KarriärOm oss
230
MED68DD5B1F855341DEB51418973C2129F4

Renoverad enplansvilla med närhet till hav, kommunikation, skolor och närservice i Frillesås!Frillesås Tångväg 5A Frillesås, Frillesås

Klarlagt

Frillesås, Frillesås

Frillesås Tångväg 5A


PRIS (utgångspris)4 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

115 kvm

BIAREA

5 kvm

TOMTAREA

951 kvm

BYGGÅR

1987

DRIFTSKOSTNAD

3 486 kr/månad

PRIS

4 995 000 kr utgångspris

Renoverad enplansvilla med närhet till hav, kommunikation, skolor och närservice i Frillesås!

Nu har ni chans att slå till på en välplanerad enplansvilla om 115 kvm. Allt fördelat över 4 rum och kök varav 3 sovrum, vardagsrum, kök, badrum med bastu samt toalett. Sammantaget skapas en komplett villa för så väl de yngre som äldre paret och barnfamiljen. Genomgående finner ni ljusa ytskikt med härligt ljusinsläpp till samtliga rum. I övrigt finner ni ett inglasat uterum med anslutande pool och poolområde/trädäck om 120kvm. Huset är vidare beläget på en inhägnad och plan tomt med trädgårdsland, perfekt för er med gröna fingrar. För er med barn så passar denna tomt även till lek och spel med plats för så väl studsmatta, sandlåda och gungställning.

Området som huset är beläget i angränsar till allt vad naturen har att erbjuda. Här finner ni närhet till havet, endast ett par hundra meter, där ni kan ta ett svalkande dopp i det blå samtidigt som ni kan ta en promenad bland klippor, skog eller mark. Ett utmärkt för er som gillar att motionera med eller utan hund. För er med båt finns det möjlighet till båtplats.
På gång - och cykelavstånd når ni närapå allt som Frillesås har att erbjuda. I Frillesås centrum har ni matbutik, pizzerior och diverse andra butiker. För er med barn så har ni nära till skolor för barn i alla åldrar och för er som pendlar till jobb så finner ni goda kommunikationsmöjligheter i form av buss som tar er så väl söderöver som norröver, med direktlänk till Åsa pendelstation som tar er vidare mot Göteborg.
Den som gillar att motionera ytterliga kan göra detta på det nybygga NordicWellness-gymmet och anslutande padelhallen.

Låter detta som en bostad för dig? Kontakta då ansvarig mäklare Gustav Westergren redan idag för mer information!

Bilder

MED68DD5B1F855341DEB51418973C2129F4
MEDA82368FDAE07479CB26004143650490A
MED15D96B73D4A54A8B8F59F64327E7DB52
MEDB7F290AD36D44296B1483267F40BDEFE
MEDFC438B12FF114B9CBB440AC8D649355B

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

115 kvm

BIAREA

5 kvm

TOMTAREA

951 kvm

BYGGÅR

1987

DRIFTSKOSTNAD

3 486 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Välkomna till Frillesås Tångväg 5A, ett enplanshus i vackra Frillesås!

Hall
Via carporten når ni entrén och hallen. Här möts ni av en ljus sådan med vita väggar och tak. Här finner ni plats åt så väl ytterkläder som skor. För er som önskar så går det att installera en garderob till vänster, för att enkelt kunna dölja jackor och skor.

Badrum/bastu
Till höger om hallen ligger badrummet. Detta badrum är halvkaklat och kombineras med våtrumsmatta. Här finner ni badkar/dusch, wc, kommod, badrumsspegel samt plats för fler badrumsskåp.
Längre in i badrummet ligger bastun. Här kan ni njuta av ett värmande bastubad. Tänk er att kunna sätta sig här när vinterkylan gör sig allt för påmind. Det är njutbart!

Wc
Mitt emot badrummet ligger bostadens wc, strategiskt placerad intill hallen. Här finner ni ljusa väggar och tak samt handfat och wc.

Kök
Lite längre in i bostaden har ni husets hjärta - köket. Här varvas goda bänkytor med lika god skåps- och lådförvaring. Här kan ni förbereda maten samtidigt som ni får plats med köksattiraljer. Dessutom har ni möjlighet att ta bort delar av skåpen på ett enkelt sätt för att på så sätt binda ihop kök och vardagsrum. Den maskinella utrustningen består av köksfläkt, spis, ugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Groventré/Tvättstuga
I anslutning till köket har ni även tvättstugan och groventrén. Här kan ni ta er in direkt efter en promenad med hunden eller så nyttjar barnen denna ingång efter en lerig fotbollsmatch. På så sätt slipper ni smutts i övriga huset samtidigt som kläder och dylikt kan slängas in i tvätten direkt. Här finner ni tvättmaskin, torktumlare och skåpsförvaring.

Vardagsrum
Fortsätter ni vandringen genom bostaden kommer ni fram till detta hems sociala yta. Detta vardagsrum erbjuder rikligt med yta där både matplats och soffgrupp får plats utan problem. Här kan ni således äta middag eller ha fredagsmys framför Idol med hela familjen. Längs med ena väggen står en värmande braskamin som även ger detta rum en hög mysfaktor.

Uterum/trädäck/poolområde
Från vardagsrummet tar ni er ut till uterummet och trädäcket med poolen. Uterummet erbjuder plats för matbord med tillhörande stolar. Här både tidigareläggs och förlängs sommaren. Med lite extra stödvärme kan ni nyttja detta uterum större delen av året. Från uterummet når ni sedan trädäcket med poolen. Denna yta ger er möjlighet att skapa er egen oas sommartid. Perfekt för er som har barn eller barnbarn på besök. Solen strålar över detta trädäck större delen av dagen.

Master bedroom
Väl inne igen ligger tre sovrum på rad. Master bedroom ger er rikligt med ljusinsläpp via altandörrarna. Vilka i sig är perfekta om det ska vädras eller luftas om sommaren är allt för varm under kvällstid. Här varvas en mjuk matta i golv med sobra färger och mönster längs med väggarna. Ytan ger er plats till dubbelsäng, sängbord och byrå. Längs med ena väggen har ni flertalet garderober som sväljer det mesta i klädesväg.

Sovrum
Bredvid master bedroom ligger ett av de andra sovrummen. Detta är det mindre av sovrummen och nyttjas idag som kontor. Här har ni plats till säng, sängbord och skrivbord. Mellan detta sovrum och det sista sovrummet har ni en walk-in-closet. Perfekt för både kläder och leksaker.

Sovrum
Avslutningsvis har ni det sista sovrummet. Även detta rum är ljust och fräsch med ett härligt ljusinsläpp. Ytan ger er plats till säng, sängbord och byrå samt skrivbord.

Förråd/gästrum
I anslutning till carporten har ni ett förråd som idag är inrett och ger er möjlighet till ett extra sovrum eller varför inte hemmakontor?

Om området

Frillesås är ett trivsamt samhälle som har något för alla. Det finns ett starkt föreningsliv där det mesta ifrån ridklubb, bridge till dragkamp finns representerat, , för att inte glömma Sjögärde golfklubb för den golfintresserade. Bra skola och förskolor lockar barnfamiljerna och den trivsamma atmosfären gör att man trivs här oavsett ålder och livssituation. Närheten till havet och de härliga stränderna i Torstensvik och Vallersvik erbjuder sandstrand, klippor och brygga.

KOMMUNIKATION

Närhet till busshållplats, bussen tar ca 40 min till Kungsbacka. Pendeltågstationen i Åsa är ett fint alternativ till bilen.

NÄRSERVICE

Frillesås centrum har bra service med Coop Konsum, Frillesås Lantmän som ligger på var sin sida av Kung Frilles torg. Här finns också konditori och inredningsbutiker samt pizzeriorna ligger ett stenkast därifrån

ÖVRIGT

Torstensvik är en mindre Vik av Kattegatt, detta är ett väldigt populärt badställe på somrarna i Frillesås som lockar många turister från alla möjliga håll. Området runt viken är nu även en bebyggelsedel inom Frillesås tätort med alltmer permanent bebyggelser. Vendels seglarskola i Torstensvik har blivit mycket uppskattad genom åren och är en bidragande orsak till att stranden är välbesökt under sommartid.

Vallersviken är en bebyggelse i landa socken Frillesås i Kungsbacka kommun. Norr om Vallersvik ligger örebroberget, Hamnanläggningen Nor torp och Landabukten. Söder om Vallersvik ligger Torstensvik, Fagervik, Aspenäs hamn Löftaån. I Vallersvik finns semester och konferensanläggning som är väldigt populär bland företag i närområdet. Området omfattar till största dels Vallersvikyrkan, Kulturhuset, Minnesgården, och Vallersgården, samt Änggården, Strandgården och campingen. Sommarstugorna som det finns många av i området är numera allt fler Åretruntbostäder.

Ekonomi

EL

29 312 kr

VA

11 016 kr

VÄG, SAMF

1 000 kr

SOTNING

500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

41 828 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

I säljarens kostnad för VA ingår också kostnad för renhållning.
Säljarens kostnad för försäkring uppgår till 301kr/mån via Länsförsäkringar. Observera att denna kostnad är individuell. Det rekommenderas att ni tar kontakt med ert respektive försäkringsbolag för kostnadsförslag.
Elkostnaden är uppskattad med ett snittpris utifrån totalt 2 kr/kWh. Kontrollera gärna dagspris med din elleverantör.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

1987

UPPVÄRMNING

Luft/vatten-värmepump, braskamin

VENTILATION

Mekanisk frånluft

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-03-14

ELFÖRBRUKNING

14 656 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Platta på mark

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Stående träpanel

FÖNSTER

Isolerglas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Frillesås-Rya 1:232

ÖVRIGA BYGGNADER

Uterum i anslutning till huset med utgång till trädäck.
Carport med inrett förråd som med enkla medel kan nyttjas som sovrum.

ÖVRIGT

2019 - Inglasat uterum med pulpettak (utemått 2500*6200*2500) samt anslutande altan om ca 120 kvm runt pool. Staket och grindar runt om på fastigheten. Taktvätt samt målning av tak samt tre fasader. Installation av utebelysning. Golv inlagt i sovrum, vardagsrum, kök.
2018 - Installation av braskamin (Keddy Carat), installation av luft/vatten värmepump.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 902 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 570 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 465 750 kr

Tomt

AREAL

951 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan Ändring Av Dp

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Lättskött tomt i plan utformning med trädgårdsland med pallkragar, perfekt för er med gröna fingrar. Dess plana utformning gör också att ni med barn eller hund kan låta dessa med enkelhet leka fritt.

UTEPLATS

Väl tilltagen altan/trädäck i syd/västligt-läge om ca. 120 kvm med uterum och pool (Observera att poolen är i plast och nedsänkt i altanen. Förberett för att det ska vara enkelt att byta ut om den skulle gå sönder). På trädäcket har ni sol från förmiddag till solnedgång.

PARKERING

Carport och uppfart med sammanlagd plats om 3-4st bilar.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Frillesås-Rya GA:5 ändamål: Vägar

Karta

Kungsbacka Frillesås

Frillesås Tångväg 5A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg