Västra Orminge, Saltsjö-Boo

Skarpövägen 37, 3 tr


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

RING FÖR PRIVAT VISNING!
VÄLKOMMEN till en toppfin 3:a som idag är byggd med två extra sovrum med mellanfönster och ett förråd inne i lägenheten utöver dessa rum. Denna lägenhet passar utmärkt för den stora familjen och planlösningen kan ändras efter behov.
Balkong, med plats för utemöbler och växter, i härligt läge med utsikt över fint parkområde och skogsdunge.
Modernt kök med rostfria vitvaror och plats för middagsmöbel för det stora sällskapet.

Populär förening med gemensamhetsutrymmen såsom festlokal, tvättstuga och cykel-barnvagnsförråd.
Närhet till fin natur som Hasseludden och Myrsjön.
Det finns goda kommunikationer, ni tar er snabbt och enkelt in till stan, antingen med direktbuss eller med vanliga busslinjer, ca 15-20 min in till Slussen. Hasseluddens kajplats finns inom cykelavstånd, där kan man ta båt in till city eller vidare ut i Stockholms skärgård.

Om området

I Nacka kommun, 1,5 mil öster om Stockholm och nära skärgården, ligger Boo-förorten Orminge. Området byggdes 1967-1971 som en del i miljonprogrammet med fasader som idag är K-märkta. Härifrån kommer bland andra Ulf Lundell och Markoolio. Husen är byggda under slutet på 60-talet och kallas av många för Sockerbitarna och Tågvagnarna. I området finns många påkostade lekplatser, fotbollsplaner, tennisbanor, basketplaner, grönområden, parkbänkar, gångvägar, utegym samt belyst motionsspår. Orminge Centrum och Krokhöjden gränsar till Glasbrukssjön som är en långsträckt sprickdalssjö som sträcker sig i nord-sydlig riktning. Den är en omtyckt badsjö. Även Myrsjön ligger nära med både badklippor och liten strand.

Kommunikation

Det är mycket enkelt att ta sig till och från Orminge oavsett om man åker kommunalt eller med bil. Väg 222 mot Nacka/Gustavsberg, avfart Orminge. Med buss från Slussen, buss 416-422 tar det ca 25-30 minuter och med motorvägsbuss 444-446 endast 15-20 minuter. Orminge Centrum är knutpunkt för kollektivtrafiken i Saltsjö-Boo. Det finns även en buss från Orminge Centrum till T-centralen. Från Hasseludden kan man ta båten in till stan eller vidare ut i skärgården.

Närservice

Orminge Centrum är ett typiskt stadsdelscentrum beläget i Nacka kommun, Saltsjö-Boo. Köpcentret i Orminge invigdes 1971 och genomgick en kraftig ombyggnad 1992-93. Den totala butiksytan är ca 10 600 kvm med 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel - Sveriges största Coop Extra-butik, Systembolaget, Lindex, Kicks samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid ryms under samma tak.

Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, bankomater, post, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek.

I närområdet finns även en Willys-butik, pizzeria och restaurang, Hemköp samt Pressbyrån. Här finns också en OK/Q8-station, Lidl samt "Sonjas kiosk".

I närområdet finns gott om skolor bl.a. Backeboskolan (F-6), Lännersta skola (F-5), Björknässkolan (F-9), Myrsjöskolan (F-9), Boo Gårds skola (F-6), Orminge skola (F-6) Sågtorpsskolan (F-6) samt förskolor, bl. a. Montessorihuset, Korallens förskola, Alabasterns förskola, Chrysolitens förskola, Amadeus förskola och Vittra förskola. Se www.nacka.se för information om skolor och förskolor.

Parkering

Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till Orminge Centrum galleria med 3 timmar gratis parkering. Obs! P-skiva gäller. Det finns även ca 250 parkeringsplatser för infartsparkering.

Övrigt

Historia:
Namnet Orminge är uråldrigt. Den äldsta administrativa indelningen gav namnet Orminge fjärding åt den del av Värmdö skeppslag som ungefärligen omfattar nuvarande Boo och utgörs av de gamla öarna Hargsö och Ormingelandet. I skrift finns namnet belagt sedan 1200-talet när kung Magnus ("Ladulås") donerar det skogrika Orminge till två klosterstiftelser i Stockholm att bruka till virke och vedbrand.
Under 1600-talet delades i stort sett hela Orminge fjärding med torp och gårdar mellan säterierna Boo, Kummelnäs och Velamsund. 1800-talets administrativa reformer stadfäste namnet Boo för kommun och församling och namnet Orminge föll ur bruk. Namnet gavs dock en ny innebörd i samband med 1960-talets storstadsutbyggnad som också berörde Boo.
Det blev "modernisterna" som segrade. HSB fick 1963 beställning på en exploateringsutredning för det som då kallades "Skarpnäsområdet" men senare fick namnet Västra Orminge trots att det ligger på Hargsön och inte på det egentliga Ormingelandet.
Ansvariga arkitekter för Västra Orminge blev Jöran Curman och Ulf Gillberg, som med en spännande gruppering av likformiga hus av standardiserade betongelement lyckades förena enhetlighet med omväxling. Täta grupper av lamellhus under välvda tak spelar mot täta grupper av låga punkthus samtidigt som det ursprungliga skärgårdslandskapets karaktär bevarats. Områdets ovanliga utformning väckte när det stod färdigt 1971 en viss förvåning och också opposition, men dess kvaliteter har med tiden mer och mer uppskattas så att det i dag betraktas som kulturminne och ett av Miljonprogrammets bästa resultat i Sverige.
(Källa: Nacka kommuns hemsida)

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,530 Inkl värme & vatten
TypLägenhet
Antal rum3.5 rok
Boarea81 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer4147
Byggår1969
Driftskostnad625 kr/månad

Alla bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3.5 rum
Boarea
81 kvm
Beskrivning
Högst upp i huset med insynsskyddat och ljust hörnläge, finner ni denna möjligheternas lägenhet med flexibel planlösning. Balkong i rakt söderläge med utgång från vardagsrummet med fri parkutsikt och sol hela dagen. I genomgående välhållet skick med nyligen ommålade väggar och modernt kök med stor matplats.

HALL:
Hall med plats för avhängning och access till badrum. Ljust målade väggar, samt parkettgolv i ek.

BADRUM:
Rymligt badrum med helkaklade väggar i vitt och bård samt klinker i kulör på golv. Badkar, WC, handfat och spegelskåp med inbyggd belysning ovantill. Torkskåp och tvättmaskin.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD:
Stort utrymme med bra förvaringsutrymme. Målade väggar och ekparkett.

KÖK:
Modernt kök med rikligt ljusinsläpp och rymlig matplats invid fönster med plats för det stora sällskapet. Från fönster har man utsikt över innergården. Charmig originalinredning med vita skåpsluckor med rostfria handtag. Utrustning i form av vit kyl och frys i fullhöjd. Induktionshäll samt ugn, fläktkåpa samt diskmaskin i rostfritt utförande. Svart kakel ovan rostfri diskbänk med ho och arbetsbänk i ek. Ljust målade väggar och ekparkettgolv.

VARDAGSRUM/SOVRUM 4:
Vardagsrum med stora fönster för härligt ljusinsläpp samt access till balkongen. Ljust målade väggar och ekparkettgolv. En del av vardagsrummet har byggts om till ett sovrum med mellanfönster och ventil installerat. Detta rum kan lätt avlägsnas för den som önskar ett större vardagsrum.

BALKONG:
Med utgång från vardagsrummet ligger balkongen med söderläge och sol stor del av dagen. Högt läge med trevlig utsikt över parken.

SOVRUM 1:
Stort, ljust rum med ingång från köket och två fönster åt öster. Ljust målade väggar och ekparkettgolv. Hela fem garderober längs ena kortväggen. Plats för dubbelsäng och ytterligare möblering såsom byrå.

SOVRUM 2 och 3:
Mycket stort sovrum som idag har delats till två sovrum, där ena rummet har ingång från vardagsrummet och fönster ut mot parken.
Det andra sovrummet är försett med mellanfönster och ventilation och har ingången från den inre hallen. Båda rummen har målade väggar och ekparkettgolv. Det här rummen går lätt att återställa till ett stort sovrum.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3, hiss finns
Avgift
SEK 5,530 Inkl värme & vatten
Driftskostnad
SEK 7,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,000
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
5
Andel i föreningen
0.443 %
Andel av årsavgiften
0.456 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 7/12/2010
Energiprestanda
183 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Skarpöhöjden
Om föreningen
Brf Skarpöhöjden förvärvade fastigheterna Orminge 38:1 och Orminge 38:2 den 31 oktober 2007.
Föreningen består av 15 bostadshus med byggnader i 3, 4 eller 5 våningar, fördelade på två gårdar, kallade "Nedre gården" och "Övre gården". Totalt finns det 363 st bostadslägenheter varav ca 90 hyresrätter. Föreningen äger marken.

Föreningen har två rejäla tvättstugor med totalt fem tvättrum, två grovtvättrum och ett torkrum, belägna i separata byggnader. En stor festlokal finns också och kan hyras för privata fester. Hyra 300 kr på veckodagar och 500 kr på helgdagar. I lokalen finns det kök, WC, bord och stolar, musikanläggning, mm. Här finns det också möjlighet att spela pingis och biljard.
Det finns även cykelförråd och barnvagnsförråd.


Överlåtelseavgift betalas av köparen om 2,5% av gällande basbelopp.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp per pant.


Föreningen beslutade att höja avgifterna med 3% under 2017.

Besök gärna föreningens hemsida: www.skarpohojden.se
Tv och bredband
Kabel-TV och bredband via comhem alternativt bredband via Bredbandsbolaget (100 Mbit/sekund).
Parkering
Brf Skarpöhöjden har förnärvarande 258 p-platser.
HSB ombesörjer uthyrning av p-platser och kölista till garage.
Renoveringar
Renoveringar:
Invändigt:
Tvättstugan - Ja (ny maskinpark 2008)
Badrumsstammar - Ja (1994 alt 2002)
Köksstammar - Ja (i de lgh som byttes 2002)
Elstigar - Nej

Utvändigt:
Balkonger - Utbytta, 2015/2016
Återcirkulationsfläktar för ventilation - 2014/2015
Bommar (2014)
Radiatorventiler - Bytta (2014)
Parkering - Nyrenoverat parkeringshus (2011)
Fönster - 3-Glas energifönster, nya (2010)
Belysning - Ny belysning i parkeringshus, på P-däck samt ny belysning i trapphus.
Tak - Ja (bytt 2009)
Övrigt - Relining på alla stuprör (2009)
Fasad - Sker löpande/vid behov

Planerat underhåll
Återställande och förbättringar under 2017/2018 av utemiljön.

Karta

Västra Orminge Saltsjö-Boo

Skarpövägen 37, 3 tr

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg