MED44A35BBEA6364062BAE87E021DA6A9D5

Kvadratsmart boende i skuldfri förening

Boka visning

Kviberg, Göteborg

Befälsgatan 4

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,579 inkl värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea57 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer19
Byggår1960
Driftskostnad333 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,850,000

Ansvarig mäklare

Visningar

26
October | Monday
Kl 18:00 - 18:30
Vänligen boka dig för visning

Välkommen till denna välplanerade tvåa. Detta boende erbjuder genomgående rymliga rum, gott om förvaringsmöjligheter samt en stor inglasad balkong som du når från vardagsrummet.
Kvadratsmart boende i en förening utan skulder som leder till en låg avgift. Till lägenheten hör en gemensam bastu, en stor uteplats med grillmöjligheter samt en egen minigolfbana. Befälsgatan ligger i ett lugnt område nära till grönskande natur men samtidigt endast cirka 10 minuter från pulsen i city. Befälsgatan som ligger i Kviberg är ett möjligheternas område som ständigt växer. Nya bostäder, förskolor, handelsträdgårdar och handelskvarter planeras tillkomma i framtiden. All tänkbar service finner vi inte långt i från i Gamlestadens, mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri,bank samt bibliotek finns här. I SKF:S gamla industrilokaler planeras det inför ett stort handelscentrum, ett nytt resecentrum, nya bostäder. Varmt välkommen på visning!

Om området

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här planeras det för ett handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler, nya bostäder, butiker och kontor växer fram samt det nybyggda resecentrum i Gamlestaden. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
57 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
En välkomnande hall med bra förvaringsmöjligheter i form av en garderob samt städskåp. I hallen möts vi ha ett ljust Ytskikt som är genomgående genom hela lägenheten.
Vardagsrum
Ett stort vardagsrum med gott om plats för en soffgrupp och tillhörande möblemang. Vardagsrummet har ljusa ytskikt samt snyggt ekparkett i original. Härifrån når du lägenhetens stora inglasade balkongen.
Sovrum
Ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. I sovrummet finns även två inbyggda garderober med bra förvaringsmöjligheter och extra fristående garderober. Rummet har ljusa ytskikt.
Kök
Ett välplanerat kök med goda förvaringsmöjligheter samt arbetsytor. Det finns plats för ett matbord och tillhörande stolar. Det gemytliga köket ljust och vitt med en maskinell utrustning bestående av kyl/frys, spis och köksfläkt.
Badrum
Ett rymligt badrum med ljusa ytskikt. Badrummet är helkaklat från stamrenovering. Badrummet är utrustat med wc, spegelskåp samt dusch.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 14, hiss finns
Pris
SEK 1,850,000 utgångspris
Avgift
SEK 2,579 inkl värme, VA och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 4,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.3342 %
Andel av årsavgiften
0.33521 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/14/2019
Energiprestanda
142 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
165 kWh/m² och år
Förening
Namn
Riksbyggens BRF Kvibergs Park
Om föreningen
Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
256
Tv och bredband
Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.
Parkering
Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.
Renoveringar
Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)
Ekonomi
Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt.
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Karta

Kviberg Göteborg

Befälsgatan 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg