230
MED1799B5FEA31143D18DE96F6849E9FFA5

Trendig 1,5 rok på populära Torpa! 47,5 ljuvliga kvadrat med separat sovrum.Ekgatan 9 Torpa, JÖNKÖPING

Torpa, JÖNKÖPING

Ekgatan 9


PRIS (utgångspris)1 850 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1.5 rok

BOAREA

47,5 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

1103

MÅNADSAVGIFT

3 120 kr

BYGGÅR

1942

PRIS

1 850 000 kr utgångspris

Trendig 1,5 rok på populära Torpa! 47,5 ljuvliga kvadrat med separat sovrum.

Trend möter funktion och charm på populära Torpa! 1,5 rok fördelat på 47,5 kvadrat som inte lämnar något att önska. För dig med höga krav.
Vad sägs om en öppen spis vacker för ögat, moderna ytskikt och i en förening med de flesta större renoveringarna i bagaget! Belägen mitt bland Torpas gedigna villakvarter och med cykelavstånd till allt och goda kommunikationer bara ett par minuter från entrédörren. Nära City och samtidigt sådär skönt vid sidan av nära naturen.

Interiört en miljö utöver det vanliga och andas charm trots att i princip varje kvadrat är renoverad och uppdaterad på senare år.
Vardagsrummet är trendigt och smyckat med öppen spis som är en vacker detalj för ögat där du kan inreda med tända ljus för ökad mysfaktor. Härlig charm kombineras med hög funktionalitet.
Renoverat kök 2012 rymmer plats för 4-5 personer invid matplats och går i ljusa, neutrala toner. Sovrummet bjuder plats för den större dubbelsängen och arbets- eller studiehörna för din som så önskar. Badrummet är också renoverat 2012 och går naturligtvis i sobra toner.
Rymlig klädkammare i anslutning till hallen löser smart förvaring ihop med dubbla förråd som tillhör lägenheten. För vem kan få nog av bra förvaring?

Brf Malmen 16 är en familjär förening vilket innebär många mervärden för dig som bostadsrättsinnehavare. Föreningen arbetar hela tiden med fokus på det bästa för föreningens medlemmar.

Pulsen som utmärker kvarteret och den här delen av Torpa är oslagbar! Ta med en vän och ge dig ut på upptäcktsfärd bland butiker, restauranger, caféer och barer, enbart ett stenkast från bostaden. Resecentrum ligger 5 minuter från bostaden och det tar cirka 2-3 minuter med cykel till Högskolan. Här är det lätt att trivas för den som vill bo centralt. Ett perfekt tillfälle för studenten eller dig som vill ha det bekvämt och bo med närhet till allt.

Varmt välkomna att boka er på privat visning! Anmälan sker till ansvarig mäklare Amelie Sjöbring Cimen.


Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig Amelie Sjöbring Cimen.
Tel: 0709-37 00 55
Mail: amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Bilder

MED1799B5FEA31143D18DE96F6849E9FFA5
MED2AB2D5393731467DB121FF200080F695
MEDCD1F2827B70347358C8764A1F8AB2518
MEDD3EBBC4EB57D460D894F4C6CD453B96B
MED82EBFFFBE7964E379F74A36048874171

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1.5 rok

BOAREA

47,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1103

VÅNING

1 av 3

MÅNADSAVGIFT

3 120 kr

BYGGÅR

1942

PRIS

1 850 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1.5 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

föreningens uppgift kommer från ekonomisk plan.

HALL

Välkommen in till denna ljusa och fina Torpa-lägenhet på Ekgatan 9. Här möts du av en ljus hall med väggfärgen Alcro miltex 5 med färgkod 1002-y som utgör det genomgående temat för bostaden. Tarkett shade oak milkey ligger på golven och är också genomgående och återkommande. Välkommen in till denna trendiga dröm.

KÖK

Kök från 2012 i vitt utförande vetter år öst. Alcro miltex 5 med färgkod 1002-y återfinns naturligtvis på vägg och möter tarkett shade oak milkey på golvet.
Köket är utrustat med: spis/ugn, kombinerad kyl/frys i vitt utförande.
Vita skåpsluckor möter arbetsbänk av mörkare slag och bryter av mot det vita kaklet ovan bänk. Naturlig matplats för 4-5 personer invid fönstret och här är det mysigt att sitta ner tillsammans.

VARDAGSRUM

Alcro miltex 5 med färgkod 1002-y återfinns på väggarna och möter vackra tarkett shade oak milkey som ligger på golvet och följer med som det genomgående temat. Mysig hörna invid öppen spis och här är det enkelt att slappna av i soffan efter en lång arbetsdag. Naturlig plats för soffa och TV-hörna.

SOVRUM

Sovrum beläget i österläge. Alcro miltex 5 med färgkod 1002-y på vägg möter tarkett shade oak milkey som ligger på golvet. Inbyggd garderob från 2022 också i behagliga kulören Alcro miltex 5 med färgkod 1002-y.

BADRUM

Badrum från 2012 med vita kaklade väggar och våtrumsmatta i ljust utförande ligger på golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat, handdukstork och dusch. Bra storlek och ljusa toner att sätta din egen stil på med hjälp av handdukar och textilier.

KLÄDKAMMARE

Det finns en klädkammare inredd med originalgolv och målad vit gips på vägg. Extra skönt utrymme för dig med mycket kläder, skor och som gillar ordning och reda.

AMELIE SJÖBRING CIMEN INFORMERAR:

- Säljarens elkostnad för hushållsel ligger på ca. 400 kr i månaden för närvarande. Kan variera beroende på livsstil och användning samt antal personer i hushållet.
- Ett vindsförråd och ett källarförråd tillhör lägenheten (ca. 8 kvm stora enligt säljarens uppgift).
- Tvättstugan ligger i källarplan.

SÄLJARENS EGNA ORD:

"Det bästa med lägenheten är att det har allt man kan tänkas behöva. Utan att tumma på charmen, den öppna spisen och generösa takhöjden håller den alla lovord i att vara praktisk. Goda förvaringsmöjligheter har varit viktigt för oss. Det härliga läget på Torpa tilltalade mig när jag föll för lägenheten. Här har du nära till allt och befinner dig nära pulsen och Högskolan. Samtidigt med ett fint privat läge fritt från insyn". - Säljarens egna ord.

ÖVRIG UPPLYSNING:

- Öppna spisen är ej eldningsbar och nyttjas som mysfaktor. Perfekt att inreda med tända ljus.

Om området

Torpa är ett charmigt bostadsområde i södra delen av Jönköping. På Torpa finner du både bostadsrätter och villor.

Utbud på området
Området erbjuder även trevliga och unika kvartersbutiker, , blomsterhandlare, restauranger, bagerier och caféer. Utbudet på området tillsammans med områdets charm i sig skapar en hjärtlig miljö.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Stadsparken eller Munksjön? Backintervall eller platt långdistans? Här kan du välja efter dagsformen.

Restaurang- och caféutbud
Jönköpings City men också Torpa erbjuder ett stort utbud av restauranger och caféer. Här finns både det lokala utbudet och det större och välkända. Perfekt för den som har gastronomiskt intresse. Här finns mängder med ställen att testa och återbesöka.
Även caféer finns det gott om både på väster och öster i Jönköpings City. Här finns något för alla smaker!
Lokalt på Torpa finner du även livsmedelsaffärer och mindre lokala butiker så även elaffär och skräddare. Lokalt på området finns även restauranger, frisörer, caféer och hudvårdssalong.

Kommunikation
Torpa erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar som går frekvent samtliga veckodagar och helger. Från Torpa är det även både gång- och cykelavstånd till centrala Jönköping.

Skola och barnomsorg
På närområdet finns flertalet förskolor, grundskola och gymnasieskola samt Jönköpings Högskola. Perfekt för dig som studerar eller har barn i skolålder. Närmast på Bäckalyckan ligger högstadieskola för skolår 7-9.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

En halvtrappa upp från entréplan.

ANDEL I FÖRENINGEN

5,36 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

5,36 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

601 256 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2021. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1942

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

2011 ombyggnadsår

UPPVÄRMNING

Luftvärmepump

VENTILATION

Tilluft via inbyggda ventiler i samtliga fönster, mekanisk frånluft i badrum och kök.

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-09-24

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

169 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas, trä med aluminiumramar utvändigt.

ÖVRIGT

2011 ombyggnadsår enligt fastighetsregistret.

Förening

NAMN

Brf Malmen 16

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

VARAV HYRESLÄGENHETER

1

OM FÖRENINGEN

Brf Malmen 16 är en äkta bostadsrättsförening och består av 18 lägenheter varav 1 st upplåten med hyresrätt och 17 st upplåtna med bostadsrätt. Föreningen sköter både teknisk och ekonomisk förvaltning.

ÄGANDEFORMER:
Juridisk person: Beslutas i varje individuellt fall.
Andelsägande: ex. förälder med barn vill samäga.
PARKERINGSMÖJLIGHETER:
Föreningen tillhandahåller 10 st p-platser utomhus.
Parkeringsplatsen kostar 600 kr/mån och det finns 2-3 st lediga platser för närvarande.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:
- 2012 Stambyte
- 2012 Fönsterbyte
- 2012 Takbyte
- 2012 Nya el-installationer
- 2012 Samtliga VA-installationer bytta

KOMMANDE RENOVERINGAR:
- Föreningen planerar att dra in fjärrvärme inom en närtid 2023.
- Ny sophantering planeras för framåt i tiden.
- Diskussion förs om att göra om ett källarförråd för ex. lageruthyrning eller liknande för att inbringa ytterligare intäkter till föreningen.
- Gruppavtal för TV/bredband och telefoni tittar föreningen på för förmån för de boende via ett obligatoriskt tillägg. Inget beslut taget men styrelsen undersöker det som ett förmånligt alternativ för bostadsrättsinnehavarna.

EKONOMI:
Föreningen diskuterar avgiftshöjning om ca. 10-15 % under året med anledning av omförhandling av lån/ökade räntekostnader. Inget beslutat ännu men beräknas träda i kraft till hösten.
Avgifterna kan komma att förändras framgent med anledning av inflation och ökade levnadskostnader i stort. Diskussioner förs i de allra flesta föreningar för närvarande.

LÅN:
- Stibor 90 dagar - löptid 1 år
1 313 000 kr
Justerades till ovan 2022-12-28.
- Stibor 90 dagar - löptid 1 år
3 789 500 kr
Justerades till ovan 2022-12-28.
Fast ränta 4 år - 4,16 %
3 770 550 kr
Justerades till ovan 2022-12-28.
Fast ränta t.o.m. 2024-12-28 - 1,09 %
3 789 500 kr

EL:
Du som boende tecknar valfritt el-avtal och bekostar elen själv efter förbrukning.

TV/BREDBAND OCH TELEFONI:
Kabel-TV ingår i avgiften och är anslutet till Tele2 där ett grundutbud kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband tecknas separat och bekostas det av dig som boende.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Till bostäderna hör ett förråd i vindsplan och ett förråd i källarplan. I fastigheten finns gemensam tvättstuga belägen i källarplan.

ÅTAGANDEN:
Fastighetspartner sköter i dagsläget teknisk förvaltning. Styrelsen planerar att ev. dra in på kostnaden för detta genom att hjälpas åt och upprätta schema för trappstädning bl.a. Inga beslut tagna i dagsläget.

ÖVRIGT:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 350 kr och pantsättningsavgift på 650 kr för närvarande vid överlåtelse.

Informationen avstämd med ordföranden och styrelsen per 2023-05-25.

Karta

Jönköping Torpa

Ekgatan 9

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg