MED87FF4028BCB946FF899398EEBA91E892

Välbelägen tvårummare högst upp med balkong!

Budgivning

Bromma-Norra Ängby, BROMMA

Björketorpsvägen 13, högst upp!

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,568 inkl. Värme och Vatten. Obligatoriskt tillägg på 275kr/mån som avser Bredband.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea57 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer01268/268
Byggår1967/2007
Driftskostnad324 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 2,195,000
Utgångspris: SEK 2,195,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Visningar

4
October | Sunday
Kl 11:30 - 12:00
Varmt välkommen på visning! Föranmäl gärna för bättre service!

HÖGST UPP - STOR BALKONG - STAMBYTT

Välkommen in till denna välplanerade tvårummare i genomgående fint skick. Här bor ni högst upp i huset med en generös takhöjd och ett härligt ljusinsläpp från flertalet stora fönsterpartier.
Tillåtande öppen planlösning mellan kök och vardagsrum bjuder in till trevliga sammankomster och härligt umgänge. Lägenheten har ett välutrustat kök i fint skick i björkfanér som erbjuder bra förvaring i skåp och lådor. Ljust och luftigt sovrum med lyxig walk-in-closet. Helkaklat och väl tilltaget badrum med dusch. Från vardagsrummet nås lägenhetens stora balkong. Fri utsikt tack vare det höga läget - och många soltimmar att avnjuta!

Föreningen har tillgång till garage med lediga platser!

Sammanfattningsvis en väldigt trivsam lägenhet med fokus på bra ljusinsläpp, tack vare stort fönster och stor balkong. Närhet till Vällingby C med stort butiksutbud. Närhet även till grönområden med vacker natur, motionsmöjligheter samt bad- och båtliv. Endast 5 min gångväg till T-bana och butiker!

Välkommen önskar Ylva Gauffin HusmanHagberg 0704-180011

Om området

Norra Ängby är Stockholms största sammanhängande villaområde byggt på den mark som en gång tillhörde Stora Ängby gård. Stora Ängby slott, som ligger på platsen för en äldre bondby, är stadsdelens äldsta byggnad.
De första Ängbyvillorna var inflyttningsklara sommaren 1930. Husen uppfördes genom självbyggeri. Marken uppläts med tomträtt av staden. Chefsarkitekt Edvin Engström med medarbetare utarbetade planen. Staden bidrog med en grovplanerad tomt, handböcker för byggandet, en instruktör och utlåning av specialverktyg.

De centrala delarna runt Stora Ängby slott byggdes först. Här uppfördes 1 ½-planshus. I en krans däromkring byggdes sedan enplanshus. Utmed Egilsvägen och i de norra delarna byggdes tvåplanshus. Några kvarter närmast Kyrksjön uppläts för större villor i två plan uppförda av byggmästare.
Norra Ängby är utpekat som ett område av riksintresse för kulturminnesvården, vilket innebär att det bedöms ha så höga kulturvärden att det är av vikt för hela landet.
Området är idag mycket eftersökt för sin trivsamma lugna atmosfär och barnvänliga idyll. Bra skola och gott om tillfälle för rekreation bla annat på bollplaner, i och runt Kyrksjön samt vid trevliga Björklunds hage med djurhållning och lekplats. Stora gröna ytor och nära till naturreservat gör området unikt.

Kommunikation

Fem minuters promenad till Tunnelbanans gröna linje (Råcksta) som tar dig på ca 20 minuter till Stockholm City.

Närservice

På cykelavstånd når du Vällingby centrum på ca fem minuter. Där finns ett stort utbud av närservice, klädbutiker, sportaffärer, banker, restauranger etc.

Parkering

Boendeparkering på gatan.

Budhistorik

BudBudgivareTidpunkt
SEK 2,195,00012020-09-22 11:46:46

Bilder

Delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

Bästa läget i huset, högst upp!

Väl tilltagen balkong med fri utsikt över trädtopparna och många soltimmar!

Matplats intill fönster och utgång till balkongen

Härligt ljusinsläpp i hela lägenheten

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

Stig in i HALLEN och känn dig välkommen till en mycket välplanerad lägenhet i fint skick som är smakfullt inredd i ljusa färger och med genomgående ekparkettgolv. Den har ett trevligt ljusinsläpp från stort fönsterparti vilket skapar en behaglig atmosfär.

KÖKET med bra förvaringsmöjligheter och yta för matlagning. Vid fönstret finns plats för matgrupp för minst 4-6 personer.

VARDAGSRUMMET är ljust och trivsamt med härligt ljusinsläpp från lägenhetens fönster samt utgången till balkongen. Lättmöblerat rum med öppen planlösning mot köket.

Ljust och trivsamt SOVRUM med plats för stor dubbelsäng och förvaringsmöbler. Riktigt gott om förvaring i WALK-IN-CLOSET längs med ena väggen i sovrummet.

BADRUMMET är helkaklat i vitt och har klinker på golv i snygg kontrastbrytande gråbrun nyans. Spegelskåp samt sanitetsporslin i vitt.

En mycket bra lägenhet i populärt område med en tilltalande närhet till naturen.

Välkommen till Björketorpsvägen 13! För mer information om visning kontakta ansvarig mäklare Ylva Gauffin!
Antal rum
2 rum
Boarea
57 kvm
Areakälla
Mätbevis
Areakälla kommentar
54 enligt föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 5, hiss finns
Pris
SEK 2,195,000 Utgångspris
Avgift
SEK 3,568 inkl. Värme och Vatten. Obligatoriskt tillägg på 275kr/mån som avser Bredband.
Driftskostnad
SEK 3,884 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,640
Försäkring
SEK 1,244
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnad inkluderar el och försäkring
Andel i föreningen
0.009574 %
Andel av årsavgiften
0.95737 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1967/2007
Uppvärmning
Bergvärmepump
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Föreningens samtliga byggnader helrenoverades (inkl stambyte, nya fönster, fasad) och byggdes till med två nya våningar mellan 2005-2007.

Tillgång till gemensamt cykel- och barnvagnsförråd.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Föreningen har 93 garageplatser (760 kr/månad) och 13 p-platser (340 kr/månad) som upplåts till medlemmarna i den egna föreningen samt BRF Ängby Backe. Viss kötid till dessa kan förekomma.
Förening
Namn
Brf Långskeppet
Om föreningen
Brf Långskeppet förvärvade fastigheten 2007 och består av totalt 172 lägenheter. Av dessa är 144 bostadsrätter på Björketorpsvägen 11-13 och 28 hyrs ut till Bromma stadsdelsnämnd på Björketorpsvägen 15.

Gemensamma tvättstugor och cykelförråd finns i källarplanet.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen nås på brflangskeppet@gmail.com för mer information. Besök gärna även deras informativa hemsida http://brflangskeppet.bostadsratterna.se/ för mer information.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
172
Varav hyreslägenheter
28
Tv och bredband
TV och bredband levereras av Comhem där ett gruppavtal är tecknat inom föreningen. I detta ingår bredband (100/10 Mbit), TV (TIVO Silver) och IP-telefoni. Detta kostar 275 kr/mån (ordinarie 623 kr/mån) och är ett obligatorisk tillägg utöver månadsavgiften. Erbjudandet aktiveras av kunden själv genom Comhems kundtjänst.

Fiber finns draget till fastigheten. Inga beslut finns i dagsläget på att dra in det till lägenheterna, men det kan komma i framtiden.
Parkering
Föreningen har tillgång till ett antal garageplatser (760 kr/månad) och några p-platser (340 kr/månad) där man enligt avtal hyr in sig hos grannföreningen Ängby Backe. Garageplatser finns ofta lediga, men det är kötid till p-platser.
Renoveringar
Föreningens samtliga byggnader helrenoverades (inkl stambyte, nya fönster, ny el, fasad, bergvärme mm) och byggdes till med två nya våningar mellan 2005-2007. Under 2018 har stamspolning genomförts. För närvarande planeras inga större renoveringar.
Ekonomi
Föreningens ekonomi är stabil och i dagsläget planeras inga avgiftsändringar. Föreningens avgäldsperiod för tomträtten har nyligen omförhandlats och löper fram till år 2026. Inga större renoveringar planeras heller de närmaste åren, vilket är en trygghet för ekonomin. Föreningen tar ut överlåtelseavgift på 2,5% samt pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja! Men en rekommendation är att minsta ägarandel är 10 %.
Äger föreningen marken
Föreningen äger fastigheten med tomträtt där tomträttsavgälden blivit omförhandlad år 2016 för en ny 10-årsperiod.

Karta

Bromma-Norra Ängby BROMMA

Björketorpsvägen 13, högst upp!

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg