsvirke

FÖNSTER

3-glas

TAK

Plåt

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om, 2 st grävda brunnar (ca 10m djup). Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med slamavskiljare och markbädd är installerat 2002.

TOMTBESKRIVNING

Vedskjulet ligger vid groventrén.

BESKRIVNING

Har du alltid drömt om att bo i naturen på en Korsvirkesgård? Önskar du bedriva verksamhet eller ha en ateljé där du bor? Eller önskar du få extra intäkt genom uthyrning av ett hushåll. Då kan du sluta leta för denna gård har allt! Nuvarande ägare har genomfört omfattande renoveringar av boningshuset. Nu har du möjlighet att förvärva denna gård och sätta din prägel på gården!

Enhetligt golv genom hela boningshuset och synliga bjälkar som ger den där lantliga känslan men även lyxen av nya ekgolv i laminat. I boningshuset har du två sovrum, ett mysigt vardagsrum, gästtoalett, ett härligt kök med många fönster från tre olika väderstreck i tillbyggnaden där man har utsikt över trädgården.

Hall
När du stiger innanför dörren får du en fantastisk känsla att här vill jag bo. Golvet är i mikrocement och här finns det möjligheter till klädförvaring.

Kontor/sovrum
Direkt till vänster finns ett rum som används som kontor idag. Detta är även perfekt för ett sovrum.

Vardagsrum
Rakt fram från entrédörren har du ett vardagsrum i vinkel. Här har du det enstavigt ekgolv i laminat som är enhetligt i hela boningshuset. Vita målade väggar och i taket ser man de fina takbjälkarna. Här har du även en värmande kamin som används flitigt av nuvarande ägare.

Sovrum/lekrum
Intill vardagsrummet ligger ett sovrum som idag används till lekrum. Fönster som vetter mot både norr och väster. Målade vita väggar med spröjs på alla husets fönster.

Gästtoalett
Mellan vardagsrummet och köket har du en gästtoalett med grå träpanel på ena sidan och vitt kakel på resterande. En vägghängd toalett med snyggt grått kakel bakom toaletten. Rund stor spegel och ett mindre handfat.

Kök
På denna gård får du ett härligt, öppet och praktiskt kök med bra förvaring. Det finns en stor köksö med vask och bra med arbetsytor. Här har du även matplatsen där man sitter med fönster från tre väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp. Stor induktionshäll (Siemens) och ugn (Electrolux), köksfläkt, Kyl och frys (Samsung)

Tvättstuga
I tvättstugan finns även groventrén som kan användas när man varit ute i skogen eller barnen varit ute och lekt och blivit smutstiga, där är det bara att slänga ytterkläderna direkt i tvättmaskinen. Tvättstugan är rymlig och bra storlek och med bra förvaring och med vask. Tvättmaskin och torktumlare är från Bosch. Klinkers på golv.

Övre plan
Mellan vardagsrum och köket har du trappan upp till övre plan som idag används som sovavdelning. Här finns två mindre sovrum som är perfekt för barnrum. Sovrummen är ljusa med många fönster. Även här på övre plan ligger ett enstavigt ekgolv i laminat. I det stora sovrummet har du förvaringsmöjligheter och en luft/luft värmepump som ger en skön AC på sommaren. Från sovrummet har du även dörren in till den enorma oinredda vinden. Här finns alla möjligheter till klädkammare, extra sovrum, extra vardagsrum, ateljé eller vad man nu har för behov.

Badrum övre plan
Till vänster efter trappan har du det stora, ljusa badrummet med inkaklat badkar, dusch med duschväggar, vask med kommod, handdukstork, vägghängd toalett, snedtak som ger ett fint ljusinsläpp. Ljusgrått klinkers på golv och vitt kakel på väggarna. Fin ljusgrön färg på väggarna.

Generationsboende/uthyrning
Detta charmiga extrahushåll har använts för uthyrning via booking och har därmed allt man behöver. Gränsen går vid boningshusets tvättstuga och därmed har man ett badrum med dusch, tvättmaskin och handdukstork, ett sovrum, ett vardagsrum och ett IKEA-kök med lantlig stil och en matplats med värmande kamin. Köket är utrustat med diskmaskin (siemens), köksfläkt, kyl/frys (Samsung) Här har du ingången från vägen och du kommer in i en mindre hall med avhängingsmöjligheter. Alla rum är i fil och det är synliga bjälkar i hela huset. Detta boende har möjligheter att ge en bra intäkt då det varit populärt att hyra under sommartid.

Trädgård
Hela trädgården är inhägnad och har uteplatser mot sydväst. Här finns lekställning med både rutschkana, gungor och sandlåda med tak över.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar boningshuset
2021
Ny luft/luft värmepump i sovrum på övre plan
Nya fönster
Ny avloppspump
Ny cirkulationspump i pannrum
Målning invändigt
Fiber inkopplat
Krypgrund kontrollerad

2022
Staket runt trädgården
Ny stenmur och stentrappa
Trädgård anlagd samt stengångar på hela gården
solcellsmätare installerat
Ny fasadbelysning
Ny fog/puts på hela husgrunden
Nya vitvaror i tvättstuga
Ny diskmaskin

Utförda renoveringar uthyrningsbostaden
2021
Målat väggar invändigt
Installation av kamin
Ny ytterdörr
Nytt tak, takstolar och råspont
Fiber inkopplat
Ny avloppspump
Ny duschvägg i badrum samt nytt sanitetsporslin/skåp
Inkoppling av vattenpump för bevattning

2022
Hallen renovering

STALL

BESKRIVNING

Stall
Ett stall på 250 kvm som har två luft/luft-värmepumpar och inne i valprummet finns det även golvvärme. I det rymliga stallet finns i nuläget 7 st kennelboxar med utgång till rastgårdarna på utsidan. Det finns även en hundgård på sidan mot boningshuset. Det finns rännor i mitten av stallet. Stallet är plejdstyrt och en helt ny el-central är installerad och förberett för solceller.

BOAREA

250 kvm

BYGGNADSÅR

1910

TOMTBESKRIVNING

Tomtarea 10045 m².

TV

Fiber

RENOVERINGAR

2021
2 st nya luft/luft värmepiumpar
Golvvärme i valprum
Pallställ
Ny elcentral och Plejd samt förberett för solceller

Allmänt om fastigheten

DRIFTSKOSTNAD 1½-PLANSVILLA I VINKEL

51 540 kr / år

DRIFTSKOSTNAD, VARAV

EL

14 180 kr

VA

1 000 kr

UPPVÄRMNING

16 500 kr

RENHÅLLNING

3 550 kr

SOTNING

2 000 kr

FÖRSÄKRING

14 310 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

6

NÄTBOLAG

Skellefteå kraft

ELLEVERANTÖR

Eon

ELFÖRBRUKNING

12 000 kWh/år

TILLKOMMANDE KOSTNAD

KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

FÖRSÄKRINGSBOLAG

Länsförsäkringar

ÖVRIGT

SUMMA PANTBREV

2 300 000 kr

TAXERING

TAXERINGSKOD

220

SUMMA TAXERINGSVÄRDE

1 688 000 kr

VÄRDERINGSENHETER

SMAHUSBYGGNAD

1 170 000 kr

SMAHUSMARK

518 000 kr

TOMT

AREAL

1.0045 ha

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Avtalsservitut D-2015-00352506:1
Last: Avtalsservitut: Elledning, D201500352506:1.1

PLANBESTÄMMELSER

Vattenskyddsområde

Karta

Ängelholm Gånarp

Gånarps backaväg 190

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg