230
MED77730FDFD0104B90A668CAEBC646AD99

Viksjö, Järfälla

Stråvägen 4


PRIS2 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

88 kvm

VÅNING

4 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

2320

MÅNADSAVGIFT

4 804 kr

BYGGÅR

1967

PRIS

2 495 000 kr Accepterat pris

***Accepterat pris***

Högt belägen och rymlig 3:a med stora trivselvärden och helt insynsskyddat läge med balkong mot grönområde. Lägenheten som har en utmärkt planlösning och ljus interiör, fördelas över en rymlig hall med förvaring, elegant och smakfullt kök med utgång till balkongen, ljus och trivsam sällskapsdel, två bra sovrum, duschrum med bastu samt separat Wc. Dessutom så ingår bredband i månadsavgiften. Här lever ni ett bekvämt lägenhetsliv med närhet till kommunikationer, förskola/skolor, gröna naturupplevelser och ett stort urval av fritidsaktiviteter.

- Högtläge i huset med fantastisk utsikt mot grönska och Viksjö. Läget gör också att bostaden är så gott som helt fri från insyn.
- Balkong med eftermiddagssol
- Bastu i badrummet!
- Tvättstuga i bostaden och föreningens i byggnaden.
- Tillträde omgående om det önskas!

Ansvarig mäklare

Bilder

MED77730FDFD0104B90A668CAEBC646AD99
MEDDF043669E08F44EE9DF6A82BC1894AFC
MED32F688D7513B4E6880A9F04747B1EA31
MED01D64BA6375E48DE91E8403F03F55977
MEDAE44F950A79F40CB986BB7CB1FAA7335

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

88 kvm

LÄGENHETSNUMMER

2320

VÅNING

4 av 6, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 804 kr

BYGGÅR

1967

PRIS

2 495 000 kr Accepterat pris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Välplanerad bostad med stort sällskapsdel samt kök med matplatsdel, två storas sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt sovrumsmöblemang. Separat Wc som nås från hallen samt duschrum med bastu. Praktisk klädkammare samt förråd tillhörande bostaden på entréplan i byggnaden.

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö.
I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 18 min resa till Odenplan. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger samt bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

På varje plan finns det 4 bostäder av olika storlekar

ANDEL I FÖRENINGEN

0,45545 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,45545 %

REPARATIONSFOND

725 kr

Ekonomi

EL

3 000 kr

FÖRSÄKRING

1 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 500 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

Kommentar

Driftkostnader enligt schablon med anledning av att ingen bor i bostaden idag.

Byggnad

BYGGNADSTYP

6-våningshus med hiss

BYGGNADSÅR

1967

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-08-08

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA

163 kWh/m² (Atemp) och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Förråd tillhörande bostaden på entréplan

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas isoler

Övrigt

Se föreningsinformationen för ev. renoveringar som har gjort i föreningen

Förening

NAMN

HSB Brf Eken i Järfälla

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

EKONOMI

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp som betalas enligt föreningens stadgar. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Inför 2020 höjdes avgiften med 3 %. Fortsatt indexjustering/avsättning till kommande renoveringar kan komma ske.
2021: En avgiftshöjning på 5%, stor sannolikhet att avgiften kommer att höjas 2022 med 3-5% pga. stambyte. ett lån kommer tas i samband med stambytet, men belåningsgraden i dagsläge är relativt låg.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

FÖRSÄKRING

Varje bostadsrättsinnehavare är ansvarig att teckna egen försäkring för bostadsrätten. Bostadsrättstillägg ingår ej i avgiften.

Om föreningen

Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Tvättstuga, cykelförråd och 2 st hobbyrum samt en föreningslokal på Stråvägen 4 finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter.
Föreningen tillämpar enhetsmätning av elen via företaget Home Solutions, faktura skickas 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Detta innebar att du som boende betalar för den el du/ni verkligen förbrukar.

Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB norra stor Stockholm, vilket är ett förutsättning för att bli medlem i bostadsrättsförening

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/norrastorstockholm/eken

Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Med reservation för ändringar.

Tv och bredband

Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Telenor som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.
TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Telenor. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.

Parkering

Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. 85 p-platser och 242 garage-platser. Parkeringsplats utan el-stolpe för ca 200 kr/mån. Garage utan el-stolpe för ca 300 kr/mån och med el-stolpe för ca 400 kr/mån. Separat kö via HSB.

Renoveringar

Utförda:
2013: Byte av takpapp
2014: Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum samt alla föreningens soprum.
2016/17: Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen.
2015/16 Spolning av stammarna i byggnaderna. De spolas vart 5:e år, då utförs besiktning av stammarna samt underhåll.
2020: Avloppsledningarna i bottenplattan/sulorna, de liggande avloppsstammarna, har relineats.
2021: En total renovering av samtliga hissar.

Kommande renoveringar:
Föreningen har nu - 2021, bestämt att stambyte kommer att genomföras men den exakta tidplanen är ännu inte helt bestämt. Hänvisar till föreningens hemsida - https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/eken/nyheter/information-om-kommande-stambyte-i-brf-eken/.
2021: Spolning av stammarna

Karta

Järfälla Viksjö

Stråvägen 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg