MEDEC07CF86A1EE42FBB74B68EF371DC32C

Rymlig och välplanerad 3:a högt upp i huset med stor balkong!

Boka visning

Enskededalen, Enskededalen

Dalgränd 6, 3tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,467 inkl. värme, va, bredband, IP-telefoni, TV-bas
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea88 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer108
Byggår1981
Driftskostnad617 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,195,000

Ansvarig mäklare

Visningar

1
November | Sunday
Kl 13:15 - 14:00
Välkommen på visning - boka in dig via mäklarens hemsida.
2
November | Monday
Kl 17:00 - 17:30
Välkommen på visning - boka in dig via mäklarens hemsida.

Varmt välkommen hem till ett rymligt boende högt upp i huset!

• Bostaden bjuder på; en välkomnande hall med goda utrymmen för förvaring ihop med en rymlig klädkammare i anslutning som med fördel går att nyttja som gäst- eller arbetsrum, ett fullstort och komplett utrustat kök, ett stort badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Båda sovrummen är ljusa och rymliga, det ena har dessutom dörr in till klädkammaren. Vardagsrummet är ljust och rymligt med plats för matbord i storlek större och ytterligare möblemang samt har utgång till den härliga, inglasade balkongen med ett solläge i sydost.

• Brf Körsbärsgården är en välskött förening med friköpt mark och ett optimalt läge för familjen där närhet finns till förskolor, lekplatser, Nytorpsbadet och grönområdena Nytorps gärde, Nackareservatet och Dalenparken. Närområdet erbjuder även ett utmärkt utbud av restauranger, närservice med ICA, apotek, bibliotek, gym, simhall samt tunnelbanestationerna Sandsborg och Blåsut som tar dig in till Södermalm på 7 min och City på 14 min.

Välkommen på visning - boka in dig via mäklarens hemsida!

Om området

Med det centrala läget och Enskededalens positiva utveckling är framtidsutsikterna goda vad gäller både värdeökning och efterfrågan. De flesta av gårdarna har ombildats till bostadsrättföreningar och medlemmarna värnar om hög trivselfaktor och bra boendemiljö.

Gårdarna är ofta lummiga och barnvänliga med lekplatser och picnickbänkar för trevnad och gemenskap.

Det finns flera skolor i närheten och flera av gårdarna har förskolor, bl.a. Päron- Hagtorn- Rönnbär- Plommon- och Äppelgården.

Nära vackra Nackareservatet där du ha gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Här finns joggingspår, vackra promenadstigar, golfbana och badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön. Dessutom nära till omtyckta Nytorps Gärde med fotbollsplaner och utomhusbad sommartid.

Kommunikation

Bra kommunikationer via buss samt tunnelbanestationerna Blåsut och Sandsborg (gröna linjen), med endast ca 10 minuters resväg till city.

Närservice

I Dalens centrum finns bl.a. butiker, gym, badhus, bibliotek, apotek och postombud samt frisörsalong. I området finns också bageri, pizzabutik, heminredningsbutik, antikaffär, kemtvätt mm. Kort promenadavstånd till Globen och Tele2 Arena som erbjuder sport, musik-, och nöjesarrangemang. Här finns shopping, restauranger, systembolag och stor ICA butik med brett sortiment. Du kan promenera eller cykla till Södermalm och det är bara några minuters bilväg till Sickla köpkvarter med bra shopping, restauranger och filmstad.

Parkering

Det finns närliggande garage där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering, tel. 08-772 96 00. Korttidsparkeringar på kringliggande gator mot Taxa 4, Stockholms stad.

Övrigt

Läs gärna mer om Enskededalen på: https://enskededalen.org/ Enskededalen.org är en ideell förening som samlar information om Dalen.

Viktiga dokument & länkar

Undersökningsplikt/felansvar köp BR
Stadgar - uppdaterade
Energideklaration Dalgränd 2-22
Årsredovisning 2019
Föreningens hemsida

Bilder

Det stilrena köket med matplats intill

Vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen

Stor, inglasad balkong i solläge

Hall mot inre hall och vardagsrum

Välkomnande hall

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
88 kvm
Areakälla
föreningens information
HALL
Välkomnande och ljus hall med en inbjudande överblick mot bostadens övriga ytor. Väggarna går i ljusa toner ihop med det ljusa golvet som löper vidare in mot den inre hallen, köket samt ett av sovrummen. Här finns avhängningsmöjligheter direkt till höger.
INRE HALL
En naturlig förlängning av hallen där även ingången till den rymliga klädkammaren finns, vilken erbjuder goda förvaringsmöjligheter för både kläder och skor. Klädkammaren har även dörr in till det ena sovrummet och passar därför perfekt att nyttja som walk-in-closet eller arbetsrum.
Den inre hallen har en möblerbar del som passar utmärkt att inreda som antingen arbets- eller loungehörna och går även förslagsvis att nyttja som stor matsalsdel ifall ena delen av väggen mot köket tas ner.
Ytterligare förvaringsmöjligheter finns genom tre, inbyggda garderober.
BADRUM
Stort badrum med ljusgrön våtrumsmatta på golvet i kombination med målade väggar i grå ton. Duschhörnan är kaklat med vitt kakel. Här finns WC, tvättställ, duschkabin, toppmatad tvättmaskin, torktumlare samt vädringsfönster.
KÖK
Fullstort och stilrent kök med gott om både arbets- och förvaringsmöjligheter genom vita, högblanka över- och underskåp. Bänkskiva i mörk ton med grått stänkskydd ovan arbetsytan. Väggarna går i en ljus ton ihop med en vacker, mönstrad fondvägg. Köket får ljusinsläpp genom fönsterparti mot innergården och har även utrymme för matplats för 4–6 personer.

Den maskinella utrustningen består av; delad kyl och frys, induktionshäll, inbyggnads mikro och ugn, köksfläkt samt diskmaskin, spis samt köksfläkt.
Möjlighet finns att öppna upp väggen mot den inre hallen och således skapa en naturlig förlängning av köket samt skapa en matsalsdel vid den inre hallen för den som önskar.
SOVRUM 1
Det första, fullstora sovrummet, med ingång från både vardagsrummet och klädkammaren, erbjuder gott om plats för både dubbelsäng, byrå och garderober. Den praktiska skjutdörrsgarderoben ingår i samband med överlåtelsen, garderoben går även att flytta till ena sidan av hallen. Rummet har ljusa, tapetserade väggar samt plastmatta på golvet. Fönster för ljusinsläpp, utan insyn.
SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum nås via den inre hallen och är även det rymligt med plats för säng, byrå samt ytterligare möblemang. Rummet har ljusa, tapetserade väggar ihop med ett ljust laminatgolv. Fönster för ljusinsläpp, även här utan insyn.
VARDAGSRUM
Rymligt och socialt vardagsrum med gott om plats för större soffgrupp och bord, mediamöbler samt ytterligare möblemang. Rummets väggar är tapetserade i ljus ton och golvet består av ett slipbart ekparkettgolv.

Här finns även utgång till den trallbelagda och inglasade balkongen som ihop med en ostörd utsikt bjuder på ett solläge i sydost, vilket bäddar för solchanser under både morgon- och eftermiddag.
Den stora balkongen erbjuder gott om plats för både balkongmöbler och växter.
ÖVRIGT
Lägenhetsförråd på bottenvåningen, tillhör bostaden
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4, hiss finns
Pris
SEK 3,195,000 Utgångspris
Avgift
SEK 4,467 inkl. värme, va, bredband, IP-telefoni, TV-bas
Driftskostnad
SEK 7,400 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,200
Försäkring
SEK 3,200
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnader beräknade enligt schablon.
Andel i föreningen
0.989 %
Kommentar till andelstal
Andelstal enligt ekonomisk plan
Tillträde
feb 2021 eller enligt ök
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1981
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX
Energideklaration
Utförd 4/22/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
134 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Lägenhetsförråd på bottenvåningen, tillhör bostaden.
Gemensam tvättstuga och samlingslokal finns på innergården.
Förening
Namn
BRF Körsbärsgården
Om föreningen
BRF Körsbärsgården med adress Dalgränd 2-22 och Åsgärdesvägen 5-7, ombildades 2009 och består av 132 lägenheter och 1 lokal. 104 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 28 är fortfarande hyresrätter, vilket är en god tillgång till föreningens ekonomi då dessa upplåts till bostadsrätt när de blir tillgängliga.

BRF Körsbärsgården är en äkta bostadsrättsförening och har friköpt mark.

Föreningen har god ekonomi och pengar avsatta för kommande renoveringar som tex. fönster, hissar, trapphus osv.
Den ekonomiska förvaltningen hanteras av Riksbyggen Ekonomi.

Gemensamma utrymmen: cykelförråd, barnvagnsförråd, tvättstuga samt föreningslokal.
Föreningen har en tvättstuga belägen bredvid träfflokalen på Dalgränd 4. Bokning sker på bokningstavlan innanför dörren med samma nyckelbricka som öppnar portarna. Bokning kan också ske via internet.
Cirka en gång i månaden anordnar även föreningen kostnadsfri bortforsling av grovsopor åt föreningens medlemmar.

Som boende kan du boka föreningens lokal för exempelvis barnkalas, fritidssysselsättningar och fester.
Det finns tre pass per dygn att boka. Varje pass kostar 300 kr. Debitering sker i efterskott på din avgifts- eller hyresavi via föreningens förvaltare.
I lokalen finns stolar och bord som med iläggsskiva kan dukas för sittning upp till 50 personer. Det finns en fullständig servis med fat, bestick och glas samt serveringsfat och tillbringare.

Stambyten eller planerade större renoveringar: stambyten är inte inplanerade det närmaste decenniet.

För inglasning av balkong eller loftgång så behöver medlemmen själv ansöka om bygglov, se mer på föreningens hemsida.

För mer information ta kontakt med ansvarig fastighetsmäklare, se bilagda handlingar och gå in på föreningens informativa hemsida: https://www.brfkorsbarsgarden.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
132
Varav hyreslägenheter
28
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till Com Hem där fiber på 100 Mbit/s, digital-TV med basutbud på 22 kanaler samt IP-telefoni ingår i månadsavgiften.
Parkering
Föreningen har ett fåtal parkeringsplatser vilka i dagsläget hyrs ut tre år i taget. För att ställa sig i kö till dessa kontaktar man föreningens förvaltare på telefon 08-522 182 42. Det finns även fem garage i närheten där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering, telefon 08-772 96 00.
Renoveringar
Kommande renoveringar:
2020/2021 - Renovering av värmesystem
2020 - Renovering av två hyresrätter
2021 - Start renoveringsprojekt av fem hissar
2022 - Utbyte av återstående fem hissar

Föreningen har en framtagen underhållsplan som sträcker sig mellan 2018-2038.

Utförda renoveringar:
2019 - Rensning och översyn av hela ventilationssytemet
2019 - Förbättring av belysningen på innergården
2019 - Byte av portar
2019 - Bytt ut armaturer i trapphusen
2019 - Renovering av entréplan och målning av hissdörrar
2018 - Reparation och ommålning av tak
2018 - Renovering lekplats på innergården
2018 - Renovering av hyresrätter
2017 - Elektroniskt passagesystem
2017 - Fasadmålning
2017 - Fönsterrenovering
2014 - Ombyggnad av gymlokal
2012 - Trapphusrenovering
2011 - Byte armaturer i trapphus
2010 - Upprustning av träfflokalen
2010 - Ombyggnad tvättstuga
Ekonomi
Inga beslutade avgiftsändringar, kontrollerat med styrelsen 2020-10-16. Styrelsen ser över en eventuell avgiftssänkning men inget som är beslutat än.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, delat ägande tillåts.
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger marken.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Enskededalen Enskededalen

Dalgränd 6, 3tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg