190

Centrala Hisingen Bjurslätt, Göteborg

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,913 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Antal rum2 rok
Boarea56.5 kvm

Ansvarig mäklare

Snart ges möjlighet att förvärva denna 2:a på natursköna Toleredsgatan. Här får ni ett bekvämt boende med stor inglasad balkong i söder. Bostadens yta är väldisponerad och erbjuder ett rejält sovrum, rymligt vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen och bra förvaring i två klädkammare. Köket är helt nyrenoverat med genomgående bra materialval. Här bor ni med närhet till både goda kommunikationer och den grönskande Hisingsparken som erbjuder härliga promenadstråk. Dessutom i en stabil och välskött HSB förening. Kontakta mäklaren för mer information!

Om området

Ut med Gamla Björlandavägen ligger Bjurslätt vilken bebyggelse utgörs av flerfamiljshus i form av bostadsrätter, hyresrätter samt villa- och radhusbebyggelse.

Kommunikation

Busskommunikation finns utmed Björlandavägen.

Närservice

Vid Bjurslätts torg finns närbutiker och restauranger. För större utbud finns Wieselgrensplatsen eller Backaplan någon km bort.

Övrigt

Hisingsparken med Slättadamm är ett populärt strövområde med slingor i varierande längder för sköna promenader eller löprundor.
Lite historia:
"S A Hedlunds park, är en park i området Slätta Damm i stadsdelsnämndsområdet Lundby på Hisingen i Göteborg.

Det var den kände göteborgsredaktören S. A. Hedlund som på 1850-talet köpte in den närliggande gården Bjurslätt, vilken han gjorde om till sitt sommarställe. Kring år 1860 lät Hedlund dämma upp en myr som bildade Slätta Damm. Han lät även plantera skog i området kring dammen. Parkens yta är ca 1,1 ha. År 1928 ville kommittén för Charles Felix Lindbergs donationsfond att staden, med finansiellt stöd av fonden, skulle köpa in området. Detta beviljades av stadsfullmäktige den 21 juni 1928, då parken också fick namnet S. A. Hedlunds park. Donationsfonden bidrog 1927 med 25 000 kronor och 1930 med 10 000 kronor.

På en sten som rests vid dammens södra entre står det:
S. A. Hedlunds park - Under åren omkring 1860 anlagd av S. A. Hedlund. Förvärvad av Göteborgs stad och iordningställd med bidrag ur Charles Felix Lindbergs donationsfond 1927-1930." Info från Wikipedia

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Slätta Damm

Slätta damm med motionsslingor

Mohlins Konditori

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg