Viksjö, Järfälla

Vältvägen 22, 2 tr


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Trivsam och välplanerad genomgångslägenhet med fritt gavelläge högst upp i huset på omtyckta Vältvägen i Viksjö. Lägeneten fördelas över en trivsam hall med ekparkett och granitgolv. rymligt sovrum med gott om förvaring, bra kök med rum för familj och vänner, duschrum med gavelfönster och en rymlig och nymålad sällskapsdel med utgång till balkongen. Här lever ni ett privat och bekymmersfritt lägenhetsliv med närhet till Viksjö centrums utbud av butiker och service. Det är också nära till skolor, buss, idrottsaktiviteter och gröna rekreationsområden vid Mälarens strandremsa.
Nyckeln kan bli er...

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,865 inkl. värme, vatten, bredband samt kabel=Tv.
TypLägenhet
Antal rum2 rok
Boarea65 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer138
Byggår1970-71
Driftskostnad150 kr/månad

Alla bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
65 kvm
Hall
Lagom stor hall med granitgolv som instegsyta och och parkettgolv i övriga hallen. Väggarna har en ljus tapet. Här finns dessutom säkerhetsdörr, belyst vägg med dekorsten, städskåp och garderob samt infälld ledbelysning i taket.
Sovrum
Rymligt sovrum med nåtat laminatgolv i ek samt vitmålade väggar med en bredrandig fondtapet. Fyra garderober samt ett linneskåp ger stora möjligheter till förvaring.
Kök
Funktionellt kök med ekparkettgolv och ljusmålade väggar. Folierade köksluckor i körsbär samt vitt kakel över ljusa bänkskivor i laminat. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från Bosch, diskmaskin från Whirlpool, spis med häll från Siemens och fläkt från Franke. Infällda spotlights finns i taket.
WC/duschrum
Duschrummet har melerat kakel med bård på väggar samt klinkergolv. Här finns duschkabin, kommod/handfat, spegel med belysning och förvaringshylla, förvaringsskåp, wc och tvättmaskin från LG. Infälld belysning finns i taket. Eftersom lägenheten har ett gavelläge, så finns också ett fönster.
Sällskapsdel
Rymlig och trivsam sällskapsdel med nymålade ljusa väggar och mörklbetsat ekparkettgolv. Här finns också utgången till balkongen.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,865 inkl. värme, vatten, bredband samt kabel=Tv.
Driftskostnad
SEK 1,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Bostadsrättsföreningen debiterar elkostnaden utifrån faktisk förbrukning.
Andel i föreningen
0.209 %
Andel av årsavgiften
0.209 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
3-våningshus utan hiss
Byggnadsår
1970-71
Energideklaration
Utförd. 4/17/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
128 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1-glas
Övriga byggnader
I husets källare finns separat lägenhetsförråd samt tvättstuga.
Förening
Namn
HSB Brf Granen I Järfälla
Om föreningen
Välkommen till Brf Granen som består av 433 lägenheter, byggda 1970-1971, fördelade på 12 hus på Tegvägen och 7 hus på Vältvägen. Lägenheterna är på 1 till 4 rum med kök.

Förråd finns i källarplan eller på vardera våningsplan beroende på hustyp. Vävstuga, cykelverkstad, cykelhus, hobbylokal, pingisrum och föreningslokal finns att tillgå.
Tv och bredband
Varje lägenhet har anslutning till kabel-TV (ComHem) och möjlighet till bredbandsanslutning (ComHem, Bredbandsbolaget mfl).
Parkering
150 kr/mån p-plats med el, 247 st uteplatser (2019-01-14).
420 kr/mån garageplats med el, 197 st platser (2019-01-14).
Föreningen har två separata köer till Tegvägen och Vältvägen, där parkering gäller för den gatan man bor på.
Tegvägen: P-plats: 11 st i kö. Garage: 30 st i kö. (2019-01-14).
Vältvägen: P-plats: 2 st i kö. Garage: 7 st i kö. (2019-01-14).
Bilplatser genom HSB, 010-442 50 00.
Renoveringar
Utförda renoveringar:
Tvättstugorna renoverades 2002.
Föreningen byggde om balkonger samt uteplatser under 2009.
Om/utbyggnad och asfaltering av p-platserna pågår. Energiprojekt pågår på lång sikt.
Ommålning av garagen, liksom takplåtarna och justering av garageportarna har utförts under 2011.
Under 2011 har låssystemet bytts i alla lägenheter samt förråd och portar.
Fönsterbyte slutfört våren 2017.
Fogar i fasaden mellan betongblocken färdigbytta våren 2017.
Installation av passersystem i portarna 2018.

Kommande renoveringar:
Ommålning av trapphusen kommer att ske successivt under de närmaste åren.
Tak bra. Fasadbetongen i övrigt bra.
På medellång sikt stammar.
Ekonomi
2012 Avgiftshöjning med 3%
2016/2017 Avgiftshöjning med 2%
2017/2018 Avgiftshöjning med 5 %
2019 1/1 Avgiftshöjning med 3%
2020 1/1 Avgiftshöjning med 5%
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,185
Pantsättningsavgift
SEK 474

Karta

Viksjö Järfälla

Vältvägen 22, 2 tr

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg