190
MEDF2478D87A11B49FD8DA6755A8762072D

Tomt med attraktivt läge i Åhus-Centralt

Kommande®

Åhus - Centralt, Åhus

Båtbyggarevägen

Fakta

TypTomt
Tomtarea646 kvm

Eller högstbjudande: SEK 1,100,000

Ansvarig mäklare

Visningar

13
October | Tuesday
Ring 044-590 00 51 för tidsbokning.

Här finns möjligheten att förvärva en bra planerad tomt för att skapa ett härligt sommar - eller åretruntboende. Man möts av en vacker uppvuxen hörntomt med många fina växter och buskar. Här är möjligheterna många för att sätta sin prägel på framtida boendet. Tomten ligger på en barnvänlig och lugn återvändsgata med närhet till Åhus fina sandstrand, mysiga skogspartier och ett stenkast ifrån ån som rinner genom byn. Enligt information från Kristianstads Kommun har tomten en byggrätt på totalt 25 % av tomtarean (200831).

Om området

Det är lätt att trivas i Åhus! Hela byn andas hav och strand och den mysiga bykärnan har en anrik historia. Åhus är en tätort i Kristianstads kommun och tätorten har drygt 10 000 åretruntboende och en betydande sommarpopulation. Ortens viktigaste industri är franskägda Vin & Sprit som tillverkar Absolut Vodka. Även den populära Åhus Beachhandboll Festival hjälper till att sätta Åhus på kartan.
I Åhus finns förskolor, fritidshem samt grundskola årskurs F-9. Var man än bor i Åhus är det inte långt till vare sig förskola eller skola.
I byn, på Köpmannagatan, finns stort utbud av restauranger och affärer. Den mesta service man kan tänkas behöva, som vårdcentral, folktandvård, poliskontor, bank och mataffärer finns i Åhus. På orten finns tre kommunala äldreboende.
Det finns också bibliotek samt fritidsgård och idrottsanläggningar. I Åhus finns fotbolls-, handbolls-, rid-, rodd-, innebandyklubb, sim- och ett segelsällskap samt en fin golfbana med 36 hål.
Åhus är sedan länge känd som badort. Stränderna är långa och sanden vit. Åhus har en egen turistbyrå och en camping. I småbåtshamnen finns hamnplatser till uthyrning.

I Åhus samsas det moderna samhället med en händelserik historia. Åhus historia går ända tillbaka till sen järnålder/vikingatid, då det var en betydande handelsplats. Åhus hette från början Aos (1296). Namnet betyder 'åmynning' och ån har än idag en central betydelse för orten.
Sin blomstringstid som stad upplevde Åhus under 1200- till 1400-talet. Mycket har hänt sedan stadsmuren byggdes under 1300-talets första hälft men ännu finns de tydliga spåren och historiens vingslag gör sig påmind främst i bebyggelsen innanför murarna.

Kommunikation

551 är numret på bussen som tar dig in till Kristianstads centrum med täta förbindelser.

Viktiga dokument & länkar

Tomtkarta
Kommande

Bilder

Fakta

Byggnad
Fastighetsbeteckning
Åhus 42:543
Allmänt om fastigheten
Taxeringskod
210
Tomt
Areal
646 kvm
Tomtbeskrivning
Fastigheten har inte fått något taxeringsvärde än.
Vatten/avlopp
Anslutningsavgift ca 58 000 kr, lägenhetsavgift ca 14 163 kr, spillvatten ca 15 000 kr. Dessa uppgifter kommer ifrån Kristianstads Kommun per 20200906 (Betalas av köparen).
Övrigt
Tillkommer en kostnad på ca 31 250 kr för anslutning av el. (Uppgifter från C4 Energi 200909, betalas av köparen)

Karta

Åhus - Centralt Åhus

Båtbyggarevägen

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg