190
MEDB84CC6BE991A42F29ECF99C6299738C5

Såld!

Kolla Parkstad, Kungsbacka

Porfyrvägen 21


Såld!
Slutpris: SEK 2,295,000

Ansvarig mäklare

Nu har ni möjligheten att slå till på denna ljusa och moderna bostadsrättslägenhet som stod klar 2018 i lika populära som växande Kolla Parkstad. Lägenhetens 55 väldisponerade kvadratmeter fördelade över 2 rok har en genomgående känsla av både stil och klass. Det invändiga förrådet ger er sedan både plats med klädes-och sakförvaring. Dessutom kan ni med fördel nyttja detta invändiga förråd till kontor eller barnrum. I övrigt erbjuds ni en balkong i söderläge. Här kan ni njuta av trevligt sällskap i sommarsolen eller bättra på solbrännan på balkongen samtidigt som ni avnjuter en bra bok. Vidare har lägenheten genomgående ljusa väggar och stilfullt parkettgolv, vilket skapar en härlig lyster i hela lägenheten.

I området Kolla Parkstad har ni närhet till både natur och Kungsbacka innerstad. Denna lägenhet ligger på promenadavstånd till det mesta som Kungsbacka har att erbjuda. För de regnigare dagarna har ni endast någon minut till busshållplatsen som tar er in till innerstaden eller in till Kungsbacka station för vidare transport i kommunen, upp mot Göteborg eller ner längs med Hallandskusten. I övrigt finner ni här skolor för barn i alla åldrar, vårdcentral, pizzeria, kiosk och mycket mer.

Missa inte chansen till att lägga vantarna på denna lägenhet. Varmt välkomna att höra av er till ansvarig mäklare Gustav Westergren för mer information och visningsbokning!

Om området

I den moderna och växande stadsdelen Kolla Parkstad är det lätt att trivas. Den tydliga innerstadskaraktären med blandad bebyggelse, närheten till gröna parker, skola och annan närservice gör denna stadsdel omtyckt av många. Från området cyklar du till innerstaden på bara några minuter. Det attraktiva läget är även omtyckt för den som pendlar - vare sig om du åker kommunalt eller på egen hand.

Kommunikation

I området går buss 2 som enkelt tar er till och från Kungsbacka station på 8 minuter, där både buss och tåg tar er vidare till resterande delar av kommunen, in till Göteborg eller längre ner längs med Hallandskusten. Alternativt kan ni ta buss 731 med busshållplats ca. 700m bort från bostaden.

Närservice

Kolla Parkstad erbjuder så väl förskola som grundskola årskurs F-5. I övrigt finner ni här en vårdcentral, kiosk och pizzeria. Genom en enkel promenad, cykeltur eller bussresa når ni Kungsbacka Innerstad med dess rika utbud av butiker, restauranger och aktiviteter där köpcentret Kungsmässan sätter pricken över i:et i detta avseende.

Parkering

I området finns det gott om parkeringsplatser och för området gäller även boendeparkering vilket man kan ansöka om hos kommunen.

Övrigt

Kolla Parkstad är en hållbar stadsdel i Kungsbacka med ett tydligt miljötänk och där miljön varit med och utformat denna stadsdel. Ett exempel på detta är de härliga grönområde i anslutning till den slingrande Kungsbackaån längs med stadsdelens östra sida.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,639 Inkl. värme, kallvatten, internet, tv och telefoni.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea55 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer21-1101
Byggår2017-2018
Driftskostnad538 kr/månad

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till Porfyrvägen 21!
Genom loftgången når ni fram till denna moderna lägenhet som stod färdig 2018. Genomgående i denna bostadsrätt finner ni både vita väggar och tak som matchas med stilfullt parkettgolv.

Entré
I entrén möts ni av en ljus hall med plats till höger för både hatthylla med hängare för ytterkläderna och plats för skoställ för ytterskorna. Intill denna avhängning- och avställningsplats finner ni en garderob för ytterligare klädesförvaring eller sakförvaring.

Förråd/kontor
Till vänster i hallen har ni förrådet/klädkammaren som idag nyttjas till spelrum, som det även passar utmärkt till. Detta rum ger er möjlighet att så väl få plats med samtliga kläder eller säsongsprydnader, alternativt ha det som spelrum, kontor eller barnrum. Möjligheterna är många!

Master bedroom
Fortsätter vi vidare så når vi fram till master bedroom. Här har ni ett rikligt ljusinsläpp från fönsterpartiet som tillsammans med de ljusa ytskikten skapar ett naturligt ljus in till detta rum. Genom garderobsväggen med tre rymliga garderober har ni plats för samtliga säsongsbetonade kläder eller saker som behöver stuvas undan i väntan på rätt säsong.

Badrum
På en central plats i bostaden finner ni badrummet där vitt kakel matchas med gråskaligt klinkergolv. Här får ni både möjlighet till morgonens bestyr samtidigt som ni erbjuds möjlighet att tvätta och torka kläderna genom den kombinerade tvättmaskinen/torktumlaren. I övrigt har ni här kommod, badrumsskåp med spegel, wc, handdukstork och dusch med infällbara duschdörrar.

Kök och vardagsrum
Fortsätter vi i bostaden så kommer vi fram till köket och vardagsrummet. Genom denna öppna planlösningen kan ni både laga mat med vänner samtidigt som de mindre matintresserade vännerna kan slå sig ned i soffan samtidigt som ni kan underhålla varandra från vardera håll. Köksdelen består av goda bänkytor samt lika goda skåps-och lådförvaringar. Här kan ni laga mat, baka eller göra smoothie på morgonen för att sedan enkelt stuva undan de använda köksredskapen. Den maskinella utrustningen består av ugn, spishäll, diskmaskin, köksfläkt samt kyl och frys. Mellan kök och vardagsrum har ni en given plats för matbord med tillhörande stolar.
I vardagsrumsdelen har ni plats för soffgrupp, soffbord, tv-bänk och mediavägg.

Balkong
I anslutning till vardagsrummet har ni balkongen i söderläge, som många skulle säga vara denna bostads prick över i:et. Denna balkong är både rymlig och soldränkt vilket gör att ni kan sitta och njuta av en bok eller en drink i solen. Dessutom i ett fritt läge utan omedelbar insyn från grannar eller förbipasserande. Här ges ni plats för soffa och stolar med mindre soffbord.

För förvaring av cyklar finner ni ett cykelförråd på föreningens innergård.
Antal rum
2 rum
Boarea
55 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Balkong om 7 kvm i söderläge med sol från förmiddag till kväll.
Parkering
Parkering finns genom separat kö i föreningen. I övrigt finns det boendeparkering i området mot en avgift på 200kr/mån.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Avgift
SEK 3,639 Inkl. värme, kallvatten, internet, tv och telefoni.
Driftskostnad
SEK 6,458 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 5,400
VA
SEK 1,058
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Observera att VA-posten avser varmvatten och debiteras kvartalsvis efter förbrukning. Säljarens kostnad för försäkring uppgår till 128kr/mån. Det rekommenderas att ni kontaktar respektive försäkringsbolag för kostnadsförslag.
Andel i föreningen
2.5473 %
Andel av årsavgiften
2.5473 %
Tillträde
Efter överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2017-2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Cykelförråd till föreningens medlemmar finns.
Förening
Namn
Brf Seglet
Om föreningen
Föreningen Brf Seglet1 förvärvade fastigheterna Kungsbacka-Kolla 5:140 och Kungsbacka-Kolla 5:26 under 2016. Dessa bebyggdes av Veidekke Bostad AB och färdigställdes 2018. På fastigheterna är 3 flerbostadshus samt 3 parhus uppförda med sammanlagt 37 bostäder fördelade över 12st 1rok, 11st 2rok, 5st 3rok, 3st 4rok samt 6st 5rok.

Föreningens flerbostadshus och parhus ritades av Liljewall Arkitekter och är Svanenmärkta och byggda efter moderna energikrav.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
37
Tv och bredband
Tv, bredband och telefoni genom Telia.
Parkering
Parkering finns mot en avgift på 500kr/mån genom separat kö i föreningens regi på innergården. Alternativt genom boendeparkering mot en avgift på 200kr/mån.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Kolla Parkstad Kungsbacka

Porfyrvägen 21

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg