230
MED2A9F465A4887400AA6DBB0B4CCDC6947

Fantastisk takvåning med takterrass i vinkelDe La Gardies Väg 10 Gustavsberg Farsta Slottsvik, Gustavsberg

Gustavsberg Farsta Slottsvik, Gustavsberg

De La Gardies Väg 10


PRIS4 295 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

79 kvm

LÄGENHETSNUMMER

332

MÅNADSAVGIFT

6 209 kr

BYGGÅR

1997

PRIS

4 295 000 kr

Fantastisk takvåning med takterrass i vinkel

Bättre än så här kan det knappast bli. Här finns tillfälle att förvärva en unik bostad med ett läge som är fenomenalt!

Högst upp i huset hittar du denna totalrenoverade (2018) takvåning i vinkel. Du möts av charmiga snedtak, takfönster, hög takhöjd, stora glaspartier etc. Det finns två bra sovrum varav den ena med en väl tilltagen walk-in-closet. Badrummet är helkaklat och du har en egen tvättmaskin. Från vardagsrummet hittar du från de stora glaspartierna en takterrass i vinkel. Solen lyser dagen lång under sommaren. De elstyrda markiserna kan då hjälpa till att få lite skugga om så önskas. Området är mycket charmigt med vacker natur och du har promenadavstånd till Gustavsbergs hamn som har många faciliteter att erbjuda.

Bilder

MED2A9F465A4887400AA6DBB0B4CCDC6947
MED773EF679B6054D46A1FE89A6DF8110B0
MED3154CA5AF35C4DA9AE0250B18E79C19C
MED1A9DD5E69BAB45C987BBFA49F1C9264E
MED12F4A15D52F642748C27139AF795C25F

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

79 kvm

LÄGENHETSNUMMER

332

MÅNADSAVGIFT

6 209 kr

BYGGÅR

1997

PRIS

4 295 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Golvytan är förmodligen större då det är snedtak.

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Balkong i vinkel med sol dagen lång.

BOSTADEN

Bostaden har genomgått en totalrenovering 2018. Genomgående ligger det fin enstavsparkett om ej annat uppges.

HALL

Luftig hall med plats för ytterkläder.

BADRUM

Helkaklat badrum med golvvärme. Utrustningen består av badkar, wc, tvättställ med kommod, badrumsskåp med speglar, tvättmaskin samt handdukstork (ej fungerande i dagsläget).

VARDAGSRUM

Charmigt vardagsrum med en fantastisk takhöjd och snedtak. Ljuset flödar från de stora glaspartierna som vidare leder ut till en underbar takterrass i vinkel som vetter mot söder. Markiser finns och kan vara skönt under sommarens varma dagar.

KÖK

Snyggt designat kök med modern och praktisk förvaring. Matbord för ett större sällskap ryms utan problem. Utrustningen består av rostfria vitvaror i form av kyl/frys, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, spisfläkt, inbyggd micro samt integrerad diskmaskin. Hela köket är totalrenoverat 2018.

SOVRUM

Här finns två garderober.

SOVRUM

Master bedroom med anslutning till en rejäl klädkammare med garderob och linneskåp. Linoleummatta.

Om området

Farsta Slottsvik är beläget i hjärtat av Gustavsberg på Farstavikens södra strand. Området är mycket populärt för såväl boende som vistelse! Längst in i Farsta Slottsvik ligger Gustavsbergs anrika fabriksområde som idag är ett välbesökt utflyktsmål för många bestående av butiker, hotell, museum, caféer, ateljéer, service och restauranger.

Boendeområdet Farsta Slottsvik ligger väster ut från hamnområdet och har ett av Gustavsbergs allra bästa lägen! Närhet till fina promenader i grönområden, bad i viken samtidigt som hamnen med dess brus nås på ett kick. Centrala Gustavsberg har dessutom mycket goda kommunikationsmöjligheter till Stockholm. I området ligger bebyggelse i form av villor, radhus, parhus och lägenheter i en fin blandning. Njut av en genuin bullerbykänsla!

Njut av kvällssolen från områdets brygga eller ha segelbåten belägen vid någon av båtföreningarnas bryggor. Naturmässigt är det framförallt området som sträcker sig något väster om Farsta Slottsvik och ända ut till Baggensfjärd som erbjuder härliga strövupplevelser. Det finns två förberedda slingor på vardera 3 km och 5 km - perfekta för såväl promenad som löptur. Den 200 år gamla herrgårdsparken Engelska parken är också en del av Farsta Slottsvik och mycket vacker och spännande att t ex picknicka i en varm vårdag. Gustavsberg erbjuder mycket goda kommunikationsmöjligheter till Slussen med bussar som avgår i stort sett var tionde minut. Bussen tar ca 25 minuter och avgår från Gustavsbergs hamn. Genom området Farsta Slottsvik går buss 423 till och från Slussen under rusningstrafik.

Gustavsbergs porslinsfabriksområde utgör idag kulturhistoriska kvarter med bl a de vackra gamla packhusen och tornhuset närmast viken. Området Farsta Slottsvik var under disponent Odelbergs tid ett lantbruksområde. Från den tiden finns Oxstallet kvar som idag ingår i Farsta slottsviks samfällighet och utgör samlingslokal. I slutet på 1990-talet började JM att bebygga området och det har sedan dess bara växt.

Ur sportsynpunkt är Gustavsberg idealisk för barn och ungdomar. Alla tänkbara sporter är representerade och ortens äventyrsbadhus utgör en favoritplats på fritiden. Vidare finns även all tänkbar service i form av mataffär, banker, bra skolor och förskolor, vårdcentral mm representerat i Gustavsberg. Närmsta skolor är Farstavikens skola, skolan Lär och nyöppnade Engelska skolan. Närmsta förskola ligger i Porslinskvarteren (söder om hamnen).

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö har alla dessa attribut; Närhet till storstad, vacker skärgårdsnatur och dessutom unik kulturhistoria i form av det anrika fabriksområdet. Välkommen att trivas i Gustavsberg och Farsta Slottsvik!

Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

2,572 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

2,2196 %

Ekonomi

EL

4 560 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 560 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Kostnad för hemförsäkring tillkommer

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

657 872 kr Baserat på årsredovisningen för 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1997

UPPVÄRMNING

Vattenburen värme via Bergvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-09-13

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

77 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

720 kWh/år

ÖVRIGA BYGGNADER

Utomhusförråd på innergården.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Slottsträdgården

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

EKONOMI

Planerad höjning 1 jan 2024 på 15 %.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Nära Farstavikens vatten och ståtliga Farsta Slott ligger Brf Slottsträdgården. Föreningen består av fem flerfamiljshus i tre våningar och två radhus (resterande radhus är friköpta efter ombildning 2009). Gemensamma angelägenheter såsom parkering, sophantering och snöröjning sköts av samfällighetsföreningen Slottsparken (föreningens andel är 60%). Brf Slottsträdgården är även en av flera medlemmar i Farsta Slottsviks Samfällighetsförening som har hand om områdets vägar och grönområden mm. Genom samfälligheten har man tillgång till festlokalen Oxstallet.

Alla boende i flerfamiljshusen sköter gemensamt om gården. Det innebär att klippa buskar och häckar, såväl privata som gemensamma samt rensa bort ogräs. Det finns källsortering inklusive matavfall.

I avgiften ingår ett flerbostadstillägg som innefattar el i trapphusen, städning av trapphusen samt vattenförbrukning. Alla lägenheter har vattenburen golvvärme som styrs av bergvärme och värmepannor.

Föreningen har en informativ hemsida; www.slottstradgarden.nu

TV OCH BREDBAND

TV ingår i månadsavgiften via Tele2 (basutbud). Bredband kan beställas via Tele2.

PARKERING

P-platser går att hyra för 50 kr/mån (utan el) och 150 kr/mån (med el). Carportar kostar 200kr/mån. Separat kösystem. Det är fri parkering (datumparkering) på De la Gardies väg. Samfälligheten ansvarar för parkeringsplatserna.

RENOVERINGAR

Samtliga värmepannor har bytts ut sedan byggåret. Under 2020-2021 har alla lägenheter fått nya termostater till varje rum, så att de boende kan justera golvvärmen.
Under de senaste åren har föreningen målat om fasaderna. Alla balkonger målades 2018.

Karta

Värmdö Gustavsberg Farsta Slottsvik

De La Gardies Väg 10

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg