190
MED96287BE67F8A49B3B715FFF2A9B1C1BF

Såld!

Nacka Forum, Nacka

Serenadvägen 32, 5 tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,400,000

Ansvarig mäklare

Stor 2:a på 69 kvm högst upp i huset med balkong i toppläge med många soltimmar och underbar milsvid utsikt! Ljust fint vardagsrum med utgång till balkong, kök med matplats samt fint ljusinsläpp från två fönster, stort sovrum och rymligt badrum med badkar och tvättmaskin. Goda förvaringsmöjligheter i klädkammare och tillhörande externt förråd.

Mycket centralt läge med två minuters promenad till Nacka Forum åt ena hållet och ICA Maxi åt andra hållet samt mycket goda kommunikationer. Endast 15-20 min med buss till Slussen och i framtiden kommer tunnelbanan att gå till Nacka Forum. Naturreservatet Nyckelviken och mysiga Långsjön på promenadavstånd.

Varmt välkommen till visning!

Om området

Lägenheten ligger invid Nacka Forum, som är ett toppmodernt affärscentrum och bostadsområde i Nacka. Läget är fantastiskt oavsett om man är ute efter service, kommunikationer eller rekreation, allt finns nära till hands! Dessutom når man Stockholms innerstad efter endast 10-20 minuter med kommunala färdmedel.

Ett par minuter bort ligger lummiga Långsjön som erbjuder ljumma bad under sommaren och skridskoåkning på vintern. Runt sjön finns även trevliga promenadstråk. På andra sidan motorvägen en liten bit bort ligger populära Nyckelviken, 134 hektar natur. Efter väg genom skog och ängar når du hembygdsmuseum, lantgård med djur, café, motionsspår, härliga klippbad mm. I stora Nackareservatet i sydvästra Nacka mot Stockholm och Tyresö, 700 hektar friluftsområde finns bland annat Hellasgården, ett mycket uppskattat friluftsområde samt restaurang och bad.

Kommunikation

Ett dussintal busslinjer finns med täta turer. Till Slussen tar det ca 10-20 minuter. Även Saltsjöbanan finns att tillgå. I bil tar det endast från 5-20 minuter mellan Nacka Forum och Stockholms innerstad, utanför rusningstrafik. Önskar du ta båt till stan så är det 10-15 minuters promenad till ångbåtsbryggan vid Nacka Strand. På sikt kommer även tunnelbanan att dras ut till Nacka, med ändstation vid Nacka Forum.

Närservice

Köpcentrumet Nacka Forum har ett stort utbud med många butiker, caféer och restauranger. Även apotek, vårdcentral, mödravård, systembolag, bibliotek, gym, flera banker, bland annat Handelsbanken och mataffärer (Willys och Hemköp). I närområdet finns flera förskolor samt nära till ett urval av skolor. En kort promenad bort ligger Nacka Gymnasium samt ICA Maxi. Vid Nacka Strand finns populära Restaurang J.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,670 inkl. värme, vatten, kabel-tv & bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea69 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer136
Byggår1991
Driftskostnad565 kr/månad

Bilder

Milsvid utsikt från balkongen

Rymlig balkong med milsvid utsikt

Ljust rymligt vardagsrum

Kök med matplats och fint ljusinsläpp från två fönster

Sovrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Rymlig välkomnande hall med gott om plats för avhängning samt annan möblering. Vitmålade väggar och laminatgolv. Ingång till stor klädkammare.

KÖK
Optimalt planerat kök med stor matplats och fint ljusinsläpp från två fönster. Vit köksinredning och vitt kakel ovan arbetsbänkar i laminat och rostfritt. Den maskinella utrustningen består av: Kyl/frys (2018), spis, spisfläkt och diskmaskin. Vitmålade väggar och Pergogolv.

VARDAGSRUM
Trevligt vardagsrum med gott om plats för både matmöblemang och vardagsrumsdel. Vitmålade väggar och laminatgolv (originalparketten ligger kvar under). Fint ljusinsläpp från stora fönster. Från vardagsrummet når du balkongen med underbar utsikt.

BALKONG
Balkong i högt fint söderläge med enastående milsvid utsikt mot Nackareservatet. Lugnt läge mot föreningens lummiga innergård. Här kan du njuta av många soltimmar tack vare det fina söderläget.

SOVRUM
Ljust rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, förvaring och annan möblering som t ex arbetshörna. Två fönster som ger ett bra ljusinsläpp. Ingen insyn och vidsträckt utsikt norrut mot Jarlaberg. Vitmålade väggar och laminatgolv.

BADRUM
Generöst badrum med fönster. Utrustning: Badkar, wc, handfat med kommod, badrumsskåp, högskåp och handdukstork. Våtrumstapet på väggar och våtrumsmatta på golv. Här finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare (2017).

KLÄDKAMMARE
Från hallen nås en stor klädkammare praktiskt inredd med hyllor, klädkammare och en garderob (städskåp). Vitmålade väggar och linoleummatta.
Antal rum
2 rum
Boarea
69 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 4,670 inkl. värme, vatten, kabel-tv & bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
Driftskostnad
SEK 6,774 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,474
Försäkring
SEK 3,300
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.
Andel i föreningen
0.4068 %
Andel av årsavgiften
0.40831 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1991
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd. 1/20/2009
Energiprestanda
128 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 6 kvm.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Förening
Namn
HSB Brf Tinget i Nacka
Om föreningen
Brf Tinget i Nacka är en av tre föreningar vid Nacka Forum som byggdes i början av 1990-talet. Brf Tinget stod klar för inflyttning 1991. Året innan hade seniorboendet Rådet färdigställts och året efter stod grannföreningen Senaten färdig. Samtliga tre föreningar ingår i HSB Stockholms bestånd. Brf Tinget består av ca 214 lägenheter på Serenadvägen 12-40. Föreningen har ett mycket attraktivt läge, nära Stockholm, centralt i Nacka och på gångavstånd ligger Nyckelvikens naturområde, Långsjöns promenadslinga och bad samt Nacka Forum. Området nås enkelt med kommunala färdmedel eller bil. Med buss från Slussen tar det 10-15 minuter och med bil 5 minuter.

I föreningen finns det fyra tvättstugor (port 12, 22, 30 och 40). Grovtvättmaskin finns i port 12 och 40. Cykelrum finns i källarplan port 14 och 32. Det finns även återvinningsrum och grovsoprum i föreningen. En gemensam föreningslokal finns i gårdshuset mellan port 12 och 22. Lokalen används för gemensamma möten men kan även hyras av medlemmar för föreningsaktiviteter eller privata fester. I lokalen finns bord, stolar och köksutrustning för ca 40 personer samt trådlöst internet, dator och projektor. IT-utrustningen kan användas efter särskild instruktion av ansvarig.

Brf Tinget anlitar HSB för sin ekonomiska förvaltning och fastighetsförvaltare är Nytorget.

Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter och kostnaden ingår i månadsavgiften. Hemförsäkring står lägenhetsinnehavaren för.

Brf Tinget kräver individuellt medlemskap i HSB-Stockholm, se www.hsb.se för mer information och kostnad.

Läs mer om Brf Tinget på: http://www.hsb.se/stockholm/tinget och i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (vilka finns under fliken "Viktiga dokument").
Organisationsform
Bostadsratt
Tv och bredband
I husen finns TV och bredband från ComHem och Bredbandsbolaget installerat. I månadsavgiften ingår ett grundutbud av TV-kanaler. Avtal för internet tecknas separat.
Parkering
Föreningen äger garage tillsammans med övriga delägare i Nacka Centrum Samfällighetsförening. Gästparkering finns även i garaget, avgift 8 kr/tim dygnet runt. Alternativt 40 kr/dygn. För att få en parkeringsplats i garaget ställer man sig i kö hos HSB Stockholm centralt på telefon 010-442 11 00.
Garageplats i samfällighetsföreningens garage (totalt 248 platser), priser enligt nedan (avstämt med HSB 2019-01-15):
ca 500 kr/månad med el under tak
ca 450 kr/månad utan el under tak
ca 375 kr/månad utan tak
För att få en parkeringsplats i garaget ställer man sig i kö hos HSB Stockholm centralt på telefon 010-442 11 00.
Renoveringar
Renoveringar utförda 2018 enligt föreningens hemsida: Renovering av garagets yttre beklädnad, ny belysning i garaget och förbättringsmålning av parkeringsrutor samt målning av fönsterbleck och spaljéer. Inga stora underhållsarbeten inplanerade de närmsta åren, bara löpande renoveringar (avstämt med styrelsen 2019-08-01). Planerat underhåll finns i underhållsplanen, se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/tinget/foreningsdokument/underhallsplan/

2014 installerade föreningen en bergvärmeanläggning för att sänka energiuttaget.
Ekonomi
Föreningens ekonomi är stabil och det finns inga planerade avgiftshöjningar för 2019 (avstämt med styrelsen 2019-08-01).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Föreningen tillåter delat ägarskap, lägsta andel är 10%.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Nacka Forum Nacka

Serenadvägen 32, 5 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg