190

Majorna, Göteborg

Blåsutgatan 9A

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,139 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea47 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer00104
Byggår1947
Driftskostnad350 kr/månad

Snart kommer en välplanerad genomgångstvåa med alla kvadratmeter på rätt ställe samt en balkong i soligt söderläge ut till försäljning! Här bor insynsskyddat högt upp i huset i ett omtyckt och lugnt område i hjärtat av Majorna. Bostaden är stilfullt renoverad kombinerat med fina orginalgolv för husets begynnelse. Förening är omtyckt och har god ekonomi. Kommande försäljning, vänligen kontakta ansvarig mäklare!

Om området


Det som en gång var en arbetarstadsdel i stadens västra utkant är idag ett mycket attraktivt läge. I Majorna möter du en levande stadsdel med varm atmosfär och ett rikt kultur- och caféliv.
I det kuperade Majorna vimlar de små butikerna, caféerna och restaurangerna högt och lågt i charmiga gamla kvarter. De många landshövdingehusen i milda pasteller är typiska för området. De kännetecknas framförallt av sina tre våningar varav den understa är av sten och de två övre i trä. De blev moderna i mitten på 1800-talet och byggdes fram till 1940-talet. På 1970-talet ville många riva den gamla arbetarstadsdelen Majorna och bygga nytt. Efter stora protester enades man om renovering istället för rivning.
Runt Stigbergstorget finns många av Majornas klassiska pärlor. För musikälskaren finns Bengans, Nordens största skivbutik med livespelningar och populärt caféhäng. Alldeles bredvid hittar du Sjöfartsmuséet med utställningar och aktiviter för hela familjen. Rakt över gatan i sydlig riktning ligger Gathenhielmska kulturreservatet med små trähus med anor ända från 1700-talet. Strax intill hägrar Söderlingska Trädgården som bjuder in till picknick och lek för både vuxna och barn. Här finns också Café Zenit med sin soliga uteservering som sommartid är en magnet för alla fikasugna. Ett skutt västerut tar dig till Musikens hus med kulturscen och café Hängmattan med bar och välbesökt lunchrestaurang.
I sydost gränsar Majorna till Slottsskogen, Göteborgarnas främsta rekreationsområde med vackra park- och skogsområden. Älvinloppet med sina promenadstråk och uteserveringar runt Klippan och konsthallen Röda Sten ligger inte heller långt bort.
I Majorna har du närhet till vårdcentraler, förskolor och mataffärer. Vid Stigbergstorget ligger Lidl och följer du Karl Johansgatan en bit västerut hittar du både ICA Supermarket och Hemköp.
Att ta dig till Göteborgs centrum gör du enkelt med spårvagn 9, 11, 3 och buss 90. Vill du ut till havet hoppar du på 11ans spårvagn i västlig riktning mot Långedrag där det även finns båttrafik vidare ut till öarna.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Som boende på Gråberget bor ni i ett lugnt område med tillgång till grönskande områden och närhet till Majornas stora utbud av restauranger, cafeer och pubar. Med buss tar du dig på bara ca 10 min in till cityvimmlet i innerstan. Tack vare det genomgående läget och det högre läget på berget så upplevs lägenheten som ljus och fri från insyn. Till lägenheten hör en härlig balkong med sol större delen av dagen. Där du från balkongen kan du se ända bort till Älvsborgsbron och njut av härlig utsikt. Badrummet renoverades 2015 i smakfulla & ljusa material. Välskött & populär brf. Välkommen på visning!

Lägenhetens välplanerade 47 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Du kommer in till en ljus och välkomnande hall. Vid ytterdörren finns det plats för skoställ och klädavhängning, även en inbyggd garderob för extra förvaring. Väggarna är målade i ljus färg och på golvet ligger den ursprungliga ekparketten kvar. Tack vare den generösa storleken finns även plats för en hallmöbel. Från hallen nås lägenhetens alla rum.

Kök
Köket är luftigt och bra planerat trots storleken. Kan möbleras med ett matbord. Många bra arbetsytor och förvaringsutrymmen i skåp och hyllor. Ett gediget kök med släta luckor i vit nyans. Nyare bänkskivor i massivt ädelträ tillsammans med bänkytor i rostfritt. Maskinparken består av spis/ugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys och väggarna är ljusa.

Vardagsrum
Ett härligt vardagsrum med generös takhöjd (ca 2,7 meter) som skapar rymd i rummet. Rummet är lättmöblerat och kan utan problem rymma både soffgrupp och matsalsbord tack vare storleken på rummet. Väggarna går i vitt och på golvet ligger ett välvårdat ekparkettgolv i original. Från vardagsrummet nås en mysig balkong i rakt söderläge utrustat med trätrall. Här kan du njuta av solen större delen av dagen. Från balkong kan du se ut ända mot Älvsborgsbron.

Sovrum
Här får du ett rymligt och ljust sovrum i ett rofyllt läge utan insyn. Förvaringsmöjligheter de stora garderoberna och utan problem ryms en dubbelsäng med sängmöbler. Även ett mindre skrivbord får plats om så önskas. Vitmålade väggar och golvet ligger ett brädgolv.

Badrum
Helkaklat och fräscht badrum utrustat med WC, badkar med dusch och tvättställ. Allt renoverat 2015 i stilrena & tidslösa materialval. Vitt kakel på vägg och klinker på golv i grå nyans.
Antal rum
2 rum
Boarea
47 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4
Avgift
SEK 3,139 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 4,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnaderna är endast riktvärden.
Andel i föreningen
1.101 %
Andel av årsavgiften
1.13961 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 9/22/2008
Energiprestanda
122 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd.
Förening
Namn
Brf Gyllene Tiden
Om föreningen
BRF Gyllene Tiden, bildades 2004 och består av tre flerbostadshus (fastigheten Göteborg Majorna 122:11) byggda 1947.

82 lägenheter med bostadsrätt samt 2 hyresrätter
1 lokal ombyggd till brf lägenhet om 33kvm. Det finns flera lokaler och dessa kommer att göras om till bostadsrätter och säljas 2018.
Byggnadernas totalyta är 4780 kvm
Underhållsplanen sträcker sig från 2016 - 2030
SBC är vår fastighetsförvaltare
organisationsnummer 769609-6564

Rotrenovering samt tilläggsisolering av fastigheterna genomfördes 1987.

Föreningen är SBC godkänd (2017), vilket innebär att vi lever upp till de krav vår fastighetsförvaltare SBC ställer på en välskött bostadsrättsförening. Stämpeln är en indikator på att föreningen arbetar aktivt för ett ökat värde på föreningens fastighet, en mer effektiv förvaltning och en ökad boendenytta.

Samtliga soprum är nyrenoverade (2017) för effektiv sophantering/källsortering. Ett s.k. Bytesrum har också tillkommit.

Sommaren 2017 kommer föreningen att ha rustat upp hela utemiljön. Arbetet innebär bl.a. nya planteringar, nyutformad lek- och grillplats, förbättrad belysning samt asfaltering.

Föreningen arbetar med systematiskt brandskyddsarbete (SBA) för att minimera riskerna för brand. Detta omfattar bl.a. brandsläckare i samtliga trappuppgångar.

Föreningens medlemmar har också tillgång till gästlägenhet som ligger i samma trapphus som lägenheten, denna kan bokas till övernattande gäster. I samma lokaler finns även kök samt bastu.

Föreningen förfogar över 18 parkeringsplatser i området. Gästparkering finns vid infarten till Blåsutgatan.

Samtliga lägenheter har Comhems sk "tre hål i väggen", med tillgång till digital-TV, bredband och telefoni.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
82
Varav hyreslägenheter
2
Tv och bredband
ComHems basutbud för TV ingår i månadsavgiften.
Bredband via ComHem tecknas separat av medlemmarna.
Parkering
Föreningen tillhandahåller 18 parkeringsplatser.
Det är i dagsläget kö till parkeringsplatserna.

I området finns även boendeparkering genom Göteborgs stad, för mer information kring detta rekommenderar vi www.goteborg.se
Renoveringar
Planerat underhållsarbete (uppdaterat september 2017):
Puts av fasad (hösten 2017)

Utförda renoveringar:
2017 Upprustning av utemiljön
2017 Dränering av fastigheten Blåsutgatan 11-15
2017 Nyrenoverade soprum med källsortering. Sopnedkasten stängs.
2016 Brandöversyn av samtliga gemensamma utrymmen inkl. brandsläckare och utrymmesskyltar
2016 Översyn tvättstugor
2016 Byte avloppsstam
2010-2011 Nya porttelefoner
2010-2011 Byte av två evakueringsfläktar, rensning ventilationskanaler,
balansering av ventilationssystemet
2009-2010 Byte torktumlare nedre & mittenhuset
2009-2010 Balansering av värmesystem
Spolning köksstammar
Spolning dagvattenledningar
2008-2009 Slipning golv trapphus
Byte torkaggregat mittenhuset
Renovering fritidslokal
Målning trapphus, källare & lokaler
Husvägg 17-21 omfogning samt ny sten & impregnering
Nytt skyddsstaket
Byte exteriörbelysning portar
Byte kasset takfönster i etagelägenheter
2007-2008 Byte tvättmaskiner mittenhuset
1987 Renovering av fasad, fönster, stammar och el.
Ekonomi
Föreningen har en välskött och stabil ekonomi samt amorterar regelbundet på sina lån.
De hyresrätter som föreningen förvaltar är en ekonomisk resurs som när de omvandlas till bostadsrätter och säljs inbringar kapital till föreningen.
Föreningen äger tomten och betalar således inte någon tomträttsavgäld.
Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2018-01-10)
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,113
Pantsättningsavgift
SEK 445
Övrigt
Föreningen har en informativ webbsida: http://gyllenetiden.bostadsratterna.se

Karta

Majorna Göteborg

Blåsutgatan 9A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg