190
MED352BEAD4F5EA4CB793E1CB54D5C9A436

Såld!

Brämaregården, Göteborg

Virvelvindsgatan 6


Såld!
Slutpris: SEK 1,950,000

Ansvarig mäklare

1,5:a med bra avgift och centralt läge där stilrent, renoverat kök möter originell charm! Här ifrån har du endast några minuter från centrala stan. Lägenheten är smart planerad med stor sovalkov och ett "extra rum" i form av en stor inglasad balkong med ljuvlig utsikt mot blomstrande kolonilotter. Snabbt tillträde möjligt! Kontakta mäklaren för mer information!

Om området

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,903 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud), internet samt bostadsrättstillägg
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea35.5 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer76
Byggår1958
Driftskostnad363 kr/månad

Bilder

Grönska utanför

Ljust och fräscht!

Härligt ljusflöde

Matplats

Matplats invid fönstren

Stor och inglasad!

Här kan ni njuta av frisk luft, grönska och fågelkvitter

Fina odlingslotter utanför

Bra sovalkov

Helkaklat badrum

Hall med avhängning för ytterkläder och klädkammare

Virvelvindsgatans lekplats utanför hus nummer 6

Saluhallen

Keillers Park

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Väldisponerad lägenhet med helkaklat badrum, goda förvaringsutrymmen och ett rymligt kök med bra avlastningsytor där ni kan laga mat med utsikt över grönområdet och de mysiga kolonilotterna utanför. Den stora, inglasade balkongen blir som ett extra rum och även denna vetter mot den härliga naturen. Bostadens närhet till Vågmästarplatsen gör att man har shopping och kommunikationer ett stenkast bort. Här ifrån tar spårvagn och buss er till centrum på ca 5 minuter. Denna lägenhet passar utmärkt för er som studenter, men även för er som letar en mindre bostad i en populär HSB-förening!
Antal rum
1 rum
Boarea
35.5 kvm
Rummet
Lättmöblerat rum med öppen planlösning och härligt ljusinsläpp från fönstren och balkongen åt väster.
Här ges trevliga ytor för umgänge, där både soffgrupp och matplats ryms. På golvet ligger vacker ekparkett och väggarna är vitmålade. Detta är genomgående i hela bostaden.
Till vänster i rummet är en väl tilltagen sovalkov, med plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbel.
Inglasad Balkong
Den stora balkongen ligger i ett fritt, insynsskyddat läge och blir således den perfekta platsen för avkoppling där ni kan njuta av fågelkvitter och frisk luft i gott sällskap. Här är gott om plats, så även ett ordentligt loungemöblemang ryms om så önskas.
Hall
Välkommen! Via hiss eller trappor når ni lägenheten ett par våningar upp. Ni stiger in i en välplanerad hall med slitstarkt laminatgolv som är lätt att hålla rent. Här finns avhängning för ytterkläderna direkt till höger och i anslutning till hatthyllan ligger bostadens klädkammare där ni kan stuva in det mesta.
Kök
Lägenhetens renoverade kök är praktiskt med mycket förvaring och generösa arbetsytor. Köksinredningen utgörs av vita, släta luckor med stänkskydd i stenimitation som ger en snygg kontrast. Bänkskiva i grafitgrå laminat. De rostfria beslagen och vitvarorna, som utgörs av spis med häll, fläkt och kombinerad kyl/frys, harmoniserar snyggt med kökets stilrena ytor.
Badrum
Bostadens badrum är halvkaklat med havsblått klinker på golvet och vitt kakel nedtill på väggarna. Här finns toppmatad tvättmaskin, praktiskt vägghängt förvaringsskåp, WC, handfat, spegel och dusch med draperi.
Uteplats
Inglasad balkong med skjutbara glaspartier
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 10, hiss finns
Avgift
SEK 2,903 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud), internet samt bostadsrättstillägg
Driftskostnad
SEK 4,350 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,950
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
0.18575 %
Andel av årsavgiften
0.18467 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 12/19/2018
Energiklass
E
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Ekemarken
Om föreningen
Föreningen omfattar 6 fastigheter med 379 lägenheter och 3 lokaler med bostadsrätt samt 2 st hyresrätter. Byggt 1958 - 59. Fastigheten innehas med tomträtt med nuvarande avgäld tom 2028. Det finns gästlägenhet, cykelförråd samt fritidslokal. En välutustad tvättstuga i varje hus. I varje våningsplan finns även sopnedkast med valbar kompost.

Se gärna föreningens hemsida för ytterligare information. http://www.hsb.se/goteborg/ekemarken

Har du frågor till styrelsen? Kontakta styrelsen via e-mail styrelsen@ekemarken.se.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
377
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Brf Ekemarken är anslutna till ComHem. Föreningen har upphandlat ett bredband/tv-paket via ComHem som ingår i avgiften.
Parkering
Det finns 147 parkeringsplatser. Dessa går att hyra för ca 320 kr/mån med el och för 260 kr/mån utan el. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

Föreningen förfogar över 19 platser för mc/moped inomhus. Dessa platser kostar 160 kr/mån och har separat kö.

Mellan Hisingsgatan och Hallegatan finns en parkering som fastighetsbolaget Balder ansvarar för de nås på 031-10 99 06. Vid Kvilletorget finns flera parkeringshus med andra uthyrare.

Kontakta vicevärden via mail vid frågor om uthyrning av p-plats/mc-plats: Uthyrning@gbg.hsb.se.
Renoveringar
Hela underhållsplanen som revideras varje år ligger på föreningens hemsida.
https://www.hsb.se/goteborg/brf/ekemarken/om-foreningen1/underhallsplan/
Ekonomi
Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Tvättstuga
I entréplan i varje hus finns en tvättstuga med tre maskiner, två torktumlare, två torkrum samt ett mangelrum med kallmangel.

Fritidslokal
På Hallegatan 15 har föreningen en fritidslokal där föreningen har olika aktiviteter och som du som medlem kan boka till ett förmånligt pris. Bokas via HSB:s vicevärd.


Gästlägenhet
På Virvelvindsgatan 6 i bottenvåningen, har föreningen en gästlägenhet med två rum, dusch och pentry samt fyra bäddar + en extrasäng och en tv. Uthyres till ett förmånligt pris för medlemmar och bokas via HSB:s vicevärd.

Karta

Brämaregården Göteborg

Virvelvindsgatan 6

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg