230
MED35869FE472C841C8AB6092355809CFE7

Väldigt fin familjevilla på ett superbra läge i ytterkanten av Kronotorp!Frejagatan 2 Kronotorp, Ängelholm

Kronotorp, Ängelholm

Frejagatan 2


PRIS (utgångspris)3 695 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

96 kvm

BIAREA

96 kvm

TOMTAREA

750 kvm

BYGGÅR

1962

DRIFTSKOSTNAD

3 246 kr/månad

PRIS

3 695 000 kr utgångspris

Väldigt fin familjevilla på ett superbra läge i ytterkanten av Kronotorp!

På lugna och stadsnära Kronotorp ligger denna familjevilla med kanske ett av områdets absolut trevligaste lägen. Lugnt och stillsamt i områdets yttersta kant, intill den stora allmänningen med grönområde och lekyta för barnen. Detta är ett stort hus i litet format och mycket mer yta och luft än man kan tro från utsidan. Huset är relativt djupt vilket gör att det inte känns trångt på något sätt och dessutom i vinkel och källare under hela ytan. På entréplan finns tre sovrum, kök med matplats, badrum med badkar och stort vardagsrum i vinkeln på huset med utgång till uteplatsen och trädgården. I källarplanet finns massor av förvaringsutrymme, tvättstuga med duschhörna, toalett och stor "gillestuga". Kanske vill tonåringen ha lite yta för sig själv eller så jobbar man hemifrån och kan ha kontor i källaren?! Möjligheterna är många! Med utgång från källaren och en trappa upp finns också ett vidbyggt garage. Trädgården är väldigt mysig och fint inhägnad av häckar och växtlighet. I vinkeln på huset har man en upphöjd uteplats med stenläggning och sedan kan man ha uteplatser runt om i trädgården för att fånga solens alla lägen. Läget är dessutom perfekt med en grundskola runt hörnet, centrum som ligger endast en kort promenad bort och sedan finns det fina grönområden alldeles intill.

En fastighet ni absolut inte ska missa! Passa på att boka in er på visning!

Bilder

MED35869FE472C841C8AB6092355809CFE7
MED0666F9BBCB984EB7BAD97C5A2EE4A83B
MED11C20C32F8864BB7A7EAA3B7375D8139
MED4555D549726F4CC1B4DC5D7B5A9B54C1
MED89788C6EACD44160B77DA0360C808151

Planritningar

Planritning entréplan

Planritning källarplan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

96 kvm

BIAREA

96 kvm

TOMTAREA

750 kvm

BYGGÅR

1962

DRIFTSKOSTNAD

3 246 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Termostater till element utbytta 2019.
Fjärrvärmepanna 2019.
Fiber finns indraget, samtliga nätverkskablar utbytta till "cat7", framdraget till vardagsrum, två sovrum, nuvarande arbetsrum och gillestugan.
Delvis omdragen el, ny elcentral på bostaden (äldre säkringar på garaget).
Samtliga ventilationskanaler är rensade samt satt in tilluft i vardagsrum.
Grund målad 2016.
Stora delar av interiören har målats om på senare tid.
Isolerglasfönster på entréplan 2007, äldre fönster i källarplan.
Gammamätning utförd 2007.
Trottoar utanför husets baksida har man undantagen skyldighet att snöröja.

Frejagatan 2 - På lugna och stadsnära Kronotorp ligger denna familjevilla med kanske ett av områdets absolut trevligaste lägen. Lugnt och stillsamt i områdets yttersta kant, intill den stora allmänningen med grönområde och lekyta för barnen. Detta är ett stort hus i litet format och mycket mer yta och luft än man kan tro från utsidan. Huset är relativt djupt vilket gör att det inte känns trångt på något sätt och dessutom i vinkel och källare under hela ytan. På entréplan finns tre sovrum, kök med matplats, badrum med badkar och stort vardagsrum i vinkeln på huset med utgång till uteplatsen och trädgården. I källarplanet finns massor av förvaringsutrymme, tvättstuga med duschhörna, toalett och stor "gillestuga". Kanske vill tonåringen ha lite yta för sig själv eller så jobbar man hemifrån och kan ha kontor i källaren?! Möjligheterna är många! Med utgång från källaren och en trappa upp finns också ett vidbyggt garage. Trädgården är väldigt mysig och fint inhägnad av häckar och växtlighet. I vinkeln på huset har man en upphöjd uteplats med stenläggning och sedan kan man ha uteplatser runt om i trädgården för att fånga solens alla lägen. Läget är dessutom perfekt med en grundskola runt hörnet, centrum som ligger endast en kort promenad bort och sedan finns det fina grönområden alldeles intill.

En fastighet ni absolut inte ska missa! Passa på att boka in er på visning!

Entréplan

Hall
Ett steg in i hallen och man märker med en gång av hemtrevnaden i detta hem. Hallen är rymlig och det får bra plats till möblering och plats att hänga av sig ytterkläderna.

Vardagsrum
Ett trevligt rum med plats för såväl matplats som en soffgrupp. Man har bevarat den äldre stavparketten och gett den ett modernt lyft genom att måla det svart. Rummet har fönster i tre väderstreck och en utgång till baksidan och en stensatt uteplats i sydost.

Kök
Trivsamt arbetskök med vit inredning på tre av väggarna. Det är bra arbetsytor och är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Det får plats ett matbord för ca 4 personer. Väggarna är målade vita och det ligger ett snyggt schackrutigt vinylgolv.

Sovrum 1,2 & 3
I en passage som viker av åt höger från entrén finns tre sovrum med garderober i samtliga rum. Det större av dem har även utgång till uteplatsen som ligger skyddat i husets vinkel.

Badrum
I passagen hittar vi även ett badrum - trots dess originalutförande är det ännu fräscht. Där finns det badkar, toalett, handdukstork samt tvättställ. Förbi badrummet ligger nedgången till källaren.

Källarplan
I källaren ligger det klinker på golvet i flertalet rum och det är fina ytor som fungerar utmärkt som komplement till boarean en trappa upp. Här finns gott om praktiska förvaringsmöjligheter och dessutom möjlighet till flera sovrum för en större familj.

Man kommer ner via trappan från entréplanet. Här möts man av ljusa fräscha ytor. Det finns två förråd som är inredda som klädkammare och ett möjligt extra sovrum som idag fungerar som arbetsrum kombinerat med gästrum. Vidare finns det en mindre förvaringsutrymme under trappan och därefter en toalett. Sedan finns det ett pannrum. Därefter finns det en stor, klassisk gillestuga - ett perfekt rum för barnen att rumstera i - eller varför inte ett lyxigt tonårsrum? I källaren finns även ett torkrum samt tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt dusch. Här finns också en utgång till passage mellan garage och hus.

Om området

Kronotorp är ett område i centrala Ängelholm! Här har man närhet till ett härligt grönområde bakom polishuset och en bokskog som kan erbjuda sköna promenader. Gångavstånd till gågatan i Ängelholm där det finns bra shopping och flertal restauranger. På sommaren öppnar uteserveringarna upp sina portar på stortorget. Hembygdsparken ligger ett stenkast bort med aktiviteter för både stora och små. I direkt anslutning till området finns skola 1-9, förskola, träningshall, pizzeria och vårdcentral.

KOMMUNIKATION

www.skanetrafiken.se. Regionsbuss nr 503 går precis utanför området som man kan ta sig mot Förslöv eller in mot Ängelholms centrum. Även stadsbuss nr 1 går förbi här.

10 min bilfärd tar man sig till Ängelholm/Helsingborgs flygplats.

Ekonomi

EL

12 869 kr

VA

7 000 kr

UPPVÄRMNING

14 598 kr

RENHÅLLNING

4 480 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

38 947 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Renhållningskostnaden är inkl trädgårdskärl.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla i vinkel med källare

BYGGNADSÅR

1962

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2015-12-14

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

124 kWh/m² (Atemp) och år

ELFÖRBRUKNING

17 219 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

GRUNDMUR

Betonghålsten

STOMME

Lättbetong

FASAD

Tegel

FÖNSTER

kopplade/isoler

BJÄLKLAG

Gjutet valv

TAK

Glaserade tegelpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Bergfinken 1

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 304 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 489 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 975 000 kr

Tomt

AREAL

750 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan Tomtindelning

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Ängelholm Kronotorp

Frejagatan 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg