NACKA Saltängen, Nacka

Fasanvägen 32, 1 tr


Utgångspris: SEK 3,950,000

Ansvarig mäklare

Visningar

29
March | Sunday
Kl 14:00 - 14:45
Välkommen! Vänligen boka in dig den tid du vill komma.
31
March | Tuesday
Kl 18:30 - 19:00
Välkommen! Vänligen boka in dig den tid du vill komma.

Ljus, fin fyrarummare på 93 kvm med öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och kök. Luftiga ytor som präglas av rymd och fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Tre bra sovrum, möblerbar stor hall, stambytt kaklat badrum och separat extra wc. Tvättstuga/förråd med tvättmaskin och torktumlare samt gott om förvaring. Även mycket goda förvaringsmöjligheter i garderober, källarförråd och matkällarförråd. I hallen finns det även bra yta för att kunna montera upp en garderobsvägg.

Saltängen är fantastiskt vackert beläget vid Skurusundet invid villaidyllen Saltsjö-Duvnäs med hav och skog på nära håll och ändå bara ca 15-30 minuter från city. Här finns badsjöar (endast 10 min promenad till Långsjön), Skuruparken med skog, Saltsjö-Duvnäs marina, strandpromenad, seglarskola, café/restaurang m.m. På promenadavstånd finns butiker och service i Ektorps Centrum. I närområdet finns även flera förskolor och skolor. Täta bussförbindelser till Slussen likväl som vidare ut till skärgården.

Varmt välkommen till visning av denna fina bostad!

Om området

Saltängen är ett naturnära område med en äldre, charmig bebyggelse. Här har man Skuruparken och Saltsjö Dufnäs Marina endast ett par minuters promenad från huset och ett flertal trevliga promenad- och motionsslingor att tillgå, i bland annat Skuruparken och Nyckelvikens naturreservat. Badmöjligheter både bredvid marinan och i närbelägna Långsjön. Ett gott serviceutbud finns närmast i Ektorp Centrum, eller så kan man fortsätta till Nacka Forum med all shopping och service som finns där. I Saltängen ligger Saltängens skola med klasser från F-6 och i närområdet ligger även Skuru skola med klasser från F-9. Mycket goda kommunikationer, bussen tar dig till Slussen på ca 25 minuter.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,014 Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea93 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer79
Byggår1958-60
Driftskostnad855 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Skuruberg stadgar
Skuruberg årsredovisn 2018
Energideklaration
Social Video
SL
Föreningens hemsida
Stadsutveckling Nacka kommun
Nacka kommun

Bilder

Sovrum 2

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Rymlig möblerbar hall med plats för avhängning av kläder. Stor yta som ger utrymme att sätta in garderobsvägg, om så önskas. Ljusa målade väggar och klinkergolv.

KÖK
Kök med vita luckor och mosaik ovan arbetsbänk i laminat. Den maskinella utrustningen består av: Spis med häll, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Stor matplats med plats för många gäster. Den öppna planlösningen mot matplats och vardagsrum ger en trevlig social känsla i lägenheten. Vitmålade väggar och ekparkett.

VARDAGSRUM
Ljust, luftigt vardagsrum i öppen planlösning med matplats/kök. Vitmålade väggar och ekparkett. Utgång till balkong. Glasdörrar mot hallen.

BALKONG
Trevlig balkong i fint läge med eftermiddagssol.

SOVRUM 1 och SOVRUM 2
Två ljusa fina sovrum med plats för dubbelsäng. Vitmålade väggar och laminatgolv. Garderober.

SOVRUM 3
Ett något mindre rum lämpligt som barnrum, kontor eller gästrum. Vitmålade väggar och ekparkett. Garderobsvägg.

BADRUM
Helkaklat badrum med badkar, wc och handfat.

WC
Separat wc med ljusa målade väggar och klinkergolv. Wc och handfat.

TVÄTT/FÖRRÅD
Praktiskt inrett med tvättmaskin, torktumlare och hyllor som ger utmärkt förvaring. Målade väggar och klinkergolv.

EXTERN FÖRVARING
Till lägenheten hör både ett källarförråd och ett mindre matkällarförråd.
Antal rum
4 rum
Boarea
93 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 3,950,000 utgångspris
Avgift
SEK 5,014 Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
Driftskostnad
SEK 10,259 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,809
Försäkring
SEK 5,450
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
1.15456 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1958-60
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdragsventilation
Energideklaration
Utförd. 4/29/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
120 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.
Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.
Förening
Namn
HSB Brf Skuruberg i Nacka
Om föreningen
Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Sicklaön 243:1 och 244:1. Föreningen förvärvade fastigheterna 1958 och det finns 106 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen upplåter med hyresrätt 9 lokaler och förråd. Adresserna är Fasanvägen 27, 29, 31 och 30, 32, 34. Husen är uppförda 1958-59.

Gemensamma utrymmen finns i form av tvättstuga i 29:an och en mindre lokal för styrelsen i 31:an. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum. Förrådsutrymmen finns till alla lägenheter i källaren, samt matkällarförråd. Sopkärl samt komposteringskärl och grovsoprum finns. Boulebana finns.

Föreningen kräver medlemskap i HSB, betalas av köparen.

Föreningen har en kollektiv bostadsrättsförsäkring. Det innebär att lägenhetsinnehavaren inte behöver ha ett bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring. Man måste dock ha en vanlig hemförsäkring.

Läs mer om föreningen på hemsidan: www.skuruberg.se och i föreningens årsredovisning och stadgar.
Tv och bredband
Kabel-tv genom ComHem, basutbudet ingår i avgiften.
Bredband finns via ComHem eller Bredbandsbolaget; Föreningen har tecknat ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget som ger de boende tillgång till bredband med 100 Mbit/s i nedladdning och 100 Mbit/s i uppladdning samt bredbandstelefoni (ingår i avgiften). Samtalskostnader på telefoni tillkommer för den boende. Individuell uppgradering av bredbandshastigheten är möjlig (beställes och bekostas av medlemmen). Bredband via ComHem finns också, men ingår inte i avgiften.
Parkering
Föreningen har ca 23 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar i föreningen (genom separat kö som sköts av föreningens förvaltare Nabo). Kostnaden är f n ca 350 kr/månad. I övrigt finns gratis parkering på gatan.
Renoveringar
Stora renoveringar har gjorts, bl a byte av vatten- och avloppsstammar i kök och badrum år 2004, då även elstammarna byttes. Anslutning till fjärrvärme 2007, byte av fönster 2008. Målning av trapphus 2008. Takrenovering 2017. Mer info finner du på www.skuruberg.se.
Delat ägande
Varje lägenhet får ha maximalt tre delägare. Var och en av dessa ska äga minst 10% av lägenheten.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

NACKA Saltängen Nacka

Fasanvägen 32, 1 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg