230
MED5565976D76E94CCB93EC3E5B67347574
Boka visning

Ett Nyrenoverat Drömhem vid DalälvenFagersta byväg 13 Fagersta by, Borlänge

Klarlagt

Fagersta by, Borlänge

Fagersta byväg 13


PRIS7 200 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

213 kvm

BIAREA

2 kvm

TOMTAREA

13 069 kvm

BYGGÅR

1909

DRIFTSKOSTNAD

3 535 kr/månad

PRIS

7 200 000 kr

Ett Nyrenoverat Drömhem vid Dalälven

Drömmer du om ett fantastiskt hem som är modernt i sitt uttryck men som samtidigt har fått behålla originaldetaljer såsom kakelugnar och som dessutom ligger i en naturskön omgivning vid Dalälvens strand? Denna bostad har genomgått en omfattande renovering som förvandlats till en av de mest imponerande fastigheterna i området. Ingen detalj har lämnats åt slumpen när det gäller materialval och design. Resultatet är ett hem som förkroppsligar tidlös skönhet och modern bekvämlighet. Låga driftskostnader har man genom bergvärme.

Stig in hallen där taket går opp i nock, där det stora runda fönstret som sitter ovanför den ännu större ytterdörren i glas släpper in ljus till hela huset. Välkommen till sällskapsytorna som alla vetter mot älven, det ljusa vardagsrummet med öppen planlösning mot köket, där varje hörn utstrålar stil och komfort. De mjuka trägolven, de sobra färgerna som går som en röd tråd genom varje rum och de vackra kakelugnarna. Dessa ger inte bara värme under kalla vinterkvällar, de skapar också en atmosfär av mys som är svår att överträffa. Tänd upp en eld, luta dig tillbaka och koppla av med en bok eller umgås med familj och vänner. Med fem sovrum och två badrum är detta också idealiskt för familjer eller för dem som gillar välkomna gäster med gott om plats för alla. Att varje dag få vakna med älven precis utanför är få förunnat.

Tomten är på ca 1,3 hektar och sträcker sig längs med vattnet. Här kommer det vara en självklarhet att spendera mycket av sin tid utomhus. Om somrarna tar man med fördel sig med egen båt till Torsångs café eller varför inte fortsätta ut på sjön Runn där Dalarnas skärgård väntar! Hemma kan man bada i poolen, spela boule på den egna boulebanan, njuta av solen och äta middag ute på den stora altanen. Om kvällen tar man gärna ett bad i badtunnan, sommar som vinter. Gården ger dig som är trädgårds- eller odlingsintresserad alla möjligheter att skapa din egen odlingsoas. Här får man känna på vad livskvalitet är på riktigt!

Det ostörda läget endast några minuter från Borlänge centrum har en känsla av att man bor på landet, samtidigt som man har promenadavstånd till matbutik, skolor och förskolor. Till skidanläggningen Romme Alpin har man endast 15 minuters bilväg, Stockholm 2,5 timmar, Borlänge centrum 5 minuter och Falun 20 minuter. Välkomna till ett boende utöver det vanliga, ett hem som måste upplevas på plats.

Ansvarig mäklare

Maja Sultan

Maja Sultan

Franchisetagare, Reg Fastighetsmäklare

Franchisetagare/Fastighetsmäklare

sven

Bilder

MED5565976D76E94CCB93EC3E5B67347574
MED3AE79009ED3A4D0A80B653AF65E0A934
MEDAA23A3222174431EB919D1D77082ED03
MEDC37A5422C1FE4E72A8371F5B541C5E3C
MED742C4C18BE234DF4BCB1563CAFA31CE4

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

213 kvm

BIAREA

2 kvm

TOMTAREA

13 069 kvm

BYGGÅR

1909

DRIFTSKOSTNAD

3 535 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

8 rum varav 5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Huset har genomgått en omfattande renovering som har inkluderat ny el, nya v/a-stammar, nytt uppvärmningssystem med bergvärme, ny avloppsanläggning (minireningsverk), fönster, dörrar, samtliga ytskikt, eldstäderna har blivit eldningsbara, kök, badrum, altan med pool och vedeldad bastu mm.

HALL

När man står på yttertrappan möts man av en dörr i glas, högre och bredare än den vanliga villadörren. Väl inne i hallen går taket opp i nock och det runda fönstret ovanför dörren sätter sin prägel på hela huset. Det här är bara början.

Platsbyggd hallförvaring som samtidigt fungerar som sittbänkar. Tapetserade väggar och trägolv.

WC

Under trappen gömmer sig en extra wc med handfat.

KÖK

Stort och rymligt kök som är smakfullt renoverat. Inredningen går i en grågrön ton och har integrerade vitvaror. Den gamla men väl fungerande vedspisen med murad spiskåpa står i ena änden av köket medan en kakelugn pryder sin plats vid matbordet. Dubbla altandörrar i helglas ut till altanen.
Utrustning: spis, ugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl & frys.
Målade väggar och trägolv.

VARDAGSRUM

Härligt rum som gjort för umgänge. Kakelugn för värme och mys. Dubbla altandörrar i glas ut till altanen. Målade väggar och trägolv.

MATSAL/TV-RUM/BIBLIOTEK

Ett rum som kan användas till mycket, helt efter era behov. Dubbla altandörrar i glas ut till altanen. Målade väggar och trägolv.

SOVRUM 1

Stort sovrum med en altandörr ut mot poolen. Målade väggar och trägolv.

BADRUM OCH TVÄTTSTUGA

Underbart, helkaklat badrum med något så unikt som en kakelugn precis bredvid badkaret! Det stora badrummet inrymmer även en tvättmaskin och har en egen utgång till altanen på framsidan, praktiskt om man vill hänga tvätten ute. Wc, handfat med kommod, badkar och tvättmaskin.

ALLRUM

Direkt ovanför trappen ligger allrummet som passar perfekt som tv-rum eller ett extra rum för tonåringarna och deras kompisar att hänga i. Praktiskt "pentry" med vattenho. Ljuset här är slående. Tapetserade väggar och trägolv.

SOVRUM 2

Målade väggar och trägolv. Inbyggda garderober.

SOVRUM 3

Målade väggar och trägolv.

SOVRUM 4

Målade väggar och trägolv.

SOVRUM 5

Målade väggar och trägolv.

WC/DUSCH

Helkaklat i grått och vitt. Wc, handfat med kommod, dusch och handdukstork.

Ekonomi

EL

30 967 kr

VA

6 200 kr

RENHÅLLNING

4 647 kr

SOTNING

600 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

42 414 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

1909

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 1989

UPPVÄRMNING

Bergvärme, kakelugnar och vedspis

VENTILATION

Mekanisk (till- och frånluft)

ENERGIDEKLARATION

Beställd

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund och en liten källardel

STOMME

Timmer

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Fagersta 4:3

ÖVRIGA BYGGNADER

En mindre trädgårdsbod finns på tomten.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 972 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

962 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 900 000 kr

Tomt

AREAL

13069 kvm

TOMTTYP

Friköpt tomt

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp (minireningsverk)

TOMTBESKRIVNING

Den stora älvtomten består av en trädgårdstomt närmast huset och i övrigt är det en naturtomt. Vid strandkanten ligger en nybyggd brygga där man kan anlägga sin båt.

Här umgås man mer än gärna och den egna boulbanan roar både gammal och ung.

Tomtens storlek skapar möjligheter för den som har drömmar om att anlägga en trädgård, kanske odla i växthus eller sätta upp en mindre gäststuga. Bara fantasin sätter gränserna.

UTEPLATS

Det generösa trädäcket sträcker sig runt huset och har sol hela dagen. Längs ena kortsidan ligger den uppvärmda poolen och strax nedanför, mot älven till kan man bada i badtunnan året om!

På altanen finns det gott om plats för matbord, loungegrupp och solstolar. Öppnar man upp alla altandörrar så suddas gränserna mellan ute och inne ut!

PARKERING

Grusad uppfart i anslutning till entrén.

Viktiga dokument & länkar

Klarlagt

Karta

Borlänge Fagersta by

Fagersta byväg 13

Boendekalkyl

Maja Sultan

Maja Sultan

Franchisetagare, Reg Fastighetsmäklare

Franchisetagare/Fastighetsmäklare

sven

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg