190

Bergviken, LULEÅ

Björkgatan 25

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,650 inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea78.5 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer52-2021-1-57-9
Byggår1959
Driftskostnad210 kr/månad

Renoverad och riktigt trevlig trea på Bergviken och populära Björkgatan! Här hittar du en lägenhet i högt, ljust läge och genomgående enhetliga ytskikt. Lägenheten erbjuder en god standard med nytt kök, öppen planlösning till vardagsrum och en stor inglasad balkong. Badrum inrett med tilltalande färgval, dusch, tvättmaskin och nytt porslin. Två sovrum av bra storlek och en välkomnande hall med gott om plats för förvaring och avhängning. Bilplats med motorvärmare finns tillgängligt att hyra.

Brf Nejlikan är omtyckt och mycket välskött förening med otroligt fina gemensamma utrymmen som fint renoverad bastu/relax, gym. Tillhörande förråd finns lättillgängligt beläget på husets entréplan. Föreningen har låga månadsavgifter där även bredband ingår.

Välkommen att anmäla ditt intresse av denna fina bostad redan nu!

Om området

Bergviken består av bostadsområdena Gamla Bergviken, Kallkällan, Klintbacken, Skogsvallen och arbetsplatsområdet Skutviken.
Bergviken gränsar i söder till innerstaden och Östermalm längs Svartövägen, i väster till Skutvikens industriområde, i öster till Björskatafjärden, och i norr till rekreationsområdet Mjölkuddsberget. (lulea.se)

Bergviken är ett populärt bostadsområde med en befolkning av blandade åldrar och ett gångavstånd om ca 2 km till Luleå Centrum.

Kommunikation

Genom Bergviken går linjebuss 7 från Porsön via Luleå Centrum och mot Svartöstaden.

Närservice

Inom Bergviken finns idrottsplatsen Skogsvallen och Luleå Kajakklubbs lokaler. Coop Arena finns på gångavstånd.

I Bergviken finns en Montessoriskola (F-9) och en friskola (F-9). Här finns också två förskolor samt tre vård- och omsorgsboenden.

Bergviken har en restaurang, en kiosk/café, frisörsalong samt solarium.

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
ENTRÉHALL
Möblerbar hall med gott om plats för förvaring. Här finns garderob och plats för byrå och andra förvaringslösningar. Hallen har ett klinkerliknande laminastgolv och vitmålade väggar.

KÖK
Fantastiskt kök som genomgått en total ombyggnation. Stilren inredning med vita luckor och mörk bänkskiva. Gott om förvaringsutrymme i underskåp och fina arbetsytor med bra ljusinsläpp från stort fönsterparti. Köket är utrustat med vitvaror i form av kyl & frys i fullhöjd, inbyggd ugn, induktionshäll samt diskmaskin. Stor matplats som inrymmer matbord för upp till 8 personer. Öppen planlösning mot vardagsrum som även har utgång till balkongen. Kök och vardagsrum har laminatgolv.

SOVRUM
Två sovrum som ligger avskilda från varandra och båda i bra storlekar som inrymmer dubbelsäng i det rum som önskas. Ett av sovrummen inrymmer en stor platsbyggd garderob. Rummen har laminatgolv och målade/tapetserade väggar.

BADRUM
Modernt helrenoverat badrum inrett med praktisk våtrumsmatta på golv och väggar, takdusch, handfat och spegelskåp med plats för förvaring. Tvättmaskin är installerad och ingår i köpet.
Antal rum
3 rum
Boarea
78.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,650 inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg
Driftskostnad
SEK 2,522 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,522
Kommentar
Brf Nejlikan använder sig av enhetsmätning avseende hushållselen och kostnaden kommer på hyresavin. Nuvarande ägare har haft en elkostnad på ca 168 kr per månad.
Andel i föreningen
0.8638 %
Andel av årsavgiften
0.8638 %
Reparationsfond
SEK 254
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Lägenheten ligger i ett högt läge på tredje våningen och erbjuder ett attraktivt hörnläge och en attraktiv öppen planlösning.

Ostört och insynsskyddat läge högst upp i huset på våning 3. Bostaden ligger bra till i början av Bergviken med närhet till både centrum, LTU och matbutik. Busshållplats finns nära intill.

Tillhörande förråd finns bekvämt beläget i samma hus på entréplan.

Rymlig klädkammare finns i lägenheten med gott om plats för förvaring.
Förening
Namn
Hsb Brf Nejlikan I Luleå
Om föreningen
Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Nejlikan 17-19. På fastigheten har under år 1959 uppförts 7 flerfamiljshus med adress Björkgatan1-33 med totalt 135 lägenheter.

Gå gärna in på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/norr/brf/nejlikan/
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
135
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Nejlikan är ansluten till ComHem:s kabel TV-nät med ett basutbud. Föreningen är ansluten till Telenor (Bredbandsbolaget). Bredbandsuttag i varje lägenhet strax innanför lägenhetsdörr.
Nejlikan har gruppanslutningsavtal/GAN med Telenor (Bredbandsbolaget) för bredband och ip-telefoni. (GAN-information på HSB:s hemsida.)
Parkering
Det finns 11 st bilplatser i varmgarage, 18 st i kallgarage, 31 st med carport, 81 st med motorvärmare samt 40 gästparkeringar, varav 2 st är avsedda för besökande med rörelsehinder.
Priser: Varmgarage 325 kr/mån. Kallgarage 280 kr/mån. Carport 225-250 kr/mån. Motorvärmare 125 kr/mån. Mc plats 50 kr/mån. (El tillkommer för samtliga bilplatser förutom varmgarage)
I dagsläget finns ca 3 lediga parkeringsplatser.
Renoveringar
2020 Cykelförråd och soprum kommer att renoveras till sommaren 2020. Det kommer även göras ett byte av kall och varmvattenstråk under sommaren/hösten 2020. Arbetet beräknas vara klart innan vintern 2020.
Föreningen har renoverat ett antal gavelsidor, sen kommer man att fortsätta renoveringen av gavelsidorna på varje hus de närmaste åren. Man planerar också att dreva och fodra om fönster samt att byta ut låsen i portarna under 2018. Föreningen planerar också att byta ut belysningen till led för att minska energiförbrukningen samt eventuell renovering av broarna.
2006 Inglasning av balkongerna.
2012 nya kallvattenledningar.
2013 Renovering fläktar, nya kallvattenledningar och ny trapphusbelysning.
2014 2 nya altaner, 10 nya motorvärmarplatser.
2015 Renovering gym, bastu/relax samt bibliotek. Nya motorvärmarplatser samt besöksparkeringar och ny belysning gård samt garage.
Ekonomi
Ev kommer det bli en avgiftshöjning på ca 60-100 kr nästa år men beslut om detta tas senare under året.
Årsavgifterna höjdes med 1% fr.o.m. 2016-01-01.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Bergviken LULEÅ

Björkgatan 25

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg