230
MED4D18AC3CFF5A4AFB9E0FCB2D7C08D439

En av Helsingborgs mest unika lägenheter på förmodligen Helsingborgs bästa läge!Drottninggatan 30 Centrum - Norr, HELSINGBORG

Centrum - Norr, HELSINGBORG

Drottninggatan 30


PRIS9 750 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

247 kvm

VÅNING

4 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

00007

MÅNADSAVGIFT

6 864 kr

BYGGÅR

1894/1901/1905

PRIS

9 750 000 kr

En av Helsingborgs mest unika lägenheter på förmodligen Helsingborgs bästa läge!

Unikt läge!
Nu kan vi presentera denna våning som är något alldeles extra, belägen i en byggnad av stor betydelse i Helsingborg - Zoégas högborg på välrenommerade Drottninggatan. Här bor man på ett unikt läge med fri utsikt över Sundstorget, Öresund och inte minst Danmark. Fastigheten uppfördes i etapper på beställning av Carlos Zoégas, med hjälp av arkitekten Ola Andersson. Lägenhetens attribut från sekelskiftet lyfter hemmets underbara känsla. På detta unika läge bor man med fri utsikt och närhet till hela stadens underbara utbud. Helsingborgs bästa restauranger, affärer och havet är numera bara ett stenkast bort. Här blir morgondoppet i havet en självklarhet.

Högst upp i huset finner vi välplanerade 247kvm, husets största lägenhet. Med generösa 3,3m i takhöjd, stuckaturer i nästan varje rum. Utsikt mot Sundstorget, havet och Danmark fås från alla rum som vetter ut mot Drottninggatan.

Rumsbeskrivning:

Från ingången på Drottninggatan väljer vi mellan trappor eller hiss (med sittplats) som tar oss till fjärde våningen och till lägenheten. När man stiger in i lägenheten möts man av den generösa takhöjden, goda avhängningsmöjligheter och den slående utsikten över Öresund.
Vidare in finner vi första sällskapsrummet i lägenheten, här med två fönsterpartier mot Drottninggatan. Från sällskapsrummet tas vi via dubbeldörrar vidare in i det första sovrummet. Ett sovrum med storlek, bra förvaringsmöjligheter och stil !

Från passagen når vi även ytterligare ett sovrum till vänster, sällskapsrum rakt fram och matsal till höger.
Lägenhetens andra sovrum når man även det genom underbara pardörrar. Sovrummet är av bra storlek, otrolig utsikt från burspråk och egen utgång till den mysiga balkongen i västerläge.
Efter sovrum nr 2 kommer vi till största sällskapsrummet. Detta sällskapsrum är något utöver det vanliga. Otroligt vacker ekparkett, stuckaturer och bakom tapeterna döljs väggmålningar. Även härifrån når vi den underbara balkongen med plats att avnjuta dag- som kvällssol.
Från sällskapsrummet når vi biblioteket genom ett valv. Här finns idag en dörr in till toaletten, men den ingången nyttjas ej idag.

Matsalen når vi från två ingångar från passagen, båda med pampiga pardörrar. Matsalen rymmer ett matbord för minst 10 personer. Det finns ljusinsläpp från fönsterna både från Drottninggatan samt från fönstren som vetter ut mot innergården.

Genom serveringsgången når vi ett badrum till vänster, kök till höger, ett sovrum och master bedroom.
Badrummet är helkaklat och rymmer både en badrumsdel samt tvättdel med tvättmaskin och torktumlare.

Köket, en fröjd för både ögat och hemmakocken! Helt nyrenoverat och utvidgat i november 2021 och inrett med inredning i glas från italien, Range cooker med 110 cm bredd och 4 ugnar, vinkyl, Quooker, golvvärme mm mm. Här finner vi goda arbetsytor i keramik, stilren maskinpark och bra förvaringsmöjligheter. Här har inget lämnats åt slumpen!

Vidare finner ytterligare ett sovrum/kontor, detta med en kakelugn (ur bruk).

Sist, men absolut inte minst.. Våningens största sovrum, sovrummet med eget badrum i anslutning - Master bedroom! Här finns god plats för förvaring bestående av garderobsvägg med skjutdörrar, sovdel samt ett mindre möblemang. Två stora fönsterpartier lyser upp detta underbara rum, med utsikt mot Kärnan.

Bilder

MED4D18AC3CFF5A4AFB9E0FCB2D7C08D439
MED781B2C5C6E8C4A42AF0FD165FAA61CC5
MEDAC068C2530054E439D5F43351C76C8B7
MEDFA1545F208F049ADAE1B1E7830874C0A
MED3E60C05FD3604382B8D288EFD9BB5FD4

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

247 kvm

LÄGENHETSNUMMER

00007

VÅNING

4 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

6 864 kr

BYGGÅR

1894/1901/1905

PRIS

9 750 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

BALKONG : Läge väster med havsutsikt.

BALKONG

Ja

Om området

Lev ett underbart cityliv med omedelbar tillgång till stans shopping, restauranger, fik, uteliv och det rika kulturlivet. En promenad bort har vi stranden och strandpromenaden som lockar och flera parker finns i närheten.

KOMMUNIKATION

Centralstationen i Helsingborg kallas Knutpunkten och därifrån går alla bussar, tåg och färjor. På flera orter i kommunen finns också pendeltågsstationer. Väljer man att köra bil tar det inte lång tid att ansluta motorvägen för att snabbt tas sig norr- eller söderut.

NÄRSERVICE

I Helsingborgs city hittar du det mesta inom shopping, framförallt Kullagatan som är Helsingborgs shoppinggata vars utbud är rikt på spännande butiker, mysiga caféer och restauranger. Behöver man sjukvård finns ett flertal vårdcentraler att tillgå i kommunen samt Helsingborgs lasarett.

ÖVRIGT

Med strövområden, motionsslingor, tennisbanorna och fotbollsplaner inramade av lummig bok- och ekskog är Pålsjö skog ett naturområde för både lugna och friska aktiviteter. Inte långt från centrum ligger Sofiero slott som bjuder om utomhuskonserter, trädgårdsutställningar och en restaurang i slottsmiljö. Vill man uppleva konst, konserter eller teater kan ett besök på Dunkers kulturhus eller Helsingborgs Stadsteater rekommenderas. En vidsträckt strandpromenad är bara en del av allt som Helsingborgs riviera har att erbjuda.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,271216 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

27,12152 %

Ekonomi

EL

12 000 kr

FÖRSÄKRING

5 364 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

17 364 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1894/1901/1905

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Huset uppfört i etapper.

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-03-25

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

144 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Minst ett vindsförråd per lägenhet.

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas och 3-glasfönster

ÖVRIGT

Fönster som vätter ut mot Drottninggatan är bytt till nya 3-glasfönster i slutet av juni 2022.

Förening

NAMN

BRF Nepturum

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

6

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

5

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

INFORMATION AVGIFT

Ingen känd avgiftshöjning utöver den som är kalkylerad i den ekonomiska planen.

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Nepturum har registrerats hos bolagsverket 2010-10-29. Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 2015 och omfattar Drottninggatan 30-36.

TV OCH BREDBAND

Fiber

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Det finns cykelförråd samt barnlvagnsförråd och till varje lägenhet finns minst ett vindsförråd.
Föreningen har även en mindre gemensam innergård.

Karta

Helsingborg Centrum - Norr

Drottninggatan 30

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg