230
MED3EABE44BBAC5453BAFEEBB9B7F7D1D2C

Enplansvilla med magisk uteplats och pool!Carl Öhrns gata 23 Stattena, Helsingborg

Stattena, Helsingborg

Carl Öhrns gata 23


PRIS (utgångspris)7 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

101 kvm

BIAREA

101 kvm

TOMTAREA

436 kvm

BYGGÅR

1971

DRIFTSKOSTNAD

3 511 kr/månad

PRIS

7 495 000 kr utgångspris

Enplansvilla med magisk uteplats och pool!

Välkommen till ditt drömhus – en underbar, nyrenoverad enplansvilla med en generös källare, en förtrollande pool och en fantastisk uteplats som kommer att förgylla dina dagar och kvällar. Bostaden har under det senaste året genomgått en omfattande renovering. Möjlighet finns att omdisponera bostaden ifall fler sovrum önskas på entréplan.

Upplev bekväm och lyxig livsstil i detta fantastiska boende med egen pool, perfekt beläget inom gångavstånd till både Helsingborgs pulserande centrum, havet med dess fantastiska strand och idylliska Pålsjö skog. Här får du det bästa av två världar - stadens bekvämligheter och den fridfulla naturen. Låt denna pärla bli ditt nästa drömboende!

Varmt välkomna på visning!

Bilder

MED3EABE44BBAC5453BAFEEBB9B7F7D1D2C
MED491D8A3ACEB9491397E2F2A997F2ECCF
MEDBB8E14DDFAE342FD8243F0D85EF27C2B
MED6AFCF49EBAC84074A777547C46C485D5
MED0765C200EE3A4479A37B84285A633C37

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

101 kvm

BIAREA

101 kvm

TOMTAREA

436 kvm

BYGGÅR

1971

DRIFTSKOSTNAD

3 511 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum varav 1 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Välkommen till ditt drömhus – en underbar enplansvilla med en generös källare, en förtrollande pool och en fantastisk uteplats som kommer att förgylla dina dagar och kvällar.

När du kliver in genom den imponerande entrén möts du av rymliga ytor med stora fönster som släpper in massor av naturligt ljus. Den öppna planlösningen skapar en känsla av rymd och gemenskap, perfekt för familjens och vännernas sammankomster. Njut framför den nyinstallerade kaminen som värmer er under blåsiga höstdagar och kalla vinterdagar samt håller uppvärmningskostnaderna låga. Köket är modernt och välutrustat med allt du behöver för att laga goda måltider. Köket genomgick under 2022 en totalrenovering där man även lade om golvet samt tapetserade.

På entréplanet finns även ett sovrum, perfekt för gäster eller äldre familjemedlemmar som vill undvika trappor. Om du behöver ytterligare sovutrymme finns möjligheten att omvandla den nuvarande matsalen till ett extra sovrum och återställa det till hur det har sett ut från början. Här finns också ett lyxigt badrum med alla bekvämligheter du kan önska dig. Inredningen byttes ut under 2022.

Den verkliga höjdpunkten i detta hem är den magnifika uteplatsen. Stig ut genom dörren och du möts av en rymlig terrass som bjuder in till avkoppling och sociala tillställningar. En vacker pool glittrar i solskenet och inbjuder till svalkande dopp under varma sommardagar men även en bra bit in på hösten då det generösa pooltaket håller poolen varm. Uteplatsen är perfekt för grillkvällar, middagar under stjärnorna eller bara att koppla av med en god bok medan du lyssnar på fågelsången.

I källaren finns ytterligare två rymliga sovrum, perfekta för barnen, gäster eller som arbetsrum om så önskas. Här finns också en tvättstuga och massor av förvaringsutrymme.

Denna enplansvilla med källare är en plats där du kan skapa minnen och trivas under många år framöver. Med den lummiga trädgården, den inbjudande poolen och det generösa utrymmet är detta verkligen en dröm som blivit verklighet. Fri parkering på gatan utanför, en stor fördel vid större sammankomster!

Välkommen hem!

Om området

Stattena är en charmig stadsdel med en lugn atmosfär, men samtidigt med en livlig känsla tack vare det breda utbudet av butiker, restauranger och andra serviceinrättningar. Bebyggelsen är varierad, med en mix av grönområden och parker som erbjuder möjligheter för rekreation och fysisk aktivitet.

Närhet till Olympiaområdets idrottsanläggningar, Fredriksdalsparken och Pålsjö Skog med dess vackra natur bjuder in till rofyllda promenader och träning i underbar miljö samt en mängd olika aktiviteter och sevärdheter, gör området till en idealisk plats för den som söker en aktiv livsstil.

Stattenas optimala läge med endast ungefär 2,5 km till Knutpunkten och badstranden, gör Stattena till en perfekt plats för de som söker en lugn, men samtidigt livlig, bostadsort med enkel tillgång till de bekvämligheter och sevärdheter som staden har att erbjuda.

KOMMUNIKATION

Kommunikationen till och från Stattena är mycket praktisk och lätt tillgänglig. Området har en välutvecklad kollektivtrafik, med bussar som enkelt tar dig till centrum och andra destinationer i staden. Dessutom finns det en snabb access till motorvägen, vilket gör det enkelt för pendlare att resa till och från området.

NÄRSERVICE

På Stattena finner du ett sammantaget centrum med bland annat livsmedelsbutiker, apotek, gym, danshus och skönhetssalonger.

Ekonomi

EL

6 442 kr

VA

5 863 kr

UPPVÄRMNING

26 737 kr

RENHÅLLNING

3 085 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

42 127 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Energiförbrukning el: 5 305 kWh, fjärrvärme: 13 970 kWh. Kostnader: elnät: 6 442 kr, elhandel: 14 293 kr, fjärrvärme: 12 444 kr.
Kostnaden för uppvärmning avser elhandel och fjärrvärme.

Byggnad

BYGGNADSÅR

1971

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2014-02-18

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

109 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Betong

FASAD

Tegel

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Betong

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Gräset 19

ÖVRIGT

Renoveringar utförda under 2022:
Panna
Elcentral
El omdragen i stora delar av huset
Heltäckningsmattor större delen av källaren
Tak garage
Yttervägg garage
Pool, poolrum och pooltak
Nytt träddäck i princip hela baksidan
Glasad front mot pool
Trappräcke mot källare
Kök inkl nytt köksgolv
Öppen spis samt vedförråd ute
Allt ommålat ovanvåning

Ny badrumsinredning
Renoveringar utförda ca 10 år sedan:
Nytt tak
Nya fönster och dörrar
Samtliga plåtdetaljer

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 845 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 167 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

5 440 000 kr

Tomt

AREAL

436 kvm

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan Tomtindelning

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Viktiga dokument & länkar

Karta

Helsingborg Stattena

Carl Öhrns gata 23

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg