190
MED7F0A9E305E6C4DCCA3D845B1199CB0C9

Skärgårdsdröm med 400 meter till hav och bad!

Såld!

Gryt, Gryt

Fyrtorp Hagaborg 2


Såld!
Slutpris: SEK 3,500,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

En liten kort grusväg, förbi Sandgärdets badplats, några hundra meter till utmed åkern hittar ni detta drömställe från mitten av 1800 talet. Varsamt renoverat med året runt standard. Huset ligger idylliskt med en känsla av landet, långt från civilisationen. Men här bor ni mitt ute i hjärtat av Gryts skärgård. Här finns flera restauranger och matbutik och allmänna kommunikationer på gång och cykelavstånd.

Stor plan tomt på dryga 4500 kvm, där det finns gott om plats att bygga ett extra hus om skulle vilja. Tomten har fått mycket kärlek och tid genom åren. Här finns en bra start på er nya skärgårdsdröm, fruktträd, bärbuskar, rosor, växthus och framför allt trädgårdsland färdiga för skörd när ni flyttar in. Ett pittoreskt gammalt uthus med matkällare finns idag på tomten. Uthuset har stor potential om man vill utveckla det från dagens förråd och snickarbod.

Huset har året runt standard. Köket är rymligt med mycket arbetsyta och gott om plats för matplats eller varför inte en köksö och låta alla middagar ske på den härligt ljusa punchverandan.
Vardagsrummet har en mysig braskamin som snabbt ger härlig värme om det är lite kyligare ute. Om man inte är sugen på att elda så kan använda sig av golvvärmen som är installerad i hela vardagsrummet. Ett väl tilltaget duschrum finns också på nedervåningen. Här finns plats för både badkar och dusch.
På övervåningen finns idag ett allrum/sovrum och ett sovrum båda med ett fantastiskt fint trägolv.


Eköns camping med sina klippbad ut mot öppet vatten ligger bara 2 km bort. Här finns även minigolf, restaurang och kajakuthyrning. Skärgårdens nav Fyrudden och dess hamn är bara 2,5 km bort. Här kan ni ta turbåtar ut i skärgården eller varför inte åka lokaltrafik med hjälp av östgötatrafikens färja som utgår från hamnen. Här finns en mataffär som i dagsläget är året runt öppet. Stanna till på restaurangen och ta något gott att äta eller svalka dig med en glass från glassbaren nere på kajen. På andra sidan viken en kort paddeltur bort ligger Gryts varv och marina, där kan man bland annat äta gott eller varför inte testa deras yoga ute på bryggan.

Här bor man mitt ute på landet, mitt i skärgården och alla bekvämligheter och aktiviter bara några minuter bort oavsett färdmedel.

Båtplats går att hyra bland annat i fyrfjärden för att snabbt komma ut bland öarna.

Om området

Upplev Gryts skärgård
Ta en båttur i Gryts skärgård, följ med på sälsafari, prova på att rida, bo i stuga eller på hotell, gör en utflykt till Astrid Lindgrens Värld eller Kolmårdens Djurpark eller varför inte vakta fyren på Häradskär. Skärgårdsområdet erbjuder också Sveriges kanske bästa kajakvatten och vad sägs om en yogapaddling.

Fakta

TypFritidshus
Antal rum3 rok
Boarea55 kvm
Biarea35 kvm
Tomtarea4,594 kvm
Byggår1850
Driftskostnad1,308 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Bara 400 meter till havet

Året runt standard

Fantastiska omgivningar

Utsikten när man vaknar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
55 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Hall
Klinkergolv och tapetserade väggar, två garderober.
Kök
Trägolv och tapetserade väggar. Vitt kök med almbänkskiva och kakel som stänkskydd. Diskmaskin, delad kyl/frys, spis, fläkt.
Vardagsrum
Trägolv och tapetserade väggar, braskamin. Golvvärme.
Duschrum
Kakel på vägg och mosaik på golv. Två avlopp om man vill sätta in badkar. Varmvatten beredare, tvättmaskin, vattenrening, tvättfat och WC-stol.
Punchveranda
Trägolv och träpanel på väggar.
Sovrum/allrum övre plan
Trägolv och tapetserade väggar.
Sovrum
Trägolv och tapetserade väggar.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plans hus
Byggnadsår
1850
Uppvärmning
Braskamin+direktverkande el
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Torpargrund, Plintgrund, och platta på mark
Stomme
Timmer-trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas kopplade
Tak
Tegelpannor + plåt
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Snäckevarp 5:1
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 15,700 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 8,000
VA
SEK 1,400
Väg, samf
SEK 800
Sotning
SEK 1,000
Försäkring
SEK 4,500
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 7,320 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 976,000
Byggnadsvärde
SEK 517,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 450,000
Tomt
Areal
4594 kvm
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Brunn och avlopp delas med grannfastigheten. Avloppet ligger på denna fastighet och töms en gång per år just nu och vattenbrunnen är på grannfastigheten. Nytt vattenprov är taget och skickat på analys, tidigare prov har varit godkända.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Valdemarsvik Gryts Prästgård GA:2 ändamål: Vägar
Förmån: Officialservitut Vattentäkt Gångväg, 05-GRY-2130.2
Last: Officialservitut Avlopp Väg, 05-GRY-2130.1
Last: Officialservitut Väg, 05-GRY-2130.3

Karta

Gryt Gryt

Fyrtorp Hagaborg 2

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg