230
MEDB03E9879A336413B8F2CB24746B78423

En pärla för den kräsna, högt och ogenerat läge med härlig utsikt!Återlögavägen 14 Ingarö Återlöga, Ingarö

Ingarö Återlöga, Ingarö

Återlögavägen 14


PRIS (som utgångsbud)10 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

135 kvm

BIAREA

25 kvm

TOMTAREA

5 550 kvm

BYGGÅR

1966

DRIFTSKOSTNAD

3 325 kr/månad

PRIS

10 500 000 kr som utgångsbud

En pärla för den kräsna, högt och ogenerat läge med härlig utsikt!

Önskas visning utöver utsatta tider vänligen kontakta mäklare.
Välkomna till detta välbyggda, coola och exklusiva boende som total renoverats varsamt med varje detalj i centrum. Det ligger avskilt med natur, båtliv (båtplats finns) och rådjur som närmsta granne, ett verkligen ostört läge inte långt ifrån Fågelvik. Ett permanenta boende som likväl kan nyttjas som sommarhus för dig som ex älskar golf och vill kunna gå en runda efter jobbet en fredags kväll. Fastigheten ligger endast 35 min från stan och har en fantastisk utsikt över Lagnöström och Södra Lagnö. Det är endast 300 m till Återlögavägens privata strand och båtbryggor med tillhörande båthus, flotte, utemöbler och grillplats. Området Återlöga andas stor historisk atmosfär då ryssarna på 1700 -talet drog här förbi och satte sina spår längs Östra och Västra Stranden som ligger nedan fastigheten, som idag är en långa vacker promenadsträcka längs Lagnöström.
Återlögavägen är en återvändsgränd med trappor ner mot Lagnöström och i slutet av denna ligger en lång privat uppfart till fastigheten som är en stor ogenerad naturtomt om 5550 kvm där blåbär, lingon, smultron växer hej vilt blandat med sommaräng och gräsmatta. Huset är ett mörkgrå målat tegelhus med fina detaljer så som stora fönsterpartier, glasräcken, koppar på taket, koppar utebelysning osv. Här bjuds stora altaner som badar i sol och där baksidan är en naturupplevelse med en fin sjöutsikt.
Interiört åtnjuts mycket välplanerade och väldisponerade 135 + 25 kvm med en suterrängdel. Huset har 2 mycket snygga badrum med hög SPA-känsla, 3 rymliga sovrum med plats för minst 7 sovande personer och en stor öppen planlösning social miljö, kök och vardagsrum. En bättre plats för större sociala tillställningar. Förråd finns under huset med ingång från kortsidan.
Här är verkligen en oas för själen.

Bilder

MEDB03E9879A336413B8F2CB24746B78423
MED95DBE81238B7415C85F67B84FD6A677D
MED30F267918B7D459E8D7B7B081C1791FE
MED7C65C26C5B624E62AC7FFD35190D587E
MED63221EAF495941A9BD31A44D0F2D08C4

Planritningar

Planritning

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

135 kvm

BIAREA

25 kvm

TOMTAREA

5 550 kvm

BYGGÅR

1966

DRIFTSKOSTNAD

3 325 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

säljarens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Total renoverades och utbyggnad om ca 25 kvm år 2016-2017 Biarean är förrådet under huset.

En köpt båtplats finns vid bryggan. Årsavgift 500 kr.

Välkomna till detta totalrenoverad hus där inget är lämnat åt slumpen. Här har man verkligen tänkt på alla de små detaljerna man behöver i ett hus för att kunna fokusera på återhämtning. Huset värms upp med bergvärme och har genomgående snygga sten och trägolv, alla väggar är ljust målade. Fastigheten har kodlås och larm (detta abonnemang kan övertas). Det finns fortfarande möjlighet att utveckla bostaden med atterfallshus och förrådsbyggnader. Det finns en mycket praktisk bod där veden förvaras.
För några år sedan friköpte familjen en båtplats nere vid bryggan. Fastigheten är ansluten till fiber?
Välkomna att trivas!

ENTRÉ

Entrén är via suterrängplanet genom dörr utrustad med kodlås för bästa boende komfort och sidoljusfönster vilket ger hallen ljusinsläpp. Hallen upplevs väldigt rymlig, ljus och påkostad med sobert ljusa golv och ljusa väggar. Ordentlig avhängnings möjlighet finns bakom draperi och mycket plats för byråer eller annan möblering.

BADRUM

Exklusivt helkaklat badrum med SPA känsla. Badkar, dusch och vägghängd toalett. Tvättmaskinen är integrerad med handfastkommoden. Torktumlare finns i förrådet om man önskar tumla ex handdukar.

SOVRUM

Mycket snyggt ljust sovrum med utgång mot trädgården. Praktisk garderobsvägg av spegelglas fångar upp utomhus miljön och skapar en känsla av ute fast man är inne. Här finns gott om plats för dubbelsäng och enklare övrig möblering.

VARDAGSRUM

Från suterrängplanet via trappan upp med härligt ljusinsläpp når man det öppna vardagsrummet som genomsyras av att man har naturen inne oavsett årstid tack vare de generösa fönsterpartierna. Kontakten inne och ute har suddats ut och material val och färgsättning harmoniserar elegant. Detaljer som en kamin med glas in mot kök och vardagsrum skapar fantastisk stämning.

KÖK

Köket är väldigt välgenomtänkt och snyggt med gott om fönster, vackra detaljer och praktiska lösningar som extra bred spishäll, närhet till både frukost altanen som middags verandan. Köksluckorna med bänkskåp under arbetsbänken som är väl tilltagen och gjord av valcromat /trä. Ovan bänkskivan har man valt snygga öppna hyllor vilket ger ett ytterst luftigt intryck ihop med fönsterna.

SOVRUM

På detta plan finns två bra sovrum. Ett "masterbedroom" med en dubbelsäng och det andra rummet har en tre våningssäng vilket är väldigt praktiskt. Båda rummen har utsikt mot trädgården och det finns plats för klädförvaring i klädskåp.

BADRUM

Ljust och elegant helkaklat badrum med dusch, WC och tvättställskommod. Detaljer som vackert klinkers på golvet och snyggt kakel ger rummet en exklusive touch ihop med det vackra handfatet.

ALTAN OCH VERANDA

I anslutning till köket och trappan ner ligger frukost altanen en mycket trevlig klinkers belagd altan som tronar över framsidan av huset. Här kan man sitta med morgonkaffet och titta på ex barnen som leker på gräsmattan eller någon som filar på båten, pysslar i trädgårdslandet. Platsen är en njutningsfull plats med snygga praktiska glas räcken. Altanen ansluter praktiskt ett tralldäck som tar en runt på baksidan av huset där det finns gott om plats för större sociala tillställningar.

Om området

Återlöga är idealiskt beläget med närhet till mysiga naturområden, populära och vackra Ingarö Golfklubb samt diverse badplatser. Nära till områdets brygganläggning med möjlighet till båtplats. Det finns även gott om promenadstråk såväl i natur som längst med kusten. Ingaröskogen inbjuder på hösten till härlig bär- och svampplockning.

Ingarö består av klassisk skärgårdsnatur i form av klippor, vacker skog och öppna ängsmarker. Närheten ut med båt till skärgården gör ön attraktiv för alla båtälskare.

Ingarö golfklubb har 2 banor, 36 hål och är vackert belägen på Ingarös norra del. Klubben är även värt ett besök för den trevliga Golfkrogen som både serverar lunch och Á la carte. Vänligen gå in på golfklubbens hemsida för mer information. www.igk.se
På vintern förvandlas golfbanan till en vintersportsanläggning med vackra skidspår över nejden och skridskoåkande på golfbanans dammar. T ex körs här Ingarövasan varje år. Ta även en tur ut till Björkvik för restaurangbesök och bad vid de vida kända havsstränderna. Tvärs över Tranaröfjärden når du Fågelbro säteri som erbjuder golf, hästar och ett fanastiskt kök. Även Strömma kanalbar är värt ett besök.

I Brunn finns all tänkbar närservice som matvarubutik och bensinmack mm. Här finns även modern idrottsanläggning med konstgräs som gjort Ingarö IF till en attraktiv ungdomsklubb för diverse sporter. Stort gräsfält, allmän badplats i Dyviken mm återfinns också området.

Ingarö har flera välrenommerade förskolor och skolor att välja för barnen. I Fågelvik finns en stor förskola/skola och likaväl i Brunn. Lemshaga akademi är vidare en mycket populär friskola placerad i idyllisk skärgårdsnatur.

KOMMUNIKATION

Ca 650 meter till busshållplatsen Buss 430 X

Ekonomi

EL

30 000 kr

VA

4 000 kr

RENHÅLLNING

3 000 kr

VÄG, SAMF

2 400 kr

SOTNING

500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

39 900 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Uppvärmningen är bergvärme, Va är tömning av septiktank som är 5 kubik, båtplatsen 500 kr ingår i väg/samfällig avg.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plans villa med suterräng

BYGGNADSÅR

1966

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

2016/2017

UPPVÄRMNING

Bergvärmepump vattenburen golvvärme

VENTILATION

FTX

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ELFÖRBRUKNING

10 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Kryprumsgrund

GRUNDMUR

Betong hålsten

STOMME

Trä

FASAD

Tegel

FÖNSTER

2-glas kopplade

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Koppar

UTV. PLÅTARBETE

Koppar

FASTIGHETSBETECKNING

Fågelvik 1:101

ÖVRIGA BYGGNADER

I källaren (ca 20 kvm) som har egen ingång från kortsidan av huset finns förråd, extra kyl, torktumlare, bergvärmepannan, varmvattenberedare samt förvarings utrymme. Optimal plats att bygga om till vinkällare för den som har ett sådant intresse.

ÖVRIGT

Huset total renoverades 2016-2017 och byggdes då ut genom att källarplanet utvidgades. Man installerade bergvärme, FTX, ny septiktank, renoverade avloppsystemet, dränering av hela huset, översyn av koppartaket taket som är i toppskick, spolning av brunn som har supergott vatten vidare även förstärkt uppfartsvägen. 2022 renoverades originalfönster.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

4 231 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 334 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

10 000 kr

Tomt

AREAL

5550 kvm

TOMTTYP

Trädgårds/naturtomt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan Nybyggnadsförbud

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten och avlopp året om. Kommunalt vatten och avlopp ligger som prioriterad plan läs mer på kommunens hemsida. Septiktank om 5 kubik.

TOMTBESKRIVNING

Här finns en salig blandning av skärgårdshällar, sommaräng, plana gräsmattor för lek och bus samt mysiga snår med blåbär, lingon, och smultron. Tomten är idag uppbyggd för att kunna vara borta från huset och att den sköter sig själv. Men plats för orangeri och odlingsbäddar finns det gott om.

UTEPLATS

Tomten är solbelyst från tidig morgon till sena kvällen och det finns altaner och platser att umgås vid i alla väderstreck.

PARKERING

Det finns gott om plats för uppställning av både båtar och bilar.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Fågelvik GA:12 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Fågelvik GA:9 ändamål: Grönområden

Karta

Värmdö Ingarö Återlöga

Återlögavägen 14

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg