190

Centrala Hisingen Kvillebäcken, Göteborg

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,310 värme, vatten och Telia Triple-play
Antal rum1 rok
Boarea40 kvm

Ansvarig mäklare

Välkommen upp till våning två och till denna smart planerade etta som passar såväl singel som par. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket, detta ger lägenheten en luftig känsla med ett oslagbart ljusinsläpp som bara flödar fritt. Här är det gott om plats för att socialisera sig. Härifrån når ni även bostadens stora balkong om strax över 8 kvm i västerläge med många soltimmar och där växterna trivs! Utöver detta finns ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning, en sovalkov med plats för dubbelsäng och dessutom gott om förvaring. Huset byggdes 2015 och ligger bekvämt nära den stora knytpunkten Hjalmar Brantingsplatsen och därmed såklart även väldigt citynära!

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Om området

Kvillebäcken ligger på Centrala Hisingen väster om Backaplan. Stadsdelen var fram till 1906 en del av Lundby socken, som då inkorporerades i Göteborg. Den började bebyggas på 1920-talet och från 1940-talet skedde större uppföranden av bostadsområden. Namnet Kvillebäcken kommer av vattendraget Kvillebäcken. Från en punkt nordöst om Tuve kyrka rinner vatten åt två håll: Kvillen rinner åt norr till Nordre älv och Kvillebäcken rinner åt söder till Göta älv.

Kvillebäcken är ett charmigt område som idag består av en mix av gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Nya Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Kvillebäcken är ett trivsamt och levande område med flertalet restauranger och caféer, mataffärer samt populära Kville Saluhall som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad.

Här finns mycket att upptäcka. Oavsett vilken del av centrala Hisingen man bor i har man alltid nära till många vackra grönområden och parker som erbjuder avkoppling samt rekreation. Man hittar t.ex. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar. Flunsåsparken bjuder under sommaren på underhållning med musik, dans och familjekvällar med fri entré. En av Göteborgs bästa vyer upplevs från utsiktsplatsen på Ramberget med magnifik utsikt över staden och i anslutning ligger Keillers Park som inbjuder till picknick i det gröna. Vid Frihamnen finner man Jubileumsparken som är ett resultat av göteborgarnas önskemål om grönområden och att komma närmare vattnet. Idag finns en bastu (Svettekörka), en sötvattenbassäng i anslutning till älven (Pöl Harbour), ett litet saltvattensbad, seglarskola, simskola, ett vattenkonstverk som också är en lekplats, en roller derby-bana, odling med mera.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Med spårvagn eller buss tar ni er in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Vill man träna finns ett stort utbud av anläggningar att välja mellan så som Lundbybadet, SATS och Nordic Wellness och flera Crossfit anläggningar. Det finns även ett flertal restauranger, caféer (med i white guide), bibliotek, förskola till mellanstadiet i området. Vid Kvilletorget har även Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Polisen sin verksamhet. I närheten finns Nya Kville Saluhall och intilliggande Backaplan som har ett stort utbud av butiker med allt man kan tänka sig. Just Backaplan och Frihamnen står inför stora förändringar framöver då det mesta av området skall bebyggas.

Övrigt

I Lundby finns ett flertal kommunala förskolor och grundskolor. På Lindholmen finns både gymnasium, delar av Chalmers Högskola och Göteborgs Universitet.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg