190

Södermalm - SoFo, STOCKHOLM

Bondegatan 46

Fakta

TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt

SoFos bästa etta snart till salu? Smart planerat boende med soldränkt balkong i söderläge mot lugn innergård. Här bor du ett stenkast från både Nytorget och Vitabergsparken. Kontakta ansvarig mäklare för mer info!

Om området

Här bor du mitt i SoFo som är och förblir ett av Stockholms mest eftertraktade områden att bo i. Läget är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger i området. Nytorget ligger ett stenkast bort med pärlor som Urban Deli kvarterskrogen Nytorget 6 och trendiga Kaferang med kanske stans bästa espresso? Expanderande Erstagatan är en ny stjärna på Södermalmskartan med bland annat populära Folii, Voisine och Ai Raamen. Vitabergsparken ligger också nära med parkteater och konserter sommartid. Katarina Bangata erbjuder sommartid "Bondens Marknad", vilket är mycket uppskattat. En kort promenad bort finns också Norra Hammarby hamnen med möjligheter att ta färjan till city eller Hammarby Sjöstad där Hammarbybacken erbjuder utegym och ett flertal spår för promenader eller löprundor! Här bor du i en ett av Stockholms mest omtyckta kvarter med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar närområdet där bland annat buss nr 2 och 3 trafikerar Folkungagatan samt Renstiernas gata. T-bana (grön linje) vid Medborgarplatsen och Slussen (röd linje) som man nås via en kort promenad.

Närservice

Flertalet livsmedelsbutiker i området. **** ICA Supermarket på Folkungagatan, Coop på Östgötagatan, Coop på Renstiernas gata, ICA på Bondegatan ***. Fina ekologiska produkter på Urban Deli vid Nytorget.
Ringens köpcentrum vid Skanstull med ett brett utbud av all tänkbar service finns också en kort promenad bort. Flertalet apotek i närheten: bland annat på Renstiernas gata och Folkungagatan.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning 2018
energideklaration
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnad
Förening
Namn
Brf Bondesonen fyrtiosexan
Om föreningen
Föreningen köpte fastigheten 2003 med äganderätt och den består av 48 lgh varav 45 st med bostadsrätt, 3 st med hyresrätt samt 3 st hyreslokaler. Bostadsrättsföreningen registrerades 2002-08-13.

I samband med överlåtelse uttar föreningen en överlåtelseavgift av med 2,5 % av prisbasbeloppet samt pantsättningsavgift med 1 % av prisbasbeloppet per pant.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
48
Varav hyreslägenheter
3
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
ComHem levererar tv och Internet via fiber (Stockholms Stadsnät 100 Mbit).
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2005/2006 - Stambyte kök- och badrum.
2005 - Elstigare.
2005 - Tvättstuga.
2006 - Takrenovering.
2006 - Hissrenovering.
2007 - Renovering av trapphus.
2007 - Byte till säkerhetsdörrar.
2012 - Stammarna spolades.
2013 - Åtgärdat problem efter OVK.
2013 - Installerat fastighetsnät för tillgång till bredband via fiber
2016 - Fasadrenovering - Gård
2016 - Fönsterrenovering - Gård
2016 - Uppdatering taksäkerhet

Kommande renovering:
Inga kommande stora renoveringar. Allt stort redan gjort. (kontrollerat 2020-03-31)
Ekonomi
Nyckeltal för 2018:
Lån, kr/kvm 9 498 kr
I kassan 1 740 115
Långfristiga skulder 19 850 000 kr.

Föreningen sänkte avgiften med 10% från den 1 januari 2018. Finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-03-31)
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Föreningen godkänner ej delat ägandeskap, utan de som äger måste bo i lägenheten.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 455
Övrigt
Det finns ett cykelrum och gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp och en mangel . En trevlig innergård med sittplatser och grillmöjligheter.

Karta

Södermalm - SoFo STOCKHOLM

Bondegatan 46

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg