230
MED74A129C35F8744CD97295D22C01A07B8

Charmig fastighet med underbar utemiljö!Bankvägen 11 Strövelstorp, Strövelstorp

Strövelstorp, Strövelstorp

Bankvägen 11


PRIS3 795 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

125 kvm

BIAREA

45 kvm

TOMTAREA

755 kvm

BYGGÅR

1909

DRIFTSKOSTNAD

3 711 kr/månad

PRIS

3 795 000 kr

Charmig fastighet med underbar utemiljö!

Unik fastighet i Strövelstorp! Härligt läge och ett hus som andas charm och själ. Bostaden anno 1800-talet med en stor separat del i brygghuset. Det är den trädgårdsintresserades paradis med flera "rum" i trädgården och man kan utveckla och fortsätta sin trädgårdsdröm här.

När man kommer in i hallen så märker man att det är ett levande hus med både historia och minnen som sitter i väggarna. Huset genomgick en omfattande renovering 2016 där man valt att behålla husets själ. Man kommer in i en rymlig hall med det helkaklade badrummet i direkt anknytning. Rakt fram har man det charmiga köket, till höger har man vardagsrum, matplats och annan social yta som smälter ihop till en gemytlig enhet. Här finns även ett mindre rum som lämpar sig ypperligt till arbetsrum. När man tar sig uppför den originella trappan når man ovanplan. Här finns idag ett sovrum och det finns möjlighet till ytterligar ett, wc samt ett mysigt allrum. Det finns en källare som innefattar en lyxik vinkällare med plats att avnjuta god dryck, källaren erbjuder även förvaring.

Det finns en tillhörande inredd charmig byggnad som kallas brygghuset, här finns allrum samt sovalkov.

En otrolig fastighet med en charm som sällan beskådas!

Låter det här som din dröm? Välkomna att boka er på visning!

Bilder

MED74A129C35F8744CD97295D22C01A07B8
MED9D23CFB5A2F344ED8D3899F53A88C2A6
MEDE96EE56242454F1B8CF905E75BBC3760
MEDCA77298FE234445E8B1FA560F1FB0170
MEDE7BCDC82A90A45EC99321B4E4F96F789

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

125 kvm

BIAREA

45 kvm

TOMTAREA

755 kvm

BYGGÅR

1909

DRIFTSKOSTNAD

3 711 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 1-2 sovrum

AREAKÄLLA

säljarens information

Nu är det dags denna unika fastighet i Strövelstorp att avyttras! På ett härligt läge och ett hus som andas charm och själ. Bostaden anno 1800-talet med en stor separat del i brygghuset. Det är den trädgårdsintresserades paradis med flera "rum" i trädgården och man kan utveckla och fortsätta sin trädgårdsdröm här.
När man kommer in i hallen så märker man att det är ett levande hus med både historia och minnen som sitter i väggarna. Huset genomgick en omfattande renovering 2016 där man valt att behålla husets själ. Man kommer in i en rymlig hall med det helkaklade badrummet i direkt anknytning. Rakt fram har man det charmiga köket, till höger har man vardagsrum, matplats och annan social yta som smälter ihop till en gemytlig enhet. Här finns även ett mindre rum som lämpar sig ypperligt till arbetsrum. När man tar sig uppför den originella trappan når man ovanplan. Här finns idag ett sovrum och det finns möjlighet till ytterligare ett, wc samt ett mysigt allrum. Det finns en källare som innefattar en lyxig vinkällare med plats att avnjuta god dryck, källaren erbjuder även förvaring.
Det finns en tillhörande inredd charmig byggnad som kallas brygghuset, här finns allrum samt sovalkov.
En otrolig fastighet med en charm som sällan beskådas!

Välkommen in!

Hall
När man tagit några steg genom innergården och sätter handen på handtaget så infinner sig en känsla av att - öppna dörren till sitt eget hem. För detta hus andas känslan av att "komma hem". Innanför ytterdörren ryms en stor hall där man kan hänga av sig ytterkläderna rakt fram. Till vänster har man den vackra dörren som leder oss ner till källarplan och den lyxiga vinkällaren. Väggarna är målade vita och på golvet ligger ett praktiskt klinkergolv i grå kulör.

Kök
Till höger från hallen kommer man till det charmiga köket. Här står man och lagar mat samtidigt som man har kontakt med vardagsrummet och de övriga sociala ytorna. Även här slås man av den gedigna och mysiga känslan som huset skänker. Vita köksluckor och träbänkskiva, en ytterligare faktor som förhöjer känslan är teglet som sitter ovan bänkskivan. Köket är utrustat spis, rostfria vitvaror i from av kyl/frys och diskmaskin samt en köksfläkt. Väggarna går i vitt och på golvet ligger ett parkettgolv.

Matsal/Vardagsrum
Vidare in från köket till höger ligger det ljusa och härliga vardagsrummet som är kombinerat med matsal. Bra plats att ha en stor soffgrupp och matsalsbord för de sociala tillfällena. Väggarna är målade vita och golvet pryds av ett parkettgolv. Här får man även en glimt av den vackra trappen till ovanplan som är varsamt utvald att passa in i huset. Man har även utgång till en av de härliga uteplatser som tomten erbjuder.

Allrum/Kontorsdel
Går man ut frön höger i köket kommer man i stället till det rum som vi valt att kalla allrum, en mysig del som idag används som social yta och i anknytning har man ett mindre rum med garderober som lämpar sig ypperligt till det numera eftertraktade hemmakontoret. Väggarna är vita och här ligger ett parkettgolv.

Badrum/Tvätt
Rakt fram från hallen har man det fina helkaklade badrummet med sobra färgval i form av klinkergolv i grå kulör och vita kaklade väggar. Här finns en duschhörna med glasdörrar, en vit kommod med spegel ovan en vägghängd garderob som erbjuder ytterligare förvaring samt en vägghängd toalett. Tvätthörnan som finns i en del av badrummet är utrustad med en kombomaskin. Här finns även utgång till trädgården, perfekt om man önskar ha ett spabad eller liknande så man kan ta sig direkt in till badrummet. Vardagslyx!

Välkommen en trappa upp!

Allrum
Från den vackra och unika trappan tar man sig upp till ovanplan här finns i dagsläget ett allrum med plats för soffmöblemang och tv-hörna, önskar man i stället ett sovrum till kan man tänka sig att allrummet lämpar sig ypperligt till det. På golvet ligger det genomgående laminatgolvet i grå ton och väggarna är vita.

Sovrum 1
På ovanplan hittar man det rejäla sovrummet och här har återigen ingenting lämnats åt slumpen, ljust och rofyllt. Väggarna är vita och på golvet ligger ett fint ljusgrått laminatgolv som är genomgående för hela ovanplan.

WC
Mysigt WC som kan göras om till badrum. Det är utrustat med kommod, toalettstol. Väggarna är vita och på golvet ligger ett laminatgolv. Här finns plats för duschhörna om man skulle önska.

Källarplan
Genom den unika dörren i hallen tar man kliver man ner till källarplan. Man kommer ner i en hall med klinkergolv och vita väggar och rakt fram väntar den lyxiga vinkällaren.
Ett underbart rum för alla vinälskare! Här inrymms ett parhundra flaskor. En härlig plats för livsnjuteri.

Brygghuset
Det finns en tillhörande inredd charmig byggnad som kallas brygghuset. Här finns ett rejält allrum samt sovalkov. Här finns synliga takbjälkar som förhöjer charmen, vita väggar och på golvet ligger ett laminatgolv.

Om området

Liten barnvänlig tätort mellan Ängelholm och Helsingborg i Skåne län. Man kan vandra i härlig natur längs Örjabäcksleden.

KOMMUNIKATION

Regionbuss 506 går via Strövelstorp mellan Ängelholm och Helsingborg. Buss 514 går via Varalöv mellan Ängelholm och Åstorp. Mer info se www.skanetrafiken.se.

E6 går förbi Strövelstorp med på- och avfarter vid Erikslund och Södra Varalöv.

NÄRSERVICE

I Strövelstorp finns Ica butik, skola F-9, fritidshem, förskolor och bensinstation. Varalövs lådfabrik och Orangeriet i Varalöv finns i närområdet. Inte alltför långt bort ligger Hotell Erikslund med hälsa & spa, restaurang, sjukgymnastik m.m.

Ekonomi

EL

29 550 kr

VA

5 300 kr

RENHÅLLNING

4 500 kr

FÖRSÄKRING

5 180 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

44 530 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

8 378 kr / år

KOMMENTAR

Under posten el ingår även uppvärmning med gaspanna.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1909

UPPVÄRMNING

Kondens gaspanna

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-05-07

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

112 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare/Krypgrund

STOMME

Tegel

FASAD

Puts och trä

FÖNSTER

Isolerglasfönster

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Strövelstorp 6:16

ÖVRIGA BYGGNADER

Garage byggt 2000.

ÖVRIGT

2016-2018
-Värmesystem: Installation av kondensgaspanna.
-Järnrör i källare ersattes med kopparrör.
-Installation av luft/luft värmepump i anslutning till huvudingång.
-Man integrerade ett tidigare förrådsutrymme för attkunna bygga tvättavdelning i badrummet samt för att utöka ytan på ovanplans toalett.
-Nytt kök samt nya vitvaror.
-Renovering av badrum, med klinker och kakel samt installation av golvvärme. Nytt innertak med spotlights samt helt ny inredning.
-WC på ovanplan utökades och inreddes med ny vägghängsd wc samt ny kommod.
-I öppningen mellan våningsplanen installerades en ny trappa med tillhörande smide på övervåningen.
-Hela ovanplan fick ett nytt laminatgolv och samtliga ytskikt målades.
-Nytt parkettgolv i kök och hallen vid huvudingången monterades. Nytt klinkergolv i hall vid köksingång.
-Nya ytterdörrar vid huvudingång och köksingång monterades.
-Samtliga fönster i huvudbyggnaden renoverades och ytterglasen ersattes med isolerglaskasetter. Fönster i takkupan ersattes med nya fönster och nytt fönster monterades på övervåningens galvel.
-Elcentralen ersattes till en med vippsäkringar och jordefelsbrytare.
-Utvänding målning av fasad samt ny dränering för dagvatten installerades.
-En terrass mot trädgården med pergola byggdes.

2017-2020
-Klinker på golvet i pannrummet och man gjorde om matkällaren till vinkällare. Man installerade el och en frånluftsfläkt. Man renoverade klart trappan och belysning kompletterades.

-Brygghuset genomgick en omfattande renovering, man bytade tak, byggde sovloft. Man satte in isolerglaskassetter. Ny panel utvändigt samt nya innerväggar och innertak och nytt laminatgolv. En luft/luft värmepump installerades och man bytade ut all el och satte en separat elcentral. Ny fasadbelysning med skymningsrelä.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 117 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

792 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 700 000 kr

Tomt

AREAL

755 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan Ändring Av Dp

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING


Tomten är lummig och kan bli förföriskt vacker! Trädgården erbjuder flera rum och uteplatser och det är en det är en trädgård som har skapats under många år och för den trädgårdsintresserade är detta ett paradis!
Det finns en uteplats på terrassen framför husets framsida med en pergola där det växer vindruvor. Två stockar Pinot Noir som 2020 gav 75 kg frukt vilket blev 100 flaskor vin.
Det finns två trädäck varav det ena i trädgården har pergola med tak. Ett annat på innergården med en paviljong och ett bubbelbad. Innergården är stensatt precis som pergolan vid grillplatsen, även denna stensatt för lätt underhåll.
Växtligheten är varierande, här finns vita persikor, röda persikor, äpple av ett par olika sorter, plommon, körsbär och mullbär.

UTEPLATS

Plats för flera bilar på uppfarten

Viktiga dokument & länkar

Karta

Ängelholm Strövelstorp

Bankvägen 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg