190
MEDD288FDF1138A48499D77F269C98634F8

Välplanerad tvåa i absoluta toppskick - med dubbla balkonger!

Kommande®

Blåsut, Enskededalen

Finngrundsvägen 3

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,056 inkl. värme, kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 182 kr/mån för bredband tillkommer. Individuell mätning av el och varmvatten.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea60.5 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer076
Byggår2019
Driftskostnad935 kr/månad

Välkomna till denna ytterst trevliga tvåa med högsta standard, högt upp i huset med hela två tillhörande balkonger!

• Bostaden erbjuder en välkomnande hall ihop med en rymlig klädkammare, ett öppet och ljust vardagsrum i anslutning till det komplett utrustade och stilrena köket, här finns även utgång till bostadens ena stora balkong. Ett stort och helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare samt ett rofyllt och rymligt sovrum med utgång till bostadens andra balkong som vetter mot föreningens hemtrevliga innergård
• Belägen högt upp i ett nyproducerat hus med både hiss och eget garage. Föreningen äger dessutom marken.
• Goda kommunikationer via tunnelbanestationen Blåsut, en kort promenad bort, som tar dig vidare in till Södermalm på 6 minuter samt in till City på 13 minuter. Ett komplett nöjes- och shoppingutbud med Tele2 Arena och Globen Shopping i närheten.

Detta är en Kommande® försäljning - anmäl gärna ditt intresse redan nu.
Välkommen att kontakta mäklaren för mer information - Allan Mohmand 0708-10 22 86

Om området

Blåsut är ett attraktivt och populärt ställe bara ett stenkast från Södermalm. Här bor man i moderna bostäder med fina välskötta lugna innergårdar.
I närheten av bostaden finns också Tidaholmsparken och Nytorpsbadet för den som vill bada. Inte allt för långt från bostaden finns också populära Årstaviken och Nackareservatet där flera motionsslingor finns.

I Blåsut får man det bästa av två världar med sitt citynära läge där man ändå har lyxen att kunna dra sig undan den värsta storstadsstressen. Blåsut är ett levande och attraktivt område där både gammal som ung trivs och här har man nära till det mesta man behöver.

Det är ett område som erbjuder närhet till såväl grönområden som shopping- och evenemangsområden.

Kommunikation

Här finns mycket bra kommunikationer då man från bostaden endast behöver ta en kort promenad för att nå tre olika tunnelbanelinjer som tar er in till Stockholms central på endast 12 minuter och Södermalm på 5 minuter. Vill man inte åka tunnelbana kan man med enkelhet åka buss.

Det finns även bra cykelleder och promenadvägar till innerstaden.

Närservice

Vill man shoppa kan man med en kort promenad gå Globen och Tele2 Arena som erbjuder ett 60-tal olika butiker, Ica supermarket Globen, banker, flera restauranger, systembolag och ett stort nöjesutbud. Under arenan har man också byggt ett upplevelsecenter-Tolv Stockholm. Här finns restauranger, karaokebar, inomhusminigolf och bowling. Tillsammans med Globen blir utbudet för sport och nöjesevenemang nästan obegränsat och Blåsut ligger på gångavstånd från evenemangsområdet. Förutom Globen och Tele2 Arena finns det även andra restauranger som pizzerior, thai-restauranger och hotell samt vårdcentral i närheten. För den som är träningsintresserad finns också ett flertal träningsanläggningar med generösa öppettider.

Med några minuters gångavstånd finns också Dalens Centrum. Här finns närservice som ICA, Pressbyrån, apotek, bibliotek, blomaffär, restaurang, sushi och småbutiker.

I närheten finns det fyra grundskolor och ett flertal förskolor.

Parkering

Boendeparkering mot avgift. Finns mer att läsa om detta på kommunens hemsida.

Viktiga dokument & länkar

Ekonomisk plan
Stadgar
Energideklaration
Kommande

Bilder

Vardagsrum och kök samt utgång till bostadens ena balkong

Sovrum

Skymningsbild balkong

Hall med klädkammare i direkt anslutning

Det ljusa vardagsrummet

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
60.5 kvm
Areakälla
föreningens information
HALL
Välkomnande och ljus hall med plats för avhängning till vänster. Ytterligare utrymme för förvaring finns via den praktiska klädkammaren i direkt anslutning. Här ligger ett ljust parkettgolv som är genomgående i hela bostaden ihop med ljust målade väggar. Hallen har en inbjudande överblick in mot bostadens öppna, sociala ytor med ett härligt ljusinsläpp.
VARDAGSRUM
Ljust och socialt vardagsrum som med en öppen planlösning mot kök och ett fantastiskt ljusinsläpp via ett flertal fönster, skapar en hemtrevlig känsla. Rummet erbjuder plats för större soffgrupp med bord, vägghängd TV, mediamöbel, matbord samt ytterligare möblemang.
Här finns även utgång till en av bostadens två stora balkonger. Balkongen med plats för både balkongmöbler och växter, bjuder på en härlig utsikt mot närområdet, utan insyn. Här avnjuts härliga, sociala stunder med fördel på kvällarna under sommaren.
KÖK
Komplett utrustat kök med gott om förvaring via gråa, släta över- och underskåp, med belysning under. Bänkskivan går i en mörkare ton med vitt kakel ovan arbetsytan. Den maskinella utrustningen består av; delad kyl och frys, ugn, inbyggnadsmikro, häll, köksfläkt samt diskmaskin.
BADRUM
I anslutning till den inre hallen, ligger det stilrena och helkaklade badrummet med mörk klinker på golvet och komfortvärme, samt vitt kakel på väggarna. Här finns WC, kommod, belyst spegelskåp, takdusch med duschvägg, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Vid tvätthörnan finns praktisk arbetsyta samt förvaring med överskåp.
SOVRUM
Via den inre hallen når man bostadens stora sovrum som erbjuder gott om plats för dubbelsäng, garderober och ytterligare möblemang. Väggarna är målade i en olivgrön ton och på golvet löper det ljusa parkettgolvet. Rummet får ett rikligt ljusinsläpp via det stora fönstret i anslutning till bostadens andra balkong, utan insyn. Balkongen är även här trallbelagd och har plats för balkongmöbler och växter samt vetter mot föreningens hemtrevliga innergård, i ett soligt och eftertraktat söderläge.
ÖVRIGT
Föreningen kräver medlemskap i HSB Stockholm!
Källarförråd om cirka 2 kvm tillhör bostaden
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 6, hiss finns
Beskrivning av våningsplan
Våningsplan räknat från entrén mot gatan.
Avgift
SEK 3,056 inkl. värme, kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 182 kr/mån för bredband tillkommer. Individuell mätning av el och varmvatten.
Driftskostnad
SEK 11,220 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,056
VA
SEK 2,364
Försäkring
SEK 4,800
Beräknat antal personer
3
Kommentar
VA avser hushållets kostnad för varmvatten.
Andel i föreningen
0.68235 %
Kommentar till andelstal
Andelstal baserat på insats.
Andel av årsavgiften
0.70836 %
Tillträde
Vår/sommar 2021
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2019
Uppvärmning
Fjärr- och bergvärme
Ventilation
FTX
Energideklaration
Utförd 5/6/2020
Energiklass
B
Energiprestanda primärenergital
56 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
- Lägenhetsförråd vid källargången, om cirka 2 kvm tillhör bostaden
- Barnvagnsrum och cykelrum via källargång mot port 5
- Soprum samt grovtvättstuga finns i föreningen
Förening
Namn
HSB Brf Rallaren
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB Brf Rallaren består av 141 stycken lägenheter och ligger i Blåsut, nära till grönområden, kommunikationer och city. Den direkta närheten till tunnelbanan gör att det endast tar ett fåtal minuter in till city.

Lägenhetsfördelningen ser ut på följande sätt:
98 stycken 2 rok Cirka 37,5-61 kvm
12 stycken 3 rok Cirka 75,5-80 kvm
29 stycken 4 rok Cirka 86,5-102 kvm
2 stycken 5 rok Cirka 120 kvm

Brf Rallaren består av sammanbyggda lamellhus i ett halvöppet kvarter som omsluter gården. Huset delas upp i sju trapphus och huset blir som mest sju våningar mot gatan och sex våningar mot gården. Lägenheternas storlekar varierar från små tvåor till generösa femmor.
De flesta lägenheter får dubbla balkonger. I en låghusdel bedriver en förskola sin verksamhet.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
141
Tv och bredband
Bostadsrättsföreningen tecknar ett gruppabonnemang med grundutbud för tv/telefoni/bredband genom ComHem. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen. Samtalskostnaden för telefoni ingår inte i månadsavgiften, utan betalas av bostadsrättshavaren mot en separat faktura från leverantören.
Parkering
I garaget under Brf Rallaren kommer föreningen hyra ut 73 stycken parkeringsplatser samt åtta stycken MC-platser. I garaget kommer det även finnas handikapparkering samt fem platser som är förberedda för el-laddning. Garaget nås från trapphus 9 - 13. Pris för garageparkering är preliminärt 1200 kr/månad. I garageplanet kommer det att finnas gott om plats för cykelparkering.

BILPOOL - FRAMTIDENS SÄTT ATT HA BIL
Som ett miljövänligt alternativ till att äga sin egen bil erbjuder HSB, under cirka två år, fritt medlemskap i en kommande bilpool i Blåsut. Du betalar under den perioden endast för det faktiska nyttjandet. Ett antal platser i garaget eller i närheten av fastigheten kommer att reserveras för detta.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger marken.
Överlåtelseavgift
SEK 1,656 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 710
Övrigt
Sophantering sker i soprum som finns i husets gatuplan, tillgängliga från Hållövägen och Garagevägen.

Karta

Blåsut Enskededalen

Finngrundsvägen 3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg