190

Kungsholmen Nedre, Stockholm

Gambrinusgatan 2

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,994 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea83 kvm
Lägenhetsnummer23
Byggår1885
Driftskostnad400 kr/månad

På attraktiv adress ligger denna fina 3:a som är i mycket gott skick. Planlösningen är väldisponerad med trevliga sällskapsytor, ett rymligt kök, ett badrum som är stambytt under -17 och två bra sovrum som ligger med ostört läge mot föreningens gård. Lägenheten har ett insynsskyddat läge och passar perfekt för barnfamiljen då man inte har några trappor till bostaden. Stabil förening med god ekonomi. Centralt läge nära Rådhuset med ett brett utbud av restauranger, matbutiker, kommunikationer, promenadstråk och grönområden inom kort gångavstånd. Även skola och dagis i området. Ring för visning!

Om området

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Nedre Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom nya Ica Kvantum på Scheelegatan, Ica Kungsholmstorg och Coop. Nya sats bara ett stenkast bort.
Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning 2016
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hela lägenheten är byggd 2011 med undantag för badrummet samt golv i hall och kök som är från 2017. Materialvalen är snygga och påkostade och hela bostaden är mycket smakfullt inredd.
Antal rum
3 rum
Boarea
83 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Trivsam hall som välkomnar dig in i bostaden. Stor garderob med skjutdörrar som erbjuder generöst med förvaring. Hallen rymmer även ytterligare förvaring för den som önskar. Klinkergolv med värme inunder och vitmålade väggar. Inbyggda spotlights i taket.
Kök
Stilrent kök med vita släta skåpluckor och en bänkskiva i blankslipad granit med en nedsänkt diskho. Köksö med en snygg bänkskiva i trä som erbjuder ytterligare arbetsyta och förvaring. Generöst med rymd, arbetsyta och skåpsförvaring vilket gör köket perfekt för den som gillar matlagning samt att kunna umgås med middagsgästerna medan maten tillagas. Stort fönster mot föreningens innergård vilket ger köket ett härligt ljusinsläpp. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, vinkyl och en kyl/frys. Klinkergolv med värme inunder i samma utförande som i hallen.
Vardagsrum
Rymligt vardagsrum som ligger ett trappsteg ned ifrån köket. Rummet har gott om plats för ett stort matsalsbord, soffgrupp och tv-möbel. Två fönster i fil vilket ger även detta rum ett härligt ljusinsläpp. Snygg nisch med praktiska hyllplan i den ena väggen. Mörkbetsad ek på golvet och vitmålade väggar.
Sovrum 1
Lägenhetens största sovrum som ligger med ostört läge mot föreningens gård. Gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord. Garderobsvägg som erbjuder generöst med förvaring. Mörkbetsad ek på golvet och vitmålade väggar.
Sovrum 2
Lägenhetens andra sovrum ligger även det med ostört läge mot föreningens gård. Här ryms med fördel säng, skrivbord eller en bäddsoffa. Mörkbetsad ek på golvet och vitmålade väggar. Från detta rum har det tidigare funnits ett bygglov för balkongdörrar ut mot innergården.
Badrum
Exklusivt och påkostat badrum som är stambytt under 2017. Grått klinkergolv med värme inunder och vita kaklade väggar med snygga detaljer som matchar med golvet. Inbyggda spotlights i taket. Separat duschplats med takdusch, handfat med kommod och spegel ovan och WC. Tvättmaskin och torktumlare med en praktisk avställningsyta ovan.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 3,994 inkl värme, VA
Driftskostnad
SEK 4,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
6.91 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1885
Byggnadsår kommentar
Ombyggnadsår: 1970
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 9/20/2010
Energiprestanda
169 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Förening
Namn
Brf Morellträdet 14
Om föreningen
Brf Morellträdet 14 är en välskött förening med stabil ekonomi. Den består av adresserna Gambrinusgatan 2 och 4 med 24 bostadsrättslägenheter, en hyresrättslägenhet och tre hyreslokaler. Föreningen har tillgångar i form av outnyttjade källarförråd samt råvindar som eventuellt kan avyttras. Föreningen har även ett antal hyreslokaler som eventuellt kan omvandlas till lägenheter.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
25
Tv och bredband
Bredband levereras via ComHem eller ADSL-leverantör. From 1 feb 2018 så kommer det finnas fiber indraget till huset (1000/1000 Mbit/s). Kostnaden för fiber är 199 kr/mån.
Renoveringar
1968 - Stambyte, genomgripande renovering
1992 - Byte av takplåt
1995 - Fasadrenovering
2001 - Samtliga kök och badrum i båda husen renoverades, spolning samt byte av vissa stammar
2001 - Gård renoverad med staket/grind
2002 - Fönsterrenovering och treglasfönster satta på orginalbågar från byggår (ej gjort i dåvarande lokaler som efter 2002 byggts om till bostäder)
2004 - Tvättstuga renoverad samt nya maskiner
2006 - Taken på gatu- och gårdshus ommålade
2010 - Snörasskydd installerade på taket
2010 - Stamspolning med skärande teknik och dokumentation inklusive åtgärdsplan för partiella reparationer togs fram med hjälp av entreprenör.
2013 - Byte av termostater i lägenheterna
2013 - Ommålning fönster i föreningen (ej lägenheter med nya fönster)
2014 - Ombyggnad av lokal på entréplanet till bostadslägenhet.
2014 - Installation av ventilationssystem i bottenplan i lokal i gathuset.
2015 - Nya tvättmaskiner.
2017- Stambyte.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Övrigt
Gemensam tvättstuga finns och är belägen på källarplan och nås från innergården. Cykelparkering finns på gården. Trevlig innergård med utemöbler och grill under sommartid.

Förråd finns belägna på vinden.

Delat ägande accepteras.

Karta

Kungsholmen Nedre Stockholm

Gambrinusgatan 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg