KarriärOm oss
230
MEDFAFF471FBD9547918EF9F1AB44050A51

Nybyggd villa i högt och bra läge med utsikt ut mot Mjörn. Gångavstånd till bad och båtplats!Dämsjövägen 8B Björboholm, Gråbo

Björboholm, Gråbo

Dämsjövägen 8B


PRIS (utgångspris)5 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

145 kvm

BIAREA

20 kvm

TOMTAREA

1 205 kvm

BYGGÅR

2022/2023

PRIS

5 995 000 kr utgångspris

Nybyggd villa i högt och bra läge med utsikt ut mot Mjörn. Gångavstånd till bad och båtplats!

Nu finns en möjlighet av sällan skådat slag att förvärva en helt nyproducerad villa i attraktiva Björboholm på denna trevliga villatomt i högt och härligt solläge med utsikt ut mot Mjörn från välrenommerade Mariedalshus!

Souterrängvillan som är under uppbyggnad är i två välplanerade våningsplan med gott om plats för hela familjen och fin utsikt ut mot Mjörn med sitt rika fågelliv och sitt artrika fiskebestånd. För den båtintresserade finns det möjlighet till båtplats på bekvämt promenadavstånd från er nya adress.

Villan är genomgående stilfull både invändigt och utvändigt. Lägg därtill kommunalt vatten och avlopp, låga driftkostnader och god komfort tack vare luftvärmepump från NIBE samt vattenburen golvvärme i båda våningsplanen(!) så får ni här ett hem helt utöver det vanliga.

Björboholm präglas av underbar natur och vackra strövområden med möjlighet till fina gång- och löprundor samt flera sjöar med härliga sommarbad. Buss avgår nere vid Östadsvägen på endast några få minuters promenadväg från ytterdörren som tar dig till bl a Göteborg på endast 45 minuter. Härifrån går det också mycket bra bussförbindelser till Gråbo centrum, endast 8 minuters bussresa bort som erbjuder restauranger, mataffär, gym, blomsteraffär, apotek mm.

Missa nu inte chansen att förvärva denna nyproduktion av hög klass där ni som första ägare bara kan flytta in, njuta och trivas i ett riktigt gott läge med extra allt!

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

Bilder

MEDFAFF471FBD9547918EF9F1AB44050A51
MED25F81CBC49994FBA9A5CDB3C2381D09B
MED3A141D2D90B6401C8CF856B7648EC467
MEDC0FA7DE74E064641AF2707E0D27923ED
MED192394245C104E388EAFA4795306B816

Planritningar

Planritning entréplan

Planritning källarplan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

145 kvm

BIAREA

20 kvm

TOMTAREA

1 205 kvm

BYGGÅR

2022/2023

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum varav 5 sovrum

AREAKÄLLA

Byggritning Mariedalshus AB

Här erbjuds hela sju rum och kök med fem bra sovrum, allrum, vardagsrum och kök med köksinredning från Ballingslöv. Lägg därtill en härligt öppen och luftig planlösning mellan kök och vardagsrum med mycket rymd och fint ljusinsläpp. Genomgående parkettgolv samt innertrappa med eklackade plansteg. Rymlig tvättstuga i anslutning till en groventré i källarplanet, två helkaklade badrum, mycket förvaringsmöjligheter och klädkammare. Uteplats i anslutning till trädgård samt stor balkong i bra solläge.

Om området

Björboholm ligger intill Mjörns strandkant med härliga sommarbad och sitt rika fågelliv och sitt artrika fiskebestånd. Orten ligger ca 7 min med bil från Gråbo centrum med många butiker, matbutiker och restauranger som genomgår en stor expansion just nu.
Till Göteborg tar det drygt en halvtimma med bil via riksväg 190 hela vägen in till centrum alternativt via E20. Till Alingsås tar det ca 25min för den bilburne.

I Björboholm finns Björboholms kooperativa förskola, mitt i Björboholm. Läs mer under: https://bjorboholmsforskola.se.
I Gråbo finns flertalet skolor och förskolor. Läs mer under: https://www.lerum.se/Utbildning-och-barnomsorg/

KOMMUNIKATION

Busshållplatsen Ekåsa ligger bara ett par minuters promenadväg bort från Dämsjövägen där Gråbosnabben tar dig hela vägen in till Göteborg. Bra tågförbindelser finns i Lerum där man kan åka med pendeltåget mellan Alingsås och Göteborg. Läs mer under www.vasttrafik.se

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla i souterräng

BYGGNADSÅR

2022/2023

UPPVÄRMNING

NIBE F730 Frånluftsvärmepump

VENTILATION

Mekanisk frånluft. Tilluft via ventiler.

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Leca block

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas argonfyllda super-energiglas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Plåtisol och aluminium

FASTIGHETSBETECKNING

Ryd 1:106

ÖVRIGT

Ang Illustrationerna i bostadsbeskrivningen
3D renderingarna av husmodell samt tomt skall ses som illustrationer och kan därför avvika från verkligheten. Tomten kommer endast vara grovplanerad.

Materialval
Köparen kan ev påverka en del materialval etc beroende på när slutbeställning görs av köparen. Reservation för feltryck samt att alla ingående delar i tomt samt byggnad kontrolleras med Mariedalshus innan slutbeställning. Närmare information f inns i Rums- och byggbeskrivningen under "Viktiga Dokument" Tomt och villabyggnad säljs till högstbjudande.

Fastighetsskatt
Den som äger ett småhus som är under uppförande betalar 1 procent av taxeringsvärdet i statlig fastighetsskatt. När småhuset är klart och man har lämnat in en fastighetsdeklaration där det framgår att huset är färdigbyggt fastställer Skatteverket ett värdeår för småhuset. Nybyggda småhus är avgiftsbefriade under de första 15 åren. För mer info, läs mer på Skatteverkets hemsida under "Fastighetsavgift och fastighetsskatt".

Vägföreningen
Fastigheten tillhör vägföreningen Däm-Mur-Nol-föreningen som innefattar underhåll av Dämsjövägen, Murarns väg och Nolgärdesvägen. Fastighetsägaren betalar en inträdesavgift om 1 500kr och sedan ev årlig avgift till vägföreningen om ca 500kr/år. Läs mer i vägföreningens stadgar under "Viktiga dokument".

Båtplats
Om fastighetsägaren önskar kan man ev ha rätt till båtplats nere vid vattnet via Björboholms motorbåtklubb. Årskostnaden är 700kr/år och vartannat år betalas 250kr till underhåll av väg. Alla båtägare betalar också en insats till båtföreningen om 3 000kr. Uppgifterna baseras på tidigare uppgifter lämnade av båtföreningen. Kostnader samt ev kö för att få båtplats bör kontrolleras av köparen. Läs mer under länk: http://www.bmkbjorboholm.se/

Fler frågor?
För ytterligare information, mer tekniska frågor eller dyl går det också bra att kontakta Jonas på Mariedalshus.
Jonas Olsson
070-699 18 95
jonas@mariedalshus.se

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

450 000 kr

TAXERINGSKOD

210, Småhusenhet, tomtmark

Tomt

AREAL

1205 kvm

TOMTTYP

Delvis sluttningstomt

PLANBESTÄMMELSER

Avstyckningsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp.

TOMTBESKRIVNING

Tomten kommer endast vara grovplanerad.

UTEPLATS

Stor balkong samt möjlighet till stor uteplats.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Lerum Ryd GA:4, Gemensamhetsanläggning: Lerum Ryd GA:5
Avtalsservitut Brygga Mm
Förmån: Officialservitut Väg, 1441-1765.1
Last: Avtalsservitut: Brygga Mm, 15-IM1-26/70.1
Last: Officialservitut Väg, 1441-1765.2

Viktiga dokument & länkar

Karta

Lerum Björboholm

Dämsjövägen 8B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg