Erikslund, Täby

Erikslundsvägen 314

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea127 kvm
Tomtarea186 kvm
Byggår1972
Driftskostnad2,779 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,250,000

Ansvarig mäklare

Visningar

1
October | Thursday
Kl 18:00 - 19:00
Boka gärna en tid
4
October | Sunday
Kl 13:30 - 14:30
Boka gärna en tid

Nu är det dags!

Här i Erikslund har man det riktigt kul som barn! Den stora leken med barnen i området på min tid var Röda Vita Rosen. Mina kusiner bodde i området och flera av mina klasskompisar. Svårt att beskriva hur kul det var när man själv var 6-10 år.
Kan hända att Pokemons är det man springer runt och letar nu i området. Oavsett vilken lek man leker så kommer dina barn inte vara ensamma om det.

Kvarteret har en härlig pool med bastu som är en bra knutpunkt varma dagar. Poolen är lika bra till barnkalaset som vuxenkalaset . På vintern har du en av Täbys bästa pulkabackar Tippen, endast ca 300 meter bort. Där får man upp en rejäl fart och den är även en populär träningsbacke att utveckla sin fysik. Området har ett riktigt bra motionsspår som är en perfekt uppvärmning för att sedan avsluta med lite intervaller på Tippen. Det finns ingen risk att du idag kommer se mig köra intervaller på Tippen men har sett att andra gör det flitigt.
Vid skogen uppe vid tippen finns det en frisbee-golf-bana, där skulle du kunna hitta mig. Det verkar väldigt roligt om inte annat. Går man ner mot Dragonen finns ett väldigt fint utegym om intervallerna inte skulle räcka. Vilket är bra att känna till nu i Covid tider. Det finns alltså inget ursäkt till att inte hålla igång sin fysik och välmående.

Detta hus har riktigt nära till Erikslundshallen och fotbollsplanen som används flitigt. Ena bilden visar huset i nedre kant med fotbollsplanen i bakgrunden.

Detta är ett väldigt barnvänligt område utan biltrafik. Närhet till buss, Ica Dragonen, vårdcentral, tennisplan, skolor, förskolor etc. I området vid ICA ligger en Pizzerian WTS, som var en liten samlingspunkt på min tid innan alla åkte hem till sig.

I detta hus har det varit samma ägare sedan det byggdes! Vilket är ett riktigt bra tecken på trivselfaktorn. Från början är det 4 sovrum på övreplan, idag är det 3 sovrum med badrum, allrum och en klädkammare till master bedroom.
På entréplan har du två ingångar från gatan. En groventré vid tvättstugan vilket är praktiskt när skitiga barn och djur behöver spolas av efter lek på gården. Kök med anslutande matplats som har utgång till tomten och uteplatsen. Vardagsrum med en öppen spis som installerades på 90-talet. Vid huvudentrén har du även en gäst wc.

Om området

Erikslund byggdes på 1970-talet för att ge Täby-borna en möjlighet till ett billigt och bra boende. Området karaktäriseras av parhus med flertalet insprängda lekplatser, grönområden och utomhusbassänger. Parkeringsplatserna ligger i utkanten av området, varför området är i princip bilfritt.

Kommunikation

BUSSAR mot Danderyds Sjukhus, Täby Kyrkby, Täby C går på Täbyvägen i områdets västra utkant. ROSLAGSBANANs tågstation Visinge ligger inom ca 5 minuters gångväg från området.

Närservice

Närmsta centrum är Vallatorps centrum som ligger "på andra sidan" Täbyvägen sett från Erikslund - i dess västra utkant. Här finns välsorterad mataffär, restauranger och husläkare. Närmsta SKOLA är Erikslundsskolan med åk 0-5 som nås på ett par minuter. Kan nås genom gångvägar i bilfritt område. Vallatorpskolan ligger inom ca 500 m från området och har åk 0-9. Det finns flertalet DAGHEM i närområdet. För mer information, gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se.

Bilder

Erikslundsvägen

Erikslundsvägen

Vardagsrum

Vindruvor gröna och röda finns

Björnbär

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Detta är ett område för barnen. Nuvarande ägare har bott i bostaden sedan det var nybyggt. Familjen trivdes kanon i området och många minnen har delats. Nu är det dags för nästa familj att ta över detta radhus i ett riktigt barnparadis med pool i området, grönområden, lekparker fotbollsplaner och övrigt allt som finns i området.

Entréplan har två ingångar, en huvudentré samt en entré vid tvättstugan, den sistnämnda är ett perfekt utrymme att ta in blöta barn och hundar när det dåliga vädret kommer. Kök med matplats, stort vardagsrum med rikligt ljusinsläpp och en gäst wc.
Huset har i originalutförande 4 sovrum på övre plan. Idag har man 3 stora sovrum med allrum klädkammare och badrum med badkar på övre planet.

Flera hus i området har utökat boytan till närmare 158 kvm. Några har även gjort en uthyrningsdel vid förrådet på tomten. Jag har även sett att vissa har ändrat håll på trappen vid entrén för att få förvaring direkt vid entrén istället för att gå in 2 meter. Allt är kanske inte nödvändigt att göra. Men om du vill ha förslag och tips på hur man kan göra så berättar jag gärna mer.

Läget på detta hus är riktigt bra då det ligger i utkanten av området. Vilket gör att du har en större frikänsla.
Antal rum
6 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
127 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
ENTRÈ
Rymlig entré med gästwc direkt till höger. Plats till förvaring finns förbi wc och runt hörnet.
Här går det att bygga smart förvaring under trappen till vänster.
GÄST - WC
Wc med handfat. I detta utrymme har många satt in en till dusch. Vilket är möjligt om du breddar utrymmet till vänster.
VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med flertalet fönster som ger dig ett rikligt ljusinsläpp. Här är det vanligt att man öppnar upp väggen mot matrummet eller tar bort en bit av väggen till hallen. Valet är fritt. Använd huset som det är eller gör om som du vill!
KÖK
Praktiskt ljust kök med vita skåp och luckor. Rymlig matplats för 6-8 personer. Här går det att ta ner väggen till vardagsrummet och göra detta till ett riktigt stort öppen planlösning om så önskas. Utgång till den stora altanen och tomten.
ALTAN & TOMT
Denna tomt har nästan mer frukt och bär än Edens trädgård, som jag minns min religionslärare Marianne berättade om i högstadiet. Här finns bland annat vindruvor gröna och svarta, björnbär, äpplen, päron och flera fina planeringar. Björnbären smakade jag av under fotograferingen. Kan varmt rekommendera att prova!

Längst ner av tomten har du utrymme för att parkera cyklar under tak sam ett stort förråd med fönster. Detta förråd är det några som har byggt ihop med huset för att få större boyta. Vissa har även gjort detta som en uthyrningsdel eller utrymme för ungdomarna eller utvisningsrum när respektive behöver lite egentid där hen kan tälja på sina trägubbar som Emil i Lönneberga.
TVÄTTRUM
Tvättrum, utrymme du behöver för att hålla familjen hel och ren. Torkskåpet fungerar perfekt som upphängning av kläder för att torka utan värme och fläkt. Man kan helt enkelt säga att det är billigt och miljövänligt i drift (trasigt).
ÖVREPLAN
Tre sovrum med plats för förvaring. Ena sovrummet har en klädkammare som man kan få till riktigt snyggt.
Allrummet på övreplan är för det mesta en avdelning med tv och sofftid, finns även andra varianter som lekavdelning för mindre barn eller många gånger ett kontor för home-office behovet. Det går även att dela av detta till ett extra sovrum. Tre sovrum som finns idag har tidigare varit 4 i original.

Rymligt badrum med badkar finns också här.
TV & BREDBAND
Styrelsen har tillsammans med Bredbandsgruppen kommit fram till att teckna NYTT gruppavtal med Telia.
Grunden för avsikten att teckna nytt gruppavtal är att det blir billigare (229
kr/hushåll) för tjänster specificerade enligt nedan och bättre service än vad
som nu är fallet med Transit.

Tjänster som ingår i avtalet;
• TV paket Lagom (24 kanaler), läs mer om vilka på nätet
• Telia 3 Play (ta med alla kanaler i ”paddan” eller datorn var du än är)
• Bredband 250/250 Mbit/s
• IP-telefoni; tecknas separat. Gratis att bli uppringd, kostar lite att ringa.
• Hjälp med installation av TV och bredband; 99 kr/hushåll
Om Erikslunds femte samfälighetsförening
Erikslund 5 är en samfällighetsförening belägen i Täby utanför Stockholm.
Föreningen förvaltar gemensamma anläggningar, åt oss 62 fastighetsägare i området Erikslund kvarter 5.
Området består av friliggande parhus, med kringbyggda tomter och är byggt i början på 1970-talet.
Det finns ytterligare fyra liknande kvarter i området. Den här delen kallas för "Kvarter 5" eller "Femman"
Garage i länga, parkeringsplats, pool, kvartersgård mm finns för medlemmarna.
I närområdet finns bland annat två grundskolor, ett flertal förskolor, tennisklubb, fotbollsplan med konstgräs, Ica-butik, pizzeria, tai-restaurang.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans radhus
Byggnadsår
1972
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 9/15/2020
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
183 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta på mark
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Papp
Fastighetsbeteckning
Rusthållet 29
Övrigt
Nuvarande ägare förvärvade huset -72
Utvändig fasadpanel målad -09.
Braskamin installerad -89.
Spis bytt -11.
Tvättmaskin bytt -11.
Löpande renoveringar/ förbättringar utförda.
Övriga maskinell utrustning fungerar som de ska. Inga fel eller andra kända brister enligt uppgifter från säljaren.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 33,353 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 2,733
Uppvärmning
SEK 18,720
Renhållning
SEK 1,500
Väg, samf
SEK 10,400
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Internet och TV från telia som föreningen byter till årskiftet 20/21
Vatten kostar 23.78 kr per kubik. Avgift spillvatten 356.88 och avgift
SAMFÄLLIGHETSAVGIFT delas upp i kvartalsvis 4 x 2600 (Samfa¨llighetsavgift inkl avgift till bredband och kabel-tv)
KWH är beräknat på 1.3 kr per/kwh
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,462,000
Byggnadsvärde
SEK 1,962,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 349,900
Tomt
Areal
186 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Täby Rusthållet GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Bad- och/eller båtanläggning, Övrigt

Karta

Erikslund Täby

Erikslundsvägen 314

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg