190

Bromma Riksby, Bromma

Drottningholmsvägen 372 3tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,911 Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV samt Bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea51 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer73
Byggår1942

HÖGST UPP - SOLIG BALKONG - RYMLIGT KÖK

Högst upp i huset med soldränkt balkong som vetter mot söder. Renoverat kök med läckra ekdetaljer och renoverat badrum med stilrena materialval. Större delen av ytskikten är renoverade under 2016. Närhet till Brommaplan såväl som Abrahamsberg. Varmt välkomna på visning!

Om området

Stadsdelen Riksby tillhörde tidigare Åkeshovs slott men Stockholm köpte 1904 marken som i huvudsak utgjordes utav kolonilotter från början. Stadsdelen bildades 1926. Bebyggelsen i Riksby som till stor del är centrerad kring Brommaplan och Drottningholmsvägen uppfördes i huvudsak mellan 1938-1943.

Bostadsområdet Riksby i dagligt tal utgörs av tre föreningar, Brf Riksby, Brf Norrby samt Brf Brickbandet. Samtliga tre föreningar är stora och har mycket god ekonomi och kunskap om föreningsarbete. Området erbjuder utöver boende grönområden, grillplatser, generösa lekområden, små lokala butiker och företag.

På några minuters gångavstånd finns ett stort utbud för dig som tycker om att röra på dig. Lillsjön utgör ett populärt stråk för den som tycker om att springa och promenera. Här finner du vacker natur, djurliv och gamla byggnader att titta på under motionsrundan. Ytterligare promenadmöjligheter finns vid Judarskogens naturreservat på behagligt avstånd med mycket skog och en unik miljö. Åkeshovs simhall har förutom sina bassänger även gym, motionsklasser och ett välskött motionsspår. Vid Brommaplan återfinns motionshall, Bromma träningscenter samt Friskis och Svettis. För den som är golfintresserad finns Bromma Golf/Björkliden med korthålsbana och driving range ett stenkast från Riksby.

Kommunikation

Tunnelbana vid Brommaplan samt Abrahamsberg på nära gångavstånd som tar dig till city på 15 minuter. Från Brommaplan utgår flertalet busslinjer mot t.ex. Solna/Djursholm, Mälaröarna samt Spånga. Invid Bromma Center ligger Bromma flygplats som flyger till ett flertal destinationer.

Närservice

Brommaplan med flertalet matbutiker, banker och servicebutiker. Runt Brommaplan finns ett flertal restauranger med olika inriktning. Här finns även ett stort bibliotek, Apoteket samt Systembolaget. Vårdcentraler finns i Brommaplan samt Riksby, närakut finns i Brommaplan.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar BRF Brickbandet
Brf Brickbandet Årsred-18
Kommande

Bilder

Ljust och lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkongen

Underbar balkong högst upp i huset med sol hela dagen!

Fint trägolv och väggar med vit bas

Bra ljusinsläpp från tidstypiska fönster samt balkongdörr

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Högst upp i huset med soldränkt balkong som vetter mot söder. Renoverat kök med läckra ekdetaljer och renoverat badrum med stilrena materialval. Större delen av ytskikten är renoverade under 2016. Närhet till Brommaplan såväl som Abrahamsberg.

Välkomnande ENTRÉ försedd med säkerhetsdörr och den tidstypiska Ölandsstenen. Entrén erbjuder goda avhängning -och förvaringsmöjligheter samt leder er vidare till lägenhetens övriga rum. Väggarna är målade i vitt och i taket sitter spotlights.

Stilrent renoverat BADRUM i ett svart/vitt tema. Badrummet har ett praktiskt vädringsfönster som både släpper in ljus och friskluft. Badrummet är utrustat med: Golvvärme, duschvägg, kommod, tvättställ, WC, handdukstork och regndusch.

Rymlig MATPLATS med utsikt över grönska och plats för matbord om 6-8personer. Matplatsen angränsar till köket och kan inredas efter tycke och smak.

Stort SOVRUM med plats för dubbelsäng med tillhörande nattygsbord. Platsbyggd skjutdörrsgarderob med gott om förvaringsutrymme. Här är väggarna målade i vitt med fondtapet i ljusgrått och golvet är av den bevarade originalparketten.

Fint KÖK med luckor i vitt och vitvaror i rostfritt. Köket löper längsmed två väggar i formen av ett L och erbjuder rejält med förvaring samt ordentliga arbetsytor. Mellan över -och underskåpen sitter kakel och ovanpå underskåpen vilar bänkskivor av massiv ek.Köket är utrustat med: Kyl/frys, diskmaskin, Micro, ugn, häll och spisfläkt.

Ljust SÄLLSKAPSRUM med utgång till balkong som vetter åt söder. Sällskapsrummet är lättmöblerat och här ryms både soffgrupp och skrivbord.

En praktisk KLÄDKAMMARE är belägen mellan kök och sovrum.

Sammanfattningsvis en perfekt planerad tvårummare högst upp i huset. Närhet till mataffärer, strövområden och kommunikationer. Varmt välkomna på visning!
Antal rum
2 rum
Boarea
51 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 2,911 Inkl värme, VA, basutbud kabel-TV samt Bredband
Andel i föreningen
0.17788 %
Andel av årsavgiften
0.18 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1942
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 11/23/2008
Energiprestanda
202 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas och 3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett förråd om ca 5-8kvm. Som nås från källarplanet.

TVÄTTSTUGA:
Tvättstugan är belägen på Dukvägen 24 och har 3 bokningsbara tvättrum samt drop-in maskiner. Tvättstugan är öppen 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

FÖRENINGSLOKAL:
2 st föreningslokaler finns att hyra för den som önskar.
Förening
Namn
Brf Brickbandet
Om föreningen
Brf Brickbandet består av 556 lägenheter och ett 50-tal lokaler fördelade på 7 kvarter. Föreningen bildades 1946 och är en av de största föreningarna i Stockholm. Man äger fastigheterna med tomträtt där detta avtal lades om år 2016 och kommer löpa med samma villkor under en ny 10-årsperiod. Föreningen är mycket välskött och stabil med anställd personal på eget kontor i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar har tillgång till en stor tvättstuga på Dukvägen 24 bestående av 3 separata bokningsbara tvättrum och flera drop-in stationer med tvättmaskin och torktumlare. I föreningen finns även cykel och- barnvagnsförråd i källarplanet samt 2 st föreningslokaler att hyra för mindre tillställningar eller övernattning. Dessa kostar 400 kr/dygn. I föreningen finns även en vävstuga.

För mer information se senaste årsredovisningen eller föreningens hemsida: www.brickbandet.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
556
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
55
Tv och bredband
Bredband genom Stockholms stadsnät , ett obligatoriskt tillägg på 85 kr/mån som debiteras utöver månadsavgiften. Kabel-TV genom Telenor där analogt basutbud med 17 kanaler ingår i avgiften och övriga kanaler tecknas separat.
Parkering
Föreningen har 204 stycken p-platser, 180 stycken är utan el, 124 stycken har eluttag. Avgiften är 300 kronor för plats med eluttag och 170 kronor för plats utan.
Renoveringar
1980-88 lades alla tak om
1983-87 byttes avloppstammar i kök
1988-89 fönster fick aluminiumprofiler
1992-95 byttes elstigar
1994-98 byttes vatten-och avloppsstammar i badrum
2001-02 balkonger
2004-08 byttes vattenstammar i kök
2007-2016 renovering av trapphus och dränering av hus
2009 radonkontroll
2009 renovering tvättstuga
2010 övergång till fjärrvärme
2012 vindar tilläggsisolerats
2013 Installering av inpasseringssystem på portar
2014-2018 Start byte av entréportar
2015 Byte vattenstammar kök

Dessutom finns nu inte längre några problem med radonhalter över gränsvärdet på 200 bq. Föreningen har sedan tidigare beslutat att installera bergvärme. Under 2019 genomförs installationsarbeten för bergvärmepumpar lokalt i varje hus.

Arbete pågår också att renovera tak/fasader där 1-2 hus görs varje år (ligger inom budget).
Ekonomi
Föreningens ekonomi är fortsatt stark med låga avgifter, låg belåning och en tillfredställande likviditet. Dessutom är byggnaderna generellt väl underhållna vilket borgar för en fortsatt god ekonomi. En mindre avgiftshöjning på 2 % gjordes från första jan 2019. Bland annat för installation av porttelefoner.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Föreningen innehar marken med tomträtt.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
TVÄTTSTUGA:
Tvättstugan är belägen på Dukvägen 24 och har 3 bokningsbara tvättrum samt drop-in maskiner. Tvättstugan är öppen 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

FÖRENINGSLOKAL:
2 st föreningslokaler finns att hyra för den som önskar.

Karta

Bromma Riksby Bromma

Drottningholmsvägen 372 3tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg