190

Hisingen - Tuve, göteborg

Arvesgärde 42


Såld!
Slutpris: SEK 1,975,000

Ansvarig mäklare

Stor genomgångstvåa i fint skick! Här har vi ett nyligen stambytt badrum med ny tvättmaskin, ljust kök med rymlig matplats, balkong med utsikt över gården. Tvättstuga finns såklart i samma uppgång. Närhet till både busshållplats, Hisingsparken och parkeringen.

Om området

Tuve ligger mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Tuve-Säve ingår i stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen och omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun.

Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.

Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum med en restid på cirka 20 min samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett ur servicesynpunkt komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service. Torget har vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med elljusspår som även kan ta dig in till Centrala Hisingen.

Det finns kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar i Norra Hisingen. Kulturpunkten i Tuve innehåller bibliotek, kulturskola, tidningscafé och fritidsgård.

Övrigt

I området finns flera för- och grundskolor bl.a. den nybyggda Fridaskolan åk F-9 men även Gunnestorpsskolan åk F-6 och Glöstorpsskolan åk 7-9.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,356 inkl värme, VA, digital-TV och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea65.5 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer0096
Driftskostnad325 kr/månad

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
65.5 kvm
Allmänt
Fräsch genomgångstvåa i populära Arvesgärde. Stambytt med tvättmaskin, balkong och närhet till både buss och parkering gör detta till ett kanonboende. Bra läge i området med närhet till både busshållplats samt parkering.
Hall
Hallen är rymlig och ljus. Förvaring erbjuds via flertalet garderober. På golvet ligger ljus parkett och väggarna är vita med en fondtapet rakt fram.
Kök
Rymligt kök med möjlighet för ett större matbord med plats för 4-6 personer invid fönster ut mot balkong. Köksinredningen går i vitt med mörkt kakel mellan överskåp och bänk. Här finns kyl och frys i fullhöjd, spis med häll, diskmaskin, fläkt samt en diskbänk med dubbelho i aluminium. Golvet är mörkt och väggarna är ljusa. Via köket når du balkongen i västerläge.
Badrum
Badrummet är helkaklat och erbjuder även tvättmaskin. Mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna samt en mörkmönstrad dekorrand vid duschen. Utrustningen består av dusch med vikbara glasväggar, toalett, handdukstork, kommod med handfat och tillhörande spegelskåp ovan. Utöver detta finns även ny tvättmaskin.
Vardsgsrum
Här har vi ett rymligt rum med plats för såväl matbord som soffmöbel om så önskas. Bra ljusinsläpp från två håll via fönster ut mot väster och från köket. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita.
Balkong
Bostadens balkong nås via både kök och sovrum. Här finns plats för ett mindre bord där man kan sitta och avnjuta sitt kaffe i solen. För en mysigare känsla så går det såklart likt många andra grannar att glasa in.
Sovrum
Bostadens sovrum är rymligt och erbjuder plats för större säng och även garderober till ytterligare förvaring om så önskas. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusa med en fondvägg. Här har du endast några få steg från sängen innan du möter morgonsolen på balkongen.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4
Avgift
SEK 4,356 inkl värme, VA, digital-TV och bredband
Driftskostnad
SEK 3,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,500
Kommentar
Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer
Andel i föreningen
0.2801 %
Andel av årsavgiften
0.28016 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 12/8/2008
Energiprestanda
158 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
-Balkong
Balkong i västerläge

-Förråd
Vindsförråd ingår.

-Tvättstuga
Tvättstuga finns på entréplan i samma uppgång.

-Bilplats
P-plats finns att hyra för 200 kr/månad utan el och för 300 kr/månad med el. Separat kö.

-Övrigt

Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna och det räcker således med vanlig hemförsäkring.

Föreningen har enhetsmätning av el vilket betalas i samband med månadsavgiften.

Föreningen har nyligen upphandlat ett föreningsavtal med ComHem om att bredband 100/10 och TV-paket Silver tillhandahålls alla boende för 234 kr/mån.
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Tuvehus nr 7
Om föreningen
Fastigheter och lägenhet/lokaluppgifter:
Föreningen har tomträtter för fastigheterna Tuve 10:81 och 55:3-6 och delar av tomterna Tuve 10:3-4 och 11:23-33 i Göteborgs kommun. I byggnaderna, som är uppförda 1971-72, finns sammanlagt 342 lägenheter och 1 lokal. Fastighetens adress är Arvesgärde 25-42 i Göteborg.

Lägenhetsfördelning:
62 st 1 rok
128 st 2 rok
152 st 3 rok

Gemensamhetslokaler:
Bra gemensam tvättstuga. Till lägenheten hör ett separat förråd.

Förvaltning:
Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Övrigt:
Bostadsrättsföreningen har tecknat en gruppförsäkring på bostadsrättstillägg. Hemförsäkring skall tecknas av bostadsrättsinnehavarna.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
342
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Föreningen har 1 april 2018 ingått ett kollektivt avtal med ComHem om bredband och Digital-TV. Detta till en kostnad om 234 kr.
Följ länken för mer information.
https://www.tuvehus7.se/?rID=1084
Parkering
P-plats finns att hyra för 200 kr/månad utan el och för 300 kr/månad med el. Separat kö.
Renoveringar
Föreningen har under 2015-2017 utfört stambyte av fastigheterna med nya badrum som följd.
För mer information om ekonomi och utförd samt framtida underhåll se årsredovisning samt hemsida.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Hisingen - Tuve göteborg

Arvesgärde 42

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg