190
MEDFCE6D5E86E194BCBAD809A211DBA69FF

Elegant och pedantskött villa med stora trivselvärden!Bygdevägen 45 Töjnan, Sollentuna

Kommande®

Töjnan, Sollentuna

Bygdevägen 45Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

141 kvm

BIAREA

21 kvm

TOMTAREA

1 043 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

3 617 kr/månad

Elegant och pedantskött villa med stora trivselvärden!

Tilltalande och familjevänlig villa som är uppförd 1974, men som nuvarande ägare har renoverat under de senaste åren.

Huset som är pedantskött har en ljus och trivsam interiör och stora trivselvärden och presenterar på entréplanet ett påkostat duschrum med bastu som skänker vardagslyx, två bra sovrum, praktisk tvätt-avdelning samt gott om bra förrådsutrymmen. Övervåningen som verkligen bjuder in till socialt umgänge har en fin sällskapsdel med ny braskamin och utgång till en balkong som leder utmed hela husets entrésida. Här finns ett påkostat kök från 2017 med stor matplats, rymligt badrum samt sovrum med bra förvaring. Med ingång från terrassen finns ett tillbyggt rum på ca 13 kvm som kommer att uppskattas av tonåringen eller varför inte arbetsrum för hemmaföretagaren. För sommarens uteliv finns en stor terrass för privat avkoppling och en fantastisk trädgård som inspirerar till utomhusaktiviteter och som uppmuntrar till att utveckla trädgårdsintresset. Trädgården har ett flertalet buskar, fleråriga växter och en lättskött gräsmatta.
På fastigheten finns också ett friliggande garage med fjärrstyrd port och bra inredning. Perfekt för den hobby-intresserade.

Här lever ni ett bekvämt och enkelt liv i ett barnvänligt område. Med närhet till mataffärer, sport och fritidsaktiviteter, skolor och vackra promenadstråk och gröna naturupplevelser ute på Järvafältet samt vid Edsvikens vatten. Ni har också nära till Sollentuna Centrum vilket ger goda pendlingsmöjligheter, tack vare gångavstånd till pendeltåg och buss. Ni kommer också enkelt ut med bil på E4:an, för vidare transport både norr- och söderut.
Flexibelt tillträde som kan ske efter överenskommelse.

Bilder

MEDFCE6D5E86E194BCBAD809A211DBA69FF
MEDE358DB5A0AA34B4EB8F4F9A62F4115AC
MEDDFE442661B11477AA9B4CB07AFE5632C
MED569D0233C13A41AC99E5A9913CAE21B2
MED98842C2D384449358DD8514A15944EB7

Planritningar

Planritning Entréplan

Planritning Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

141 kvm

BIAREA

21 kvm

TOMTAREA

1 043 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

3 617 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

ENTRÉPLAN

Entréplanet rymmer två sovrum, wc/dusch, bastu, tvättstuga, matkällare och förråd

ENTRÉ

På entréplanet välkomnas ni av en rymlig hall som har parkettgolv, vitmålade väggar samt garderob. Här sitter också en luft-/luftvärmepump från IVT. Under trappan finns ett praktiskt förråd.

SOVRUM 2

Detta sovrum ligger in till höger från hallen. Laminatgolv, vitmålade väggar med fondtapet samt tre garderober för effektiv förvaring, Rummet har plats för dubbelsäng.

SOVRUM 3

Rymligt sovrum/allrum med ekparkettgolv, svart/vit randig tapet samt en garderob. Rummet har plats för dubbelsäng.

WC/DUSCHRUM MED BASTU

Påkostat och elegant wc/duschrum som renoverades 2019. Väggarna har vitt liggande kakel samt ljusgrått klinkergolv med elektrisk golvvärme. Inredning med kommod och spegel med ställbar belysning från märket INR, vägghängd wc från Geberit, dubbla handduksvärmare i krom och avdelad duschplats med duschvägg i betongglas. I duschrummet och i bastun finns dimmerstyrda spotlights. Bastun byggdes samtidigt om med nya lavar i två våningar och bastuaggregat från TylöHelo. Kvalitetsdokument finns.

TVÄTTAVDELNING

Praktisk tvättavdelning med klinkergolv och målad vävtapet på väggarna. Här finns en tvättbänk med ho med kakel som stänkskydd. Vägghängt förvaringsskåp. Tvättmaskin från Electrolux och torkskåp från Elektro Helios. Möjlighet finns att luft-torka all tvätt.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD

I anslutning till hallen har ni en lättåtkomlig klädkammare som har laminatgolv, målade väggar och klädstänger med hyllor.

MATKÄLLARE/VINFÖRRÅD

Matkällare/vinförråd som har vinylmatta, målade väggar och rostfria förvaringshyllor.

FÖRRÅD

Rymligt och praktiskt förråd som har målat betonggolv och ljusmålade väggar. Här finns förvaringshyllor, väggfasta skåp, garderob och rosfri varmvattenberedare på 220 liter från Focus som installerades 2017. Här finns dessutom vattenkran och avlopp.

ÖVERVÅNING

Centralt placerad trappa leder oss upp till husets övervåning som innehåller vardagsrum, kök, sovrum och badrum. Härifrån har man dessutom utgång till både balkong och altandäck.

HALL/PASSAGE

Hallen har 1-stavs ekparkettgolv och vitmålade väggar. Här finns vindsluckan upp till vinden med stege.

VARDAGSRUM/BIBLIOTEK

Elegant och trivsamt vardagsrum som både har plats för soffgrupp och läshörna i biblioteksdelen. Här ligger ett snyggt 1-stavs ekparkettgolv och vitmålade väggar. Här finns utgången till den stora balkongen som leder utmed hela husets entrésida. För den kallare årstiden så har en Contura täljstenskamin 556T av den senaste versionen, installerats i juni 2023.

KÖK

Smakfullt och fint kök med öppen planlösning mot matplatsen och mot sällskapsdelen. Köket som renoverades 2017 kommer från IKEA och har köksluckor i vitt med rostfria handtag. Köket har detaljer i ek och glasvitrinskåp med belysning och dimbar ledbänksbelysning. Dekorativt kakel "Marrakech" över massiva bänkskivor i ek och rostfri måttbeställd diskbänk från Furhoffs.
Den maskinella utrustningen består av diskmaskin och inbyggd ugn i rostfritt, båda från Husqvarna. Kyl och frys i rostfritt från Siemens och induktionshäll från Husqvarna. En trevlig detalj är fönstret som ger en fin utblick mot skogen och trädgårdens baksidan. Golvet i köket och matplatsen har 1-stavs ekparkettgolv och väggarna är vitmålade. Dimbar takbelysning över matplatsen.
Från matplatsen kommer ni enkelt ut på den trädäckade uteplatsen.

SOVRUM 1

Det här sovrummet har laminatgolv och en diskret randig tapet samt målade väggar. Här finns också fyra garderober, vilket ger fina möjligheter till bra förvaring. Rummet har plats för dubbelsäng. Utgång till balkong.

BADRUM

Rymligt badrum som har kaklade väggar i en beige nyans med dekorplattor och vinylmatta på golvet.
Här finns ett stort hörnbadkar, fin badrumsmiljö med kommod och spegel samt förvaringsskåp. WC från Ifö, bidé samt förvaringsskåp.

Om området

Töjnaområdet är mycket centralt beläget i Sollentuna med närhet till det mesta man kan önska.

Shopping/Service: På promenadavstånd finns Sollentuna Centrum med ett stort utbud av butiker. Stinsens köpcenter samt Kista Galleria/Science City finns också på nära håll.

Skolor/förskolor: Närmast ligger Töjnaskolan på bara några minuters promenadavstånd. I Sollentuna finns det ett stort utbud av kommunala och privata förskolor, grundskolor, och gymnasieskola. Det finns även grundsärskolor/gymnasiesärskola.

Fritid: På nära håll finns naturen på Järvafältet med golfbana, joggingspår, skidspår, ridskola och härliga strövområden. Närliggande sjöarna Edsviken och Norrviken erbjuder bad sommartid och plogad skridskobana vintertid. I Sollentuna finns allt för den aktive, här finns t.ex. Sollentunavallen (friidrott/ishockey/bandy/fotboll), Väsjöbacken (utförsåkning), sim o sporthallar, flera gym, rackethall, bowlinghall.

För ytterligare info om kommunen titta gärna på: www.sollentuna.se

KOMMUNIKATION

Kommunikationer:
- Busshållplats finns på endast några minuters promenadavstånd, bussen till Sollentuna C (pendeltåg) tar ca 3 minuter.
- Pendeltågstation Sollentuna (linje Stockholm C-Märsta) i Sollentuna C ligger på ca 15 min promenadavstånd, till Stockholm C tar det ca 16 min med pendeltåget.
Här finns även ett antal busslinjer, både lokala och till kranskommuner
- Flyg: Med bil når man Arlanda flygterminaler på 20- 25 minuter.

NÄRSERVICE

Gångavstånd till Häggviks Handelsplats med flertalet butiker, padelhallar, gym med mera. I och runt närliggande Sollentuna Centrum finns banker, restauranger, mataffär, flertalet butiker, vårdcentral, bibliotek, hotell, bensinstationer.

Ekonomi

EL

28 344 kr

VA

5 343 kr

RENHÅLLNING

1 312 kr

SOTNING

300 kr

FÖRSÄKRING

8 100 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

43 399 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plans villa med soutterrängvåning

BYGGNADSÅR

1974

UPPVÄRMNING

Två luft-/luftvärmepumpar från Daikin och IVT, oljefyllda radiatorer, braskamin

VENTILATION

Nytt (2023) tystgående FTX-system med värmeåtervinning/värmeväxlare med allergifilter (Klass F7).

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-04-21

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

89 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

160 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

17 899 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta på mark

GRUNDMUR

Lättbetong

STOMME

Lättbetong och trä

FASAD

Tegel och trå

FÖNSTER

2+1 gias

BJÄLKLAG

Mellanbjälklag av betong. vindsbjälklag av trä.

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Tumstocken 2

ÖVRIGA BYGGNADER

Friliggande garage med tegelfasad och papptak. Garaget som är på ca 25 kvm har fjärrstyrd port och gott om möjligheter till bra förvaring, då det är väl inrett med flera plåtskåp och flertalet lådor med många fack för skruvar och muttrar samt stadig fast förankrad arbetsbänk. Det är ett garage för den som har ett hobbyintresse, till exempelvis att meka/snickra i.
Vid huset finns ett tillbyggt och isolerat rum på ca 13 kvm som kommer att uppskattas av tonåringen eller som rymligt och enskilt hemmakontor. Golvet har ekparkett och väggarna har en målad vävtapet.

ÖVRIGT

Under dokument så finns en nedladdningsbar frågelista, där säljarna har redogjort för de renoveringar och förbättringar som har gjorts på fastigheten de senaste åren samt energideklaration. Besiktningsprotokoll kan rekvireras från ansvaring mäklare eller erhållas på plats på visningen.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

5 469 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 699 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

5 000 000 kr

Tomt

AREAL

1043 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan (1979-12-12)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Vackert anlagd och lummig trädgård som smyckas av ett flertal buskar, träd och växter. Här finns bl.a. rhododendron, syren, plommonträd, lavendel, ginst, hortensior, körsbärsträd, schersmin, krusbär och odlingslådor. Huset har en stenbelagd entré och en stenlagd trädgårdstrappa som går upp till den trädäckade uteplatsen. Vattenutkastare finns på tre olika ställen.

UTEPLATS

Stor skyddad uteplats i fint söderläge för sommarens uteliv.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Förmån: Avtalsservitut Väg, 01-IM3-73/12359.1

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Kommande

Karta

Sollentuna Töjnan

Bygdevägen 45

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg