190

Kista, Kista

Århusgatan

Fakta

TypParhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum3 rok
Boarea88 kvm
Tomtarea127 kvm
Byggår1980

Utgångspris: SEK 3,300,000

Friköpt parhus! Mycket trivsamt läge på Århusgatan längst ner mot de gröna fälten och Järvafältets naturreservat. En av dom mysigaste tomterna med träaltan, gräsmatta och ett lummigt läge. Trevligt kök med vita luckor och matplats för 4-8 personer. Fräscht badrum med plastmatta på golv och våtrumstapet samt fönster. 2 bra sovrum på övre plan som rymmer dubbelsängar, 2 enkelsängar eller våningssängar. Gott om förvaring i klädkammare samt platsbyggda garderober.

Samfällighetsavgiften är 2330 kr/månad. I detta ingår garageplats, värme, varmvatten, kallvatten, sophämtning, snöröjning, förråd, tvättstugor, underhåll av gemensamma ytor och lokaler. Samfälligheten har ansvar för värme & VA så du slipper bekymmer med värmepanna och samfälligheten tittar även till krypgrunderna en gång per år. Juridisk person accepteras.

Århusgatan gränsar till Järvafältets naturreservat samtidigt som du har 30 minuter från dörr till T-Centralen. Flertalet förskolor och skolor inom promenadavstånd. Här finns även kolonilotter och idrottsplatser på nära håll samt ett helt nytt utomhusbad som öppnat sommaren 2020.

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt Internationella Engelska skolan i Kista på Isafjordsgatan 39. För mer information besök skolans hemsida: https://kista.engelska.se/

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
88 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
Parhus
Byggnadsår
1980
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk FTX Från & Tillluftsventilation
Energideklaration
Utförd 3/2/2016
Energiklass
E
Energiprestanda
137 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Fastighetsbeteckning
Århus 85
Allmänt om fastigheten
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,701,000
Byggnadsvärde
SEK 1,209,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,700,000
Tomt
Areal
127 kvm
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Stockholm Århus GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Grönområden, Övrigt
Avtalsservitut Ledningar För Avlopp(2 st)
Last: Avtalsservitut: Ledningar För Avlopp, 0180IM-01/15593.1
Last: Avtalsservitut: Ledningar För Avlopp, 0180IM-01/207.1

Karta

Kista Kista

Århusgatan

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg