Tjurkö, Tjurkö

Finskevägen 9


Utgångspris: SEK 1,350,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Havstomt om ca 10 000 kvm belägen i Karlskrona skärgård på natursköna Tjurkö. Här har man en oslagbar vy över Aspösund och Karlskrona och nere vid havskanten finns badmöjligheter och sandbotten. Tomten är plan men delvis bevuxen med träd.

Avstyckning kommer att göras i samband med försäljningen och tomten kommer att bli ca 10 000 kvm stor och vara uppdelad på två skiften. (Se fastighetskarta.)
Det finns inga förhandsbesked på att bebygga fastigheten, man får själv ta kontakt med berörda myndigheter angående detta.

Om området

Tjurkö är en ö som ligger sydost om Karlskrona. Ön har en fantastisk natur med ett rikt fågelliv och goda möjligheter till rekreation och friluftsliv.
Tjurkö bildar tillsammans med de övriga större öarna Hasslö, Aspö, Sturkö och Senoren en ring av öar utanför Karlskrona. Bandet av öar ansågs vara en lämplig och lättförsvarad plats för en stor örlogsbas, därför anlades Karlskrona på Trossö 1680. Tjurkö har idag cirka 250 fast boende invånare. Tjurkö blev i slutet av 1800-talet centrum för stenhuggerinäringen i Blekinge. Graniten och gnejsen var utmärkt att göra gatsten av och folk anställdes vilket gjorde att befolkningen ökade markant på Tjurkö samt grannön Sturkö. Stenhuggeriet var vid förra sekelskiftet en av landets största arbetsplatser med 2000 anställda och de stora stenbrotten vittnar än i dag om det hårda hantverket. Stenindustrins minne finns bevarat på Tjurkö och det var här verksamheten bedrevs i stor skala.

Genom området vid Herrgårdsviken löper nu en cirka 1,5 km lång markerad kulturstig som passerar flera anläggningar och minnesmärken. Vid Herrgårdsviken växte Stenhuggerisamhället upp med kaserner, kontor, smedja, handelsbod med mera.

Stenbräckagården ligger på Tjurkö. Gården tar emot grupper och enskilda för kurser, konferenser, läger, utfärder m.m. med självhushåll. Området erbjuder fina natur- och kulturupplevelser. Vi har camping, stuguthyrning, område för scouting, havsbad och fritt fiske i bra fiskevatten.

Kommunikation

Tjurkö har broförbindelse med Sturkö och bilresan till Karlskrona tar ca 30 min. Goda bussförbindelser samt skärgårdsbåt på sommaren. Bussen går flera turer varje dag samt helger.

Närservice

Närmsta livsmedelsbutik finns på grannön Sturkö.

Fakta

TypTomt
Tomtarea10,000 kvm

Alla bilder

Fakta

Byggnad
Fastighetsbeteckning
Tjurkö 7:27
Allmänt om fastigheten
Taxeringskod
120
Taxeringsvärde
SEK 315,000
Summa pantbrev
SEK 639,000
Tomt
Areal
10000 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Tjurkö GA:7 Last, Officialservitut: Väg, 1080-05/30 Last, Officialservitut: Väg, 1080-83/159

Karta

Tjurkö Tjurkö

Finskevägen 9

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg