190
MED44B86AAB3E074BB78A2A12FE077D1479

Gaveltrea med bra planlösning för dig som vill skapa ditt eget drömboende!

Såld!

Centrala Hisingen, Göteborg

Virvelvindsgatan 4


Såld!
Slutpris: SEK 2,495,000

Ansvarig mäklare

ACCEPTERAT PRIS! Letar ni efter möjligheten att själva skapa ert drömboende? Här erbjuds ett renoveringsobjekt för er som vill skapa ett boende helt anpassat efter just era preferenser. Nu kan vi än en gång erbjuda en av de gaveltreor om 75 kvadratmeter i välmående Brf Ekemarken. Förutom en riktigt bra planlösning och läcker fiskbensparkett i original finns här en stor inglasad balkong i ett soldränkt västerläge. Här bor ni i en välmående förening ett par minuter bort från det pulserande citylivet. Snabbt tillträde möjligt. Hör av dig till ansvarig mäklare för mer information!

Om området

Välkommen till en av Göteborgs snabbast växande stadsdelar! Här bor du lugnt och naturnära, men med all tänkbar service i närheten. In till stan och övriga Göteborg är det endast några minuters resa och vill du bada finns havet inom räckhåll i väster.

Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar.

Här finns gott om vackra grönområden lite överallt! Hisingsparken med Slätta Damm är en av Göteborgs största grönområde. Flunsåsparken som sommartid bjuder på underhållning med bla. dans och musik. Området kring Keillers park och Ramberget och har inte bara en underbar grönska utan även en bländande utsikt över Göteborg, bättre picnicmål är svårt att finna!

Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästarplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Närhet till Backaplan med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,564 inklusive värme, VA, kabel-TV, bredband samt bostadsrättstillägg.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea75 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer22-2044-2-140-5
Byggår1958
Driftskostnad375 kr/månad

Bilder

Välkommen till denna oslipade diamant på Virvelvindsgatan 4!

Inglasad balkong i västerläge!

Vardagsrummet har kvar originalparketten

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
75 kvm
Areakälla
föreningens information
Allmänt
Ta chansen och skapa ett boende helt efter dit smak och tycke. Lägenheten på våning 2 är i renoveringsbehov och behöver en ny ägare. Gavelläget innebär fönster i två väderstreck, närmare bestämt förmiddagssol i kök och sovrum och därefter eftermiddagssol på den inglasade balkongen och i vardagsrummet. Byggnaden är perfekt belägen med endast cirka 100 meter till Vågmästareplatsen med dess spårvagns- och bussförbindelser som tar dig till stan på så lite som 5 minuter. På Vågmästareplatsen finns annars allt du kan behöva så som matbutiker, servicebutiker, vårdcentral och ett flertal restauranger. Mycket nära Backaplan, en av Göteborgs största köpcentrum med allt du kan tänkas behöva.
Hall
Kliv in i lägenhetens hall och möts av grå klinker på golvet och vitmålade väggar. Direkt in till vänster finner du en klädkammare där ytterkläder enkelt stoppas undan. Behöver man mer förvaring finns här plats för att sätta in garderober eller upphängning.
Vardagsrum
Bostadens stora vardagsrum har ljust tapetserade väggar och här ligger originalparketten i fiskbensmönster kvar på golvet. Bara att slipa och lacka så är den som ny! Rummet är rymligt och har ingång till båda sovrummen och den inglasade balkongen.
Kök
Äldre kök med ljusa luckor. Rostfri diskbänk, ugn, kyl/frys, spisfläkt och mycket god förvaring. Köket har bra plats för ett matbord där 4-6 personer får plats. Väggarna är ljusgrå och på golvet ligger en plastmatta.
Sovrum 1
Bostadens stora sovrum är idag tapetserat i rött med en ljus plastmatta på golvet. Här finns tre stycken garderober för förvaring och gott om plats för ytterligare förvaringsmöbler om så behövs. Plats för dubbelsäng.
Sovrum 2
Bostadens andra sovrum har ljusblå tapeter och ljus plastmatta på golvet. Används med fördel som antingen sovrum eller kontor. Dörr till både vardagsrum och till köket finns samt två stycken garderober.
Badrum
Helkaklat badrum med ljusa kakelplattor och mörk klinker som är cirka 20 år gammalt. Här finns dusch, toalett, handfat och spegel. En stor fördel med badrummet är att det finns ett fönster med frostat glas som ger naturligt ljus in i badrummet samt ger möjligheten att vädra.

Välkommen att boka in dig på visning!
Uteplats
Inglasad balkong om ca 6 kvm i västerläge.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 11, hiss finns
Avgift
SEK 4,564 inklusive värme, VA, kabel-TV, bredband samt bostadsrättstillägg.
Driftskostnad
SEK 4,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,500
Kommentar
Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer. Dessa siffror baseras på försäljningen av en liknande lägenhet.
Andel i föreningen
0.2972 %
Andel av årsavgiften
0.2972 %
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Energiklass
E
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Övriga byggnader
Till byggnaden finns det flera gemensamma utrymmen så som:
- Cykelförråd.
- Tvättstuga.
- Vindsförråd/Källarförråd.
- Samlingslokal.
- Gästlägenhet.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
- Balkong
Inglasad balkong om ca 6 kvm i västerläge.

- Parkering
Föreningen har 166 parkeringsplatser. Kostnad för platserna är 300 kr/mån för bil och 150 kr/mån för MC.

- Övriga utrymmen
Cykelförråd, samlingslokal, gästlägenhet, tvättstuga och källar-/vindsförråd finns att tillgå.

- Övrigt
Föreningen har en bra hemsida att besöka
www.hsb.se/goteborg/brf/ekemarken/

- Lägenhetsrenovering
Läs gärna följande information från föreningen:
www.hsb.se/goteborg/brf/ekemarken/om-foreningen1/lagenhetsrenovering/
Förening
Namn
HSB Brf Ekemarken
Om föreningen
Föreningen omfattar 6 fastigheter med 379 lägenheter och 3 lokaler med bostadsrätt samt 2 st hyresrätter. Byggt 1958 - 59. Fastigheten innehas med tomträtt med nuvarande avgäld tom 2028. Det finns gästlägenhet, cykelförråd samt fritidslokal. En välutustad tvättstuga i varje hus. I varje våningsplan finns även sopnedkast med valbar kompost.

Se gärna föreningens hemsida för ytterligare information. http://www.hsb.se/goteborg/ekemarken

Har du frågor till styrelsen? Kontakta styrelsen via e-mail styrelsen@ekemarken.se.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
377
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Brf Ekemarken är anslutna till ComHem. Föreningen har upphandlat ett bredband/tv-paket via ComHem som ingår i avgiften.
Parkering
Det finns 147 parkeringsplatser. Dessa går att hyra för ca 320 kr/mån med el och för 260 kr/mån utan el. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

Föreningen förfogar över 19 platser för mc/moped inomhus. Dessa platser kostar 160 kr/mån och har separat kö.

Mellan Hisingsgatan och Hallegatan finns en parkering som fastighetsbolaget Balder ansvarar för de nås på 031-10 99 06. Vid Kvilletorget finns flera parkeringshus med andra uthyrare.

Kontakta vicevärden via mail vid frågor om uthyrning av p-plats/mc-plats: Uthyrning@gbg.hsb.se.
Renoveringar
Hela underhållsplanen som revideras varje år ligger på föreningens hemsida.
https://www.hsb.se/goteborg/brf/ekemarken/om-foreningen1/underhallsplan/
Ekonomi
Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Tvättstuga
I entréplan i varje hus finns en tvättstuga med tre maskiner, två torktumlare, två torkrum samt ett mangelrum med kallmangel.

Fritidslokal
På Hallegatan 15 har föreningen en fritidslokal där föreningen har olika aktiviteter och som du som medlem kan boka till ett förmånligt pris. Bokas via HSB:s vicevärd.


Gästlägenhet
På Virvelvindsgatan 6 i bottenvåningen, har föreningen en gästlägenhet med två rum, dusch och pentry samt fyra bäddar + en extrasäng och en tv. Uthyres till ett förmånligt pris för medlemmar och bokas via HSB:s vicevärd.

Karta

Centrala Hisingen Göteborg

Virvelvindsgatan 4

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg