MEDF59B9D04062F4EE4993634C9BEED3AD4

Torsvik, LIDINGÖ

Björnvägen 11

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,931 inklusive värme, v/a samt obligatorisk tillägg kabel-tv 47 kr
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea64 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer01004
Byggår1945

Utgångspris: SEK 3,695,000

Välkomna till denna unika och smakfulla hörnlägenhet med inslag av gediget 40-tal. Bostaden har ett fint ljusinsläpp från stora fönster och söderbalkong. Här finns mervärden som 2,7 m i takhöjd, parkettgolv, fönsterbänkar i vacker sten och fungerande öppen spis. Renoverat stort kök med plats för 8-10 sittande och stambytt/renoverat badrum, klädkammare samt ett stort bra sovrum. Bostaden har tidigare nyttjats som en 3:a varför det finns möjlighet att skapa ett extra sovrum. Välskött förening som har genomgått flera stora renoveringar. Huset är beläget nära Lidingö Centrum och Ropsten med goda kommunikationer endast dryga 10 min in till Stureplan.

Om området

Lidingö är som namnet antyder en kommun belägen på en ö vars slogan är hälsans ö. Med sitt unika läge nära skärgården och innerstan är det en unik plats att bo på.

Lidingö sägs varit bebodd redan på 600-talet men nyttjades i större utsträckning främst som en tillflyktsort för semesterfirande och började på allvar bebyggas 1925 när första bron stod klar med vackra ståtliga villor ofta med Gathe som arkitekt. På 40-talet började många flerbostadshus komma upp med spridning på ön och efter det har Lidingö bara fortsatt att exploaterats och vi ser idag en varierad bebyggelse där varje område har sin karaktär och bidrar till en fin helhet. Målsättningen har dock alltid varit att bevaka och värna om grönområden och friluftsliv. Tack vare detta kan vi fortfarande njuta av fantastiska naturreservat med exotisk växtlighet, vackra promenadstråk, utegym och fina badplatser. Idag finns närmare 48.000 antal invånare där var 8:e invånare av 10 skattar sin hälsa som bra eller mycket bra.

Ön är vitt känd vilket inte är så konstigt då världens största terränglopp Lidingöloppet utkämpas här varje år, kulturprofiler som Monica Zetterlund, Raoul Wallenberg, Hasse och Tage och nobelpristagaren Gustaf Dalén med sitt företag AGA har kopplingar härifrån.

Idrotten har en central plats för lidingöborna och här finns de flesta sporterna att utöva. På Lidingövallen intill Kyrkviken samlas en ny tillbyggd tennishall, nya fotbollsplaner och en friidrottsplats under uppbyggnad. Utöver två golfbanor, en skidbacke planeras det för en ny fin simhall. Bosön som samlar många av våra landslag för träning och utbildning finns även på Norra ön.

Här finns många moderna och populära för- och grundskolor samt Gymnasium, flertalet matbutiker, ett centrum med stort utbud som också är under förvandling kommande år, mindre torg med närservice samt goda kommunikationer med lidingöbanan som tar dig till Ropsten och goda bussförbindelser. Möjlighet finns dessutom vattenvägen över till Storholmen som tillhör Lidingö, Nacka, Nybrokajen och ut i skärgården via hållplatser i bl a Gåshaga samt Dalénum.

Utbudet av restauranger, vackra brunchställen och trendiga bagerier/caféer är goda och utspridda över ön. Det finns även flera kursgårdar, flertalet båtklubbar och historiska hotell Foresta med gästande celebriteter som the Beatles och Rolling Stones.

Norra Länken stod klar för några år sedan vilket ger en smidig access till innerstan samt E4:an och det sker även stora satsningar på andra sidan Lidingöbron med Norra Djurgårdsstaden samt Värthamnen, vilket kommer öka dragningskraften än mer till denna del av Stockholm.

Välkommen till Lidingö!

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
64 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Stor och välkomnade hall med klinkergolv, delvis möblerbar som ger en överblick av resterande lägenhet. Från hallen nås en klädkammare.
Badrum
Renoverat helkaklat badrum i samband med stambytet som går i vitt och svart. Duschvägg, handdukstork, wc, badrumsskåp och handfat.
Kök
Generöst stort kök som renoverats smakfullt med delvis vita och svarta köksluckor. Här finns gott om arbetsyta och skåpförvaring samt plats för 8-10 sittande. Vitvaror i form av integrerad kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. Här ligger samma klinkergolv som i hallen mot vita väggar. Det har tagits bort en vägg samt en dörröppning från tidigare ägare varför möjligheten finns att återskapa ett ytterligare sovrum.
Vardagsrum
Inbjudande vardagsrum med en vacker fungerande öppen spis, parkettgolv och vita ytskikt samt access ut mot södervänd balkong. Rummet är lättmöblerat med plats för större soffgrupp, fåtöljer och tv-hörna.
Sovrum
Access via vardagsrummet till stort sovrum med fönster mot entrésidan och hel garderobsvägg. Plats för 180 cm säng och byrå/arbetshörna.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4, hiss finns
Pris
SEK 3,695,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,931 inklusive värme, v/a samt obligatorisk tillägg kabel-tv 47 kr
Andel i föreningen
5.87701 %
Andel av årsavgiften
5.68886 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 6/4/2019
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
171 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övriga byggnader
Till bostaden hör ett vindsförråd och ett källarförråd.
Förening
Namn
Brf Öland 2
Om föreningen
Brf Öland 2 förvärvade 1999 fastigheten Öland 2 i Lidingö. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken. Fastigheten byggdes 1945 och består av ett flerbostadshus i fyra våningar. Föreningen upplåter 18 lägenheter belägna på Björnvägen 11, 13 och 15 med bostadsrätt varav två lägenheter är sammanbyggda till en lägenhet. I källaren finns tvättstuga, mangelrum och cykelrum. På baksidan finns cykelparkering utomhus. Välskött, stambytt och lågt belånad förening med de stora renoveringarna utförda. Föreningen har en trädgårdsgrupp som man är välkommen att engagera sig i om intresse finns.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
18
Tv och bredband
Ansluten till kabelnät (ComHem). Obligatoriskt tillägg om 47 kr/mån för kabel-tv.
Internet: Bredband via kabelnätet.
Parkering
Föreningen har 12 st parkeringsplatser som går att hyra för 200 kr/mån. (separat kö)
Renoveringar
2005 - Omläggning av tak
2006 - Målning av trapphus
2006/2007 - Målning av fönster
2008 - Stambyte och badrumsrenovering
2011 - Dränering
2012 - Lokal ombyggd till två lägenheter
2014 - Målning av trapphus
2015 - Indragning av bredband (fiberkoax) från Com Hem
2016 - Installation av ny fjärrvärmecentral samt nya radiatortermostater
2017 - Hissunderhåll
2017 - Ny maskinpark i tvättstugan (två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp)
2017 - Byte av belysning i trapphuset
2018 - Renovering och målning av fönster och byte av tätningslister
2018 - Renovering och målning av fasad och sockel
2018 - Renovering och målning av balkongplattor och balkongfronter, höjning av balkongräcken
2018 - Byte av hängrännor och stuprör
2018 - Reparation av lilla trappan ner motparkeringen
2018 - Ny entréport
2018 - Reparation och underhåll av entrétrappa och yttre gårdsmiljö
2019 Inbyggnad av UC, återställande av källarförråd, ny LED-armatur i källare
2019 Plåtarbeten och återställande av takpannor (stormskada)
2019 Energideklaration
2019 OVK, sotning, provtryckning av eldstäder

Föreningen följer en underhållsplan för 2017-2046.

Föreningen har ett dokument kring ordningsregler. (se bifogat)

Under hösten 2018 kommer ett byte av entréport äga rum samt lagning av entrétrappa och rabatt, lagning av källartrappan, borttagning av gamla betongplattor vid entrén
Ekonomi
Föreningen har lån på ca 5,1 mkr vilket motsvarar 4600 kr/kvm bostadsyta vilket är lågt. Föreningen höjde avgifterna jan 2019 med 12 % efter omfattande renoveringar under 2018 och framförallt för att följa den långsiktiga underhållsplanen och ha stabilitet och buffert för framtiden. Föreningen amorterar nu årligen 240 tkr.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Cykelrum i källaren
Lummig trädgård med uteplats och grillmöjligheter

Karta

Torsvik LIDINGÖ

Björnvägen 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg