MEDDD91BF3E30E14335BEB7020FBB4274E3

Kommande försäljning av en stor enplansvilla med källare i populära Färjestaden!

Klarlagt

Färjestaden, Färjestaden

Champinjongatan 27

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea125 kvm
Biarea125 kvm
Tomtarea1,134 kvm
Byggår1973
Driftskostnad4,360 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,295,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Försäljning av en modern och mysig enplansvilla med källare på insynsskyddad hörntomt i populära och familjära Färjestaden. Vad sägs om bl.a. stor uppfart med plats för flera bilar, isolerat garage, rymlig källare med bl.a. SPA-avdelning/bastu, tvättstuga, boplan med bl.a. öppet kök, vardagsrum med matsalsdel samt eldstad, fyra sovrum, ett stort badrum med SPA-bad mm.

Innanför den trevliga entrén till huset möts vi av en välkomnande och ljus hall med en WC direkt på vänstersidan. Vidare in i huset når vi det toppmoderna köket med köksö, induktionshäll, inbyggd mikro samt ugn och nya vitvaror (kyl och diskmaskin) från 2018. Här inne har man valt ett modernt Noblessa kök med stilrena materialval som vita skåpluckor, bänkskivan i trä och kaklet av mosaik. Från köket når vi ut till en rymlig terrass samt en stor lättskött trädgård som inramas av en tujahäck.

Köket leder oss vidare till ett rymligt vardagsrum med matsalsdel. Här finns en braskamin som skapar en trevlig mysfaktor och en stor matsalsplats för hela familjen. Vidare i huset finner vi ett stort och lyxigt badrum med ett rymligt och inbyggt SPA-bad med massage, dusch med vattenfallsdusch, två handfart och WC. Huset erbjuder även ett kontor/sovrum samt två välplanerad sovrum med goda förvaringsmöjligheter, varav det ena leder ut mot terrassen och trädgården.

En trappa ner, utrustad med klinker och belysning, finner vi en rymlig gillestuga med bioutrustning (som ingår i köpet) samt ett tredje sovrum. Som pricken över i erbjuds här en lyxig och modern spaavdelning med ett inbyggt pampigt SPA-bad för fyra personer, bastu, dusch med massage och WC. Här finns även inbyggda högtalare, TV, spotlights och stor lyxig spegel på vänstersidan av SPA-badet. Vidare finns en välplanerad tvättstuga med ny torktumlare (2018), stort hobbyrum, klädkammare och pannrum med dubbla pannor. Från källaren nås garaget. Huset är överlåtelsebesiktat med dolda fel försäkring samt radonmätt.

Nyöppnad förskola ca 150 meter från bostaden. Här bor man med närhet till Färjestadens centrum och dess utbud som hav, butiker, skolor mm.

Mycket trevlig och modern villa med den lilla extra vardagslyxen! Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info och/eller för anmälan till visning!

Om området

Välkommen till havsnära Färjestaden på Öland. Färjestaden är lätt att trivas i och väldigt vackert. Det finns många trevliga badplatser, natur, golfbana i Saxnäs mm att njuta vid. Även Ölands köpstad som har allt som behövs.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer till Kalmar via buss.

Cykelfärjan (info från hemsidan: https://www.kalmar.com/sv/cykelfarjan)
Under den ljusa tiden på året, från maj till september, kan du ta den populära cykelfärjan Dessi till Öland. Eftersom det råder cykel- och gångförbud på Ölandsbron används färjan flitigt av både turister och pendlare. Överfarten mellan Kalmar och Öland tar ca 30 minuter. På soldäck och i salongen, som har en cafeteria, finns det plats för sammanlagt 118 passagerare. Det finns dessutom plats för 50 cyklar, i ett ställ på akterdäck. Påstigning sker vid Skeppsbron i Kalmar samt i Färjestadens hamn på Öland.

Närservice

Stort köpcentrum, "Ölands köpstad", med många butiker som t.ex. Ica Kvantum, klädbutiker, bibliotek, frisör, apotek mm.

Flera butiker och restauranger längs med Storgatan och även i hamnområdet.

Hotel Skansen i med hotell- och restaurangverksamhet samt SPA.

Både hälsocentral, tandläkare och gym finns i området.

Förskola finns och grundskola för årskurserna 1-6. Skola för årskurserna 7-9 ska stå klar till höstterminen 2020. Gymnasieskolor och högskola finns i Kalmar.

Viktiga dokument & länkar

Klarlagt

Bilder

Huset framsida

Hall

Går du i säljtankar?

Kök

Kök

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Strömbrytare med omgivande belysning i hela huset.
Antal rum
7 rum varav 4 sovrum
Boarea
125 kvm
Areakälla
Säljarens information
Biarea
125 kvm
HALL
Hallen är ljus, öppen, välkomnande och rymlig med goda möjligheter att hänga av sig ytterkläder och skor. Golvet i hallen är klinkers och på vänstersidan finner vi huset första WC. Golvvärme finns.
WC HALL/ÖVRE PLAN
Badrum på övre plan utrustat med kakel/mosaik, klinker, toalett, handfat, kommod, badrumsskåp, spotlights.
KÖK
Modernt och stilrent kök från Noblessa med köksö, totalrenoverat 2007. I köket finns induktionshäll, inbyggd mikro samt ugn, diskmaskin, bänkskiva i trä, kakel av mosaik, spisfläkt samt hel kyl/frys och upplyst köksskåp inklusive förvaring för vinflaskor etc. Nya vitvaror (kyl och diskmaskin) från 2018. Köket har fint ljusinsläpp med två stora fönster samt utgång mot terrassen och trädgården.
VARDAGSRUM/ MATSALSDEL
Mycket trevligt och luftigt rum kombinerat vardagsrum och matsalsdel. Där det finns möjlighet med matbord för 6- 8 personer. Braskamin (Contura inkl. fläkt) och den unika fondväggen förhöjer mysfaktorn. Golvet övergår här från klinkers i hall samt kök till laminat i vardagsrummet och matsalsdel. Praktiska lamellgardiner som vid behov skyddar mot solen.
BADRUM
Modernt och lyxigt badrum med inbyggt spabad med massage, dusch med vattenfallsdusch, två handfat samt golvvärme. Mysig och unik stjärnbelysning över spabadet och spotlights i taket med dimmer.
SOVRUM 1
Rymligt och mysigt sovrum med belyst garderobsvägg med spegel samt fondvägg. Utgång mot terrassen och trädgården. I sovrummet återfinns likadant laminatgolv som i vardagsrummet.
SOVRUM 2
Ljust sovrum som idag används som barnrum med bra ljusinsläpp genom det stort fönster. Bra förvaringsmöjligheter genom en hel garderobsvägg. Laminatgolv återfinns även här.
SOVRUM 4
Ett rum som kan användas till t.ex. kontor, barnrum eller sovrum. Ljust och rymligt med stort fönster med trevligt ljusinsläpp. Även laminatgolv i detta rum.
GILLESTUGA/KÄLLARPLAN
Rymlig och ljus gillestuga med modern bioutrustning samt öppen spis som förhöjer mysfaktorn.
SOVRUM 3/KÄLLARPLAN
Mysig och ljuset sovrum med fin fondvägg och mjuk heltäckningsmatta.
TVÄTTSTUGA/KÄLLARPLAN
Modernt och fräsch tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Goda förvaringsmöjlighet med flertal skåp.
PANNRUM/KÄLLARPLAN
Pannrummet består av värmepump med två ackumulatortankar och goda möjligheter till förråd eller förvaring. Enligt nuvarande ägare är tomten förberett för pool. Finns ett kryss i pannrummet var anslutningen ska ske.
SPA-AVDELNING/KÄLLARPLAN
Lyxig och modern spaavdelning med inbyggt spabad med massage för fyra personer. I spaavdelningen finns en inbyggd bastu med kakel och klinkers, WC och en dusch med massage. Det finns inbyggda högtalare och en inbyggd hylla. Inbyggd belysning finns i trappan från spabadet, runt spabadet och spotlights i taket över spabadet. Finns en stor spegel på vänstersidan av spabadet.
WALK IN CLOSET/KÄLLARPLAN
Inredd walk in closet med två garderober, hyllor samt möjlighet att hänga kläder.
HOBBYRUM/KÄLLARPLAN
Rymligt hobbyrum med laminatgolv.
Byggnad
Byggnadstyp
Friliggande 1- plans hus med källare
Byggnadsår
1973
Uppvärmning
Vattenburet system- Luft-/ vattenvärmepump.
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 8/27/2015
Energiklass
E
Energiprestanda
70 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare (huvudbyggnad), betongplatta (garage)
Stomme
Trä
fasad
Trä/tegel
Fönster
2-glas kopplade bågar och enstaka isolerglas
Tak
Betongpannor (huvudbyggnad), plåttak (garage)
Fastighetsbeteckning
Björnhovda 25:107
Övrigt
Köket renoverades 2007. Våtrum renoverades 2007. I gillestugan har golvkonstruktion avlägsnats 2011. Garagetaket renoverades 2014. Invändiga ytskick renoverades bl.a tapetsering och målning 2016. Utvändig målning (träpanel, tegel och fönster mot baksida) 2019. Yttertaket behandlades och målades 2019, vilket förlänger livslängden på taket.
Övriga byggnader
Kompletterande uppvärmning via braskamin och öppen spis.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 52,323 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 30,126
VA
SEK 9,168
Renhållning
SEK 7,200
Sotning
SEK 1,400
Försäkring
SEK 4,429
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Observera att driftskostnaderna varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Uppgifterna utgör ett års beräknade driftskostnader för ovan nämnd fastighet.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,136,000
Byggnadsvärde
SEK 1,620,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,635,000
Tomt
Areal
1134 kvm
Tomttyp
Friköpt
Planbestämmelser
Byggnadsplan Ändring Av Dp.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Karta

Färjestaden Färjestaden

Champinjongatan 27

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg