190
MEDAC36C3FEA6DC4C8B9AD92CB8CAECE8AF

Rymligt havsnära vinkelhus på hörntomt med pool och hela 6 stycken sovrum i Eriksöre på Öland!Bönvägen 12 Eriksöre, Färjestaden

Kommande®

Eriksöre, Färjestaden

Bönvägen 12Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

177,2 kvm

TOMTAREA

1 163 kvm

BYGGÅR

2021

DRIFTSKOSTNAD

3 571 kr/månad

Rymligt havsnära vinkelhus på hörntomt med pool och hela 6 stycken sovrum i Eriksöre på Öland!

Kommande försäljning av ett rymligt och vackert vinkelhus i Eriksöre på Öland med tre sovrum redan på entréplanet! Passar perfekt för den stora familjen eller om du har behov av många rum. Det är sällan det finns villor ute på marknaden med så många rum. p.g.a. att man kan bo i husen länge utan behov av att flytta eller utöka/renovera. Huset stod inflyttningsklart år 2021 så allt är i nyskick, bara att flytta in direkt utan att behöva renovera. Det är mycket sällan som ett hus får en energiklass A. Hus som har en låg energiförbrukning får energiklass A. Perfekt i dessa tider. Fiber finns indraget och besiktning med dolda fel försäkring är beställd. På nedervåningen erbjuder denna vackra villa både kök, badrum, klädkammare, allrum, tvättstuga samt hela 3 sovrum. På övervåningen finns ett badrum och 3 badrum samt 2 klädvårdsutrymmen. Genomgående i hela huset ligger ett elegant brunpigmenterat ekgolv förutom i båda badrummen och hallen där det är klinker. Mycket trevlig fastighet med utomlandskänsla där även pool med pooltak finns. Uteplatsen vetter mot söder så där befinner sig sol hela dagen och kvällen. Singelbelagd uppfart.

Välkommen till Eriksöre som är en av Ölands gemytliga radbyar. Belägen på landborgsslänten, ca 4 km söder om Färjestaden. Eriksöre Bygatas deltagande under Skördefesten lämnar ingen oberörd. Då öppnar de boende i byn upp sina hem och trädgårdar till förmån för konstnärer, hantverkare, keramiker med flera som i sin tur bjuder på en mångfald av kultur. Under skördefesten kan du också njuta av musik, god mat eller en fika. Försäljare erbjuder grönsaker, pumpor m.m. I byn finns en inredningsbutik och bygatan bjuder en mysig promenadsträcka genom alla årstider.

Ett par km västerut intill Kalmarsund är Eriksöre camping och stugby belägen. Sommartid finns strandrestaurangen Drina öppen med god mat och svårslagen utsikt. Det är ett omtyckt och naturskönt område med barnvänlig badplats. Här finns även ett hundbad, rasthage, tvättrum för hund och agilitybana. Vid midsommar ordnas traditionellt midsommarfirande och det går att läsa mer om campingens aktiviteter på deras hemsida. https://www.eriksorecamping.se/

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare Beathrice Odén på tel: 072- 888 42 31 eller på mail: beathrice.oden@husmanhagberg.se!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MEDAC36C3FEA6DC4C8B9AD92CB8CAECE8AF
MED80E3FB745D9548FDB992866D1B041EB7
MED8E6E18BB4B7048A4B9A15FC22706D8F8
MEDB1A2F0836A5145DD8949BA6E5FFB2E7F
MED77CDA3D4650C488D8896D5072452EFB5

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

177,2 kvm

TOMTAREA

1 163 kvm

BYGGÅR

2021

DRIFTSKOSTNAD

3 571 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

8 rum varav 6 sovrum

AREAKÄLLA

säljarens information

HALL

Välkomnande hall med klinkergolv.

KÖK

Välutrustat kök i öppen planlösning med köksön och matplatsen. I utrustningsväg finns kökssommar från Vedum, köksfläkt, kakel ovan bänkskiva, kyl, frys, spishäll, ingyggnadsugn, inbyggnadsmikrovågsugn och diskmaskin.

TVÄTTSTUGA

Tvättstuga utrustad med svart bänkskiva och vita skåpsluckor från Vedum, fönster med en vacker utsikt över åkrar och natur, mörkgrå klinker på golvet, städskåp, tvättmaskin och torktumlare.

VARDAGSRUM

Ryggåstak har säljarna valt till utöver standard och detta skapar en rymlig och luftig känsla. Även ett extra överfönster har de valt till utöver standard. Ett mycket trevligt och rymligt allrum med många ljusinsläpp.

KONTOR/SOVRUM 3

Rum som idag används som bibliotek och kontor. Trevlig utsikt ut över ängar och natur.

SOVRUM 1

Sovrum som idag används som barnrum.

SOVRUM 2

Sovrum som idag används som barnrum.

BADRUM 1

Badrum med kakel och klinker, dusch med vikbara glasväggar, kommod, badrumsspegel, WC, golvvärme (komfortvärme) och spotlight-belysning.

ALLRUM

Stort och ljust allrum med takfönster. Praktiskt med ett allrum på varje plan.

BADRUM 2

Stort och rymligt badrum utrustat med kakel, klinker, WC, badkar, handdukstork, badrumsspegel, handfat och spotlight-belysning.

SOVRUM 4

Stort föräldrasovrum med klädkammare.

SOVRUM 5

Sovrum som idag används som barnrum.

SOVRUM 6

Sovrum som idag används som barnrum.

KLÄDKAMMARE

Praktiskt med en klädkammare i anslutning till de båda barn-sovrummen.

Om området

Eriksöre är en av Ölands gemytliga radbyar. Belägen på landborgsslänten, ca 4 km söder om Färjestaden. Eriksöre Bygatas deltagande under Skördefesten lämnar ingen oberörd. Då öppnar de boende i byn upp sina hem och trädgårdar till förmån för konstnärer, hantverkare, keramiker med flera som i sin tur bjuder på en mångfald av kultur. Under skördefesten kan du också njuta av musik, god mat eller en fika. Försäljare erbjuder grönsaker, pumpor m.m. I byn finns en inredningsbutik och bygatan bjuder en mysig promenadsträcka genom alla årstider.

Ett par km västerut intill Kalmarsund är Eriksöre camping och stugby belägen. Sommartid finns strandrestaurangen Drina öppen med god mat och svårslagen utsikt. Det är ett omtyckt och naturskönt område med barnvänlig badplats. Här finns även ett hundbad, rasthage, tvättrum för hund och agilitybana. Vid midsommar ordnas traditionellt midsommarfirande och det går att läsa mer om campingens aktiviteter på deras hemsida. https://www.eriksorecamping.se/

NÄRSERVICE

Färjestadens centrum finns i närheten. Färjestaden är Ölands välkomstort med Ölandsbron som förenar vår vackra ö med fastlandet och Kalmar. Samhället är företagsrikt med många arbetstillfällen och det växer fort med nya bostadsområden både centralt och i utkanterna. Här finns förskola och grundskola för årskurs 1-6 samt friskola för högstadium och nya Östra skolan för F-9. Det är drygt en mil till gymnasieskolor och universitet i Kalmar, dit det är mycket goda busskommunikationer med KLT. I Färjestaden är det alltid nära till bad, restauranger, sporthall, gym, golf och natur m.m. Den kulturellt intresserade finner saker att upptäcka och uppleva över hela Öland. I Färjestaden finns även ett stort köpcentrum med många butiker, frisörer och en restaurang. Biblioteket har också flyttat in i fräscha lokaler på Köpstaden. I samhället finns flera andra bra restauranger. Vårdcentral och tandläkare finns också centralt.

Ekonomi

EL

9 000 kr

VA

3 760 kr

UPPVÄRMNING

21 000 kr

VÄG, SAMF

2 000 kr

FÖRSÄKRING

7 086 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

42 846 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

6

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

5 140 kr / år

KOMMENTAR

Observera att driftskostnaderna varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Uppgifterna utgör ett års beräknade driftskostnader för ovan nämnd fastighet.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

2021

UPPVÄRMNING

Värmepump- frånluft

VENTILATION

Mekanisk frånluft med återvinning

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-10-05

ENERGIKLASS

A

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

90 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

9 598 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta på mark

STOMME

Trä

FASAD

Trä liggande panel

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongtakpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Eriksöre 5:40

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

514 000 kr

TAXERINGSKOD

210, Småhusenhet, tomtmark

SUMMA PANTBREV

4 164 000 kr

Tomt

AREAL

1163 kvm

TOMTTYP

Friköpt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (2013-02-26)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Eriksöre GA:5 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Samfällighet: Mörbylånga Eriksöre S:16
Avtalsservitut D-2019-00400711:1
Last: Avtalsservitut Kraftledning, D201900400711:1.1

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Karta

Mörbylånga Eriksöre

Bönvägen 12

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg