190
MEDAFB142DE1B3A4AA099195418E134B9CA

Unik gaveltrea högst upp i huset med balkong i västerläge!

Såld!

Almedal/Johanneberg, GÖTEBORG

Drivhusgatan 19C

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,597 Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea94 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer25
Byggår1953
Driftskostnad300 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,600,000

Ansvarig mäklare

Välkomna till denna charmiga gaveltrea högst upp i huset i obelånad förening! Lummig utsikt från balkong i västerläge och ett fint ljusinsläpp ifrån tre väderstreck. Här kan ni njuta av en värmande öppen spis och tidsenliga attribut som fiskbensparkett, stenbräden och originaldörrar. Därtill erbjuds två renoverade badrum med komfort som badkar och tvättmaskin samt ett omgjort kök från 2015 med tidlös design och utmärkt förvaring. Här bor ni omgivna av naturen men samtidigt bara några få minuter från staden och citypulsen. Med endast ett stenkast ifrån spårvagnshållplatsen och mindre en 5 minuters gångavstånd finner ni stora matbutiker såsom Willys och ICA Maxi, restauranger, bagerier och gym. Välkomna att boka in er på visning!

Om området

I stadsdelen Krokslätt ligger gröna Almedal. Här bor du i rofylld avskildhet från innerstadens brus. Samtidigt är det bara tre minuter bort till Korsvägen och Liseberg.
I Almedal finns lummiga grönområden och en bebyggelse som till största delen är från 1940-talet. I området finns närhet till flera lunchrestauranger, mataffärer och banker. För att träna behöver du inte gå långt - Nordic Wellness har gym, personlig tränare och gruppträning och på Fitness24Seven tränar du vilken tid på dygnet du vill.
Vid Mölndalsån ligger de röda gamla tegelbyggnaderna kvar efter Lyckholms bryggerier. Idag huserar Oceanbryggeriet där med ett skummande utbud av säsongs- och specialöl. De levererar profilöl till flera restauranger i Göteborg och välkomnar besök av ölfantaster i sitt hantverksbryggeri.
Från Almedal har du nära till allt i centrala Göteborg. Korsvägen som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken ligger på kort promenadavstånd. Här kan du även hoppa på flygbussen som på 20 minuter tar dig till Landvetter. Vid Korsvägen tar också Göteborgs stora evenemangsstråk vid med attraktioner som Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och Filmstaden Bergakungen. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik. Bra shopping hittar du närmast på Avenyn som också vimlar av restauranger, pubar och klubbar.
Till city går eller cyklar du lätt. Annars går spårvagn 4 och 2 med täta turer. För dig som pendlar finns tågstation på Mölndals Bro och med bil tar du dig enkelt ut till de stora lederna som E6, E20 och RV40.

Parkering

Föreningen förfogar över 4 garageplatser med elbilsladding samt elmätare. En garageplats kostar cirka 500 kronor i månaden där enskild elförbrukning tillkommer. Det finns också två parkeringsplatser i föreningen som kostar cirka 500 kronor i månaden. Till dessa platser är det separat kö. Det byggs just nu ca 10 nya parkeringsplatser till föreningen som ska vara färdiga i slutet av oktober.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
94 kvm
Hall
Hallen har vitmålade väggar och golv klätt i parkett. Plats för avhängning finner ni till höger om ingången till hemmets ena badrum. Ytterligare förvaring finner ni i två garderober belägna i hemmets inre hall.
Kök
Köket renoverades 2015 och här ger fiskbensparkett tillsammans med grå köksinredning ett stilfullt intryck. Bänkskivan är i massiv ek och ovan denna sitter ett pärlemorskimrande kakel. Ett fönster i kombination med de ljusa väggarna skänker behagligt ljus. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn, spishäll samt vardagslyx i form av diskmaskin.
Vardagsrum
Hemmets vardagsrum är rymligt och ljuset strömmar in från fönster i tre olika väderstreck och ger en luftig atmosfär. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett. Här finns gott plats för en större matgrupp för mysiga middag med nära och kära, en större soffgrupp och mediamöbel och en fin läshörna eller varför inte använda den som en ett kontor. Ifrån vardagsrummet når ni hemmets lummiga balkong.
Balkong
Balkongen är rymlig och solen kan ni njuta av från förmiddag till kväll. Här finns god plats åt utemöbler så ni enkelt kan nyttja sköna sommarkvällar i goda vänners lag.
Masterbedroom
Sovrummet som nås från hallen välkomnar er med charmig fiskbensparkett och vitmålade väggar. Ett fönster med grönskande utsikt skänker behagligt ljus och får rummet att kännas luftigt. Här finns plats för dubbelsäng, byrå, skrivbord eller dylikt. God förvaring finner ni i en hylla som sträcker sig från golv till tak.
Sovrum/kontor
Bostadens andra sovrum alternativt kontor når ni från vardagsrummet och här följer parketten med från vardagsrummet och skapar en enhetlig känsla. Väggarna är ljusa och rummet förses med extra ljus från ett fönster. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang.
Badrum 1
Ett av hemmets två badrum når ni från hallen och här har en smakfull renovering gjorts 2017. På väggarna sitter vitt kakel och golvet är klätt i mörkgrå klinker. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, badkar samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med skön golvvärme.
Badrum 2
Via bostadens inre hall, även den med egen entré, når ni det andra badrummet som renoverades 2016. På golvet ligger mosaikklinker i svart och grått och på väggarna sitter vitt kakel. Här finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med en praktisk, svart arbetsbänk ovan som harmoniserar med golvet. Ett vitt väggskåp med dubbeldörrar ger bra förvaringsutrymme. Övrig utrustning består av toalett, handfat med kommod samt spegel med belysning.
Förråd
Till bostaden hör ett källar & vindsförråd.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 4,597 Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad)
Driftskostnad
SEK 3,600 / år
Driftskostnad, varav
Övrigt
SEK 3,600
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
6.31 %
Andel av årsavgiften
6.31165 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1953
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 1/8/2020
Förening
Namn
Brf Drivhusbacken
Om föreningen
Brf Drivhusbacken förvärvade fastigheten Krokslätt 17:3 år 2002. Fastigheten bebyggdes 1953 och består av ett flerbostadshus med totalt 19 lägenheter och en lokal. 18 Lägenheter upplåts med bostadsrätt och en lägenhet upplåts med hyresrätt. Föreningen är obelånad.

Lägenhetsfördelning:
- 13 st 3 rum & kök
- 6 st 4 rum & kök

Genomfört underhåll:
2019 - Energideklaration, målning trapphus
2018 - Byte takfläktar, el för elbilsladdning med egen elmätare, underhåll av plåtar på tak, byte av maskiner tvättstuga
2016 - Installera fiber
2015 - Ombyggnation av lokal till bostadsrätt, uppdaterat underhållsplanen, OVK, renovering av balkonger
2014 - Ljudförbättrande åtgärder i tvättstuga
2013 - Ny belysning i trapphus, värmejustering
2012 - Byte av passagesystem
2011 - Målning av garage/soprumsdörrar, renovering södra gaveln, plåtbeklädnad takfönster
2010 - Bättring av fasad, byte av kondenstorkare tvättstuga, åtgärdande av skorstenar
2009 - Byte till säkerhetsdörrar
2008 - Dränering, ventilationskontroll
2005 - Renovering av balkonger
1993 - Rotrenovering då stammarna byttes

Framtida underhåll:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 och 2044.
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Antal lägenheter
18
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
1
Parkering
Det byggs just nu ca 10 nya parkeringsplatser till föreningen som ska vara färdiga i slutet av oktober.

Karta

Almedal/Johanneberg GÖTEBORG

Drivhusgatan 19C

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg