MED27AED60784D24DF98A75A3D0A3735681

En av Kolla Parkstads nyaste och mest välplanerade lägenheter

Kolla Parkstad, Kungsbacka

Dioritvägen 3


Utgångspris: SEK 2,495,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Visningar

Sunday, January 19
Boka visning
12:45 - 13:30
Lägg till i kalender

Nu får ni chansen att förvärva denna bostadsrättslägenhet om 2,5 rok fördelade över 54,5 kvadratmeter i lika populära som växande Kolla Parkstad. Denna stilrena bostadsrätt ligger i ett av de nyaste bostadshusen i Kolla Parkstad och bjuder genomgående på moderna materialval med genomtänkta tillval där inget har lämnats åt slumpen. Lägenhetens naturnära läge på första våning kombineras med en väl tilltagen altan, där ni kan njuta av solen över en bit mat eller ett samtal med vänner och bekanta. Genom fönsterpartiet och fönsterdörren som vetter mot uteplatsen får ni ett naturligt och behagligt ljus in till denna moderna lägenhet. Lägg därtill den öppna planlösningen och ni har ett modernt hem att trivas i!

Området som sådant erbjuder skolor för barn i alla åldrar, vårdcentral, pizzerior och god kommunikation i form av buss 2 som tar er till Kungsbacka station på under 10 minuter. För de härliga vårdagarna eller sommarkvällarna tar ni er enkelt in till Kungsbacka innerstad genom en snabb promenad längs med vackra Kungsbacka ån. För dig som gillar promenader eller för er som har hund finns det flertalet promenadstråk att utforska, inte minst Kungsbackaskogens motionsslinga som ligger ett stenkast från Kolla Parkstad. Här finner ni helt enkelt ett hem som inte lämnar något i övrigt att önska.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse till ansvarig mäklare Gustav Westergren redan idag för mer information och visningsbokning!

Om området

I den moderna och växande stadsdelen Kolla Parkstad är det lätt att trivas. Den tydliga innerstadskaraktären med blandad bebyggelse, närheten till gröna parker, skola och annan närservice gör denna stadsdel omtyckt av många. Från området cyklar du till innerstaden på bara några minuter. Det attraktiva läget är även omtyckt för den som pendlar - vare sig om du åker kommunalt eller på egen hand.

Kommunikation

I området går buss 2 som enkelt tar er till och från Kungsbacka station på 8 minuter, där både buss och tåg tar er vidare till resterande delar av kommunen, in till Göteborg eller längre ner längs med Hallandskusten. Alternativt kan ni ta buss 731 med busshållplats ett par hundra meter från bostaden.

Närservice

Kolla Parkstad erbjuder så väl förskola som grundskola årskurs F-5. I övrigt finner ni här en vårdcentral, kiosk och pizzeria. Genom en enkel promenad, cykeltur eller bussresa når ni Kungsbacka Innerstad med dess rika utbud av butiker, restauranger och aktiviteter där köpcentret Kungsmässan sätter pricken över i:et i detta avseende.

Parkering

I området finns det gott om parkeringsplatser och för området gäller även boendeparkering vilket man kan ansöka om hos kommunen.

Övrigt

Kolla Parkstad är en hållbar stadsdel i Kungsbacka med ett tydligt miljötänk och där miljön varit med och utformat denna stadsdel. Ett exempel på detta är de härliga grönområde i anslutning till den slingrande Kungsbackaån längs med stadsdelens östra sida.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,429 Inkl. värme, kallvatten och Telia Triple Play dvs. telefoni, TV och internet via fiber.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2.5 rok
Boarea54.5 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer3-1001
Byggår2019
Driftskostnad380 kr/månad

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till Dioritvägen 3 och denna genomgående ljusa och moderna lägenhet!

Entré
I entrén slås ni av en ljus hall med ljust parkettgolv som varvas med ljusa ytskikt. Här har ni plats till höger för både hatthylla med hängare för ytterkläderna och plats för skoställ för ytterskorna, eller som idag en stilren byrå för extra förvaring.

Förråd/kontor
Till vänster i hallen har ni förrådet/klädkammaren som idag nyttjas som barnrum, som det även passar utmärkt till. Detta rum ger er möjlighet att så väl få plats med samtliga kläder eller säsongsprydnader, alternativt ha det som kontor eller barnrum. Möjligheterna här är många! Även detta rum går i lika moderna färger och lika stilrent parkettgolv.

Master bedroom
Fortsätter vi vidare så når vi fram till master bedroom. Här har ni ett rikligt ljusinsläpp från fönsterpartiet som tillsammans med de ljusa ytskikten skapar ett naturligt ljus in till detta rum. Genom garderobsväggen med tre rymliga garderober har ni plats för samtliga säsongsbetonade kläder eller saker som behöver stuvas undan i väntan på rätt säsong. Golvet i detta rum är täckt med en heltäckningsmatta som både bidrar till komfort och värme.

Badrum
På en central plats i bostaden finner ni badrummet där vitt kakel matchas med gråskaligt klinkergolv. Här erbjuds ni extra förvaringsskåp och bänkytor vilket skiljer sig från grundutförandet på dessa lägenheter, allt för att skapa extra bekvämligheter och funktion. Samtidigt erbjuds ni möjlighet att tvätta och torka kläderna genom den kombinerade tvättmaskinen/torktumlaren. I övrigt har ni här kommod, badrumsskåp med spegel, wc, handdukstork och dusch med infällbara duschdörrar.

Kök och vardagsrum
Fortsätter vi i bostaden så kommer vi fram till köket och vardagsrummet. Genom denna öppna planlösningen kan ni så väl laga mat med vänner på samma gång som de mindre kulinariska vännerna kan slå sig ned i soffan, och ni kan underhålla varandra från vardera håll. Köksdelen består av ett Marbodalkök med flertalet tillval och erbjuder goda bänkytor samt lika goda skåps-och lådförvaringar. Här kan ni baka, laga mat eller förbereda den färskpressade morgonjuicen för att sedan enkelt stuva undan de använda köksredskapen. Den maskinella utrustningen består av ugn, induktionshäll, integrerad diskmaskin, köksfläkt samt kyl och frys. Mellan kök och vardagsrum har ni en given plats för matbord med tillhörande stolar.
I vardagsrumsdelen har ni plats för soffgrupp, soffbord, tv-bänk och mediavägg.

Uteplats
I anslutning till vardagsrummet har ni uteplatsen i söderläge, som många skulle säga vara något av det bästa med detta hem under sommar halvåret. Denna uteplats är så väl rymlig och soldränkt vilket gör att ni kan sitta och njuta av en bok eller en drink i solen. Här ges ni plats för soffa, stolar, soffbord och grill.

För förvaring av cyklar och barnvagnar finner ni ett cykelförråd på föreningens innergård.
Antal rum
2.5 rum
Boarea
54.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Pris
SEK 2,495,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,429 Inkl. värme, kallvatten och Telia Triple Play dvs. telefoni, TV och internet via fiber.
Driftskostnad
SEK 4,556 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,216
VA
SEK 1,340
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
2.35025 %
Andel av årsavgiften
2.35025 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2019
Uppvärmning
Fäjrrvärme
Ventilation
FTX (från-och tilluft med återvinning)
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
2019 - Installation av spotlights i kök och vardagsrum, ny bänkskiva och nya skåp i badrum. Lagt heltäckningsmatta i master bedroom.

Tillval till lägenheten:
Genomgående ljust parkettgolv.
Marmorinspirerat kök.
Matta köksluckor.
Övriga byggnader
Miljörum, cykel och barnvagnsförråd samt grill på innergård.
Förening
Namn
BRF Kvarter 10
Om föreningen
Brf Kvarter 10 ligger i området Kolla Parkstad i Kungsbacka. I Kungsbackas nya stadsdel Kolla Parkstad växer nu Veidekkes femte kvarter fram. Här byggs välplanerade lägenheter och familjevänliga parhus på ett perfekt läge nära service, naturen och Kungsbacka centrum. Kvarter 10 har ritats av Liljewall Arkitekter som lyckats skapa ett tilltalande, socialt kvarter helt i trä och med enkelhet som ledstjärna. Klassiska färger som grönt, ljusgrått och vitt bryter av fint mot den gemensamma gården och spaljéväxterna på flerbostadshusen. Kvarter 10 byggs helt enligt Svanen.

Föreningen består av 41 bostäder varav 35 lägenheter, av dessa är 14 st 1 rok, 15 st 2 rok, 4 st 3 rok, 2 st 4 rok, samt 6 radhus om 5 rok.
Övriga utrymmen inom föreningen: Förråd till bostad, cykelförråd, barnvagns-och rullstolsrum samt miljörum för källsortering. Dessutom finns innergård med gräsmattor, planteringar samt lek-och grillplatser.
Organisationsform
Bostadsratt
Tv och bredband
Fastigheten har bredband och digital-TV via Telia Triple Play. TV-paket lagom, IP-telefoni och bredband via fiber 100/10 Mbit.
Parkering
14 stycken parkeringsplatser finns på gården som är föreningens. Kostnad för detta är 500 kr/mån.
Med boendekort går det att parkera på gatorna i området och övriga kommunala parkeringsplatser.
Ekonomi
Inga avgiftshöjningar är planerade för 2019/2020.

Separat mätning av faktiskt förbrukning för varmvatten och hushållsel. Kostnaden aviseras kvartalsvis i efterskott och ska därmed betalas i samband med månadsavgiften för januari, april, juli och oktober.

Överlåtelseavgiften är 2,5 % av gällande prisbasbelopp och detta betalas av köparen.
För år 2019 är prisbasbeloppet 46 500 kr vilket innebär en avgift om 1 162,50 kronor.

Pantsättningsavgiften tas ut med ett belopp motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp. För år 2019 innebär det en avgift om 465 kronor för varje noterad pant.
Äger föreningen marken
BRF Kvarter 10 är lagfaren ägare av fastigheten sedan 2018-01-11
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Kolla Parkstad Kungsbacka

Dioritvägen 3

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg