190
MEDB9131C0A40E247218EA7AE1FC1CCA797

Välplanerad 3:a med god potential och låg avgift!

Såld!

Biskopsgården, Göteborg

Blåsvädersgatan 10


Såld!
Slutpris: SEK 1,875,000

Ansvarig mäklare

Nu kan du bli ägare till denna välplanerade bostad med två bra sovrum, helkaklat badrum med fönster samt mycket goda förvaringsmöjligheter. Avnjut solnedgången i den inglasade balkongen med utsikt över omgivningens grönområden samt Göteborgs hamnilopp i horisonten. En bostad med god potential - en oslipad diamant. Välkommen att anmäla dig på visning!

Blåsvädersgatan ligger med närhet till såväl kommunikationer, affärer, Volvo, Ericsson och Lindholmen science park. Vårväderstorget ligger precis intill med sitt välsorterade utbud av butiker och service i form av vårdcentral, apotek och Willys.

Om området

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

ÖvrigtFakta

MånadsavgiftSEK 2,938 inkl värme, VA och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea71.5 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer24
Byggår1956
Driftskostnad292 kr/månad

Bilder

Välkommen till Blåsvädersgatan 10

Hallen - bostadens nav!

Stort vardagsrum med utgång till balkong!

Enkelt att möblera med en bra tv-vägg!

Inglasad balkong i söderläge!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna hemtrevliga bostad med mycket god potential samt välplanerade kvadratmetrar. Blåsvädersgatan ligger med närhet till såväl kommunikationer, affärer, Volvo, Ericsson och Lindholmen science park. Precis i närheten har ni fantastiska grönområdet Svartemosse med sina löparspår och naturstigar. Med bara några meter till närmsta hållplats tar ni er sedan in till centralstationen och centrum på ca 15 minuter. Vårväderstorget ligger precis intill med sitt välsorterade utbud av butiker och service i form av vårdcentral, apotek och Willys.

Hallen är lägenhetens nav och här finns också plats för avhängning i en av två praktiska klädkammare bostaden har att erbjuda. Vidare härifrån når ni lägenhetens samtliga rum. Golvet är beklätt med en ekparkett samt väggarna tapetserade i behaglig ton.

Vardagsrummet med sitt härliga ljusinsläpp blir en självklar punkt för den sociala samvaron. Rummet är lättmöblerat och har en grönskande utsikt. Utan problem ryms en soffhörna med tillhörande möblemang men även ett matsalsbord. Den inglasad balkongen i västerläge blir välanvänd året om och är perfekt för den som vill avnjuta solnedgången!

Klassiskt kök med gott om förvaringsutrymme och rymmer ett bord med fyra stolar. Köket följer en bostadens stil och har praktiska ytor för den matlagningsintresserade. Plastgolv och tapetserade väggar. Ljus köksinredning och vitt kakel ovan bänkskivan i rostfritt och laminat. Utrustat med kombinerad kyl och frys, spis/ugn samt en fläkt.

Intill köket ligger sovrummet som rymmer såväl enkelsäng som dubbelsäng och tillhörande möblemang. På golvet ligger ett plastgolv och väggarna är klädda i en ljus tapet, här finns förvaring i form av en platsbyggd garderob.

Master bed-room erbjuder gott om plats för större säng med tillhörande möblemang samt förvaringsutrymmen om så önskas. Utsikt över bostadsområdet med dess grönskande omgivning och i horisonten ser ni Göteborgs hamninlopp! Väggarna klädda i mönstrade tapeter och på golvet finner ni ekparkett!

Badrummet erbjuder helkaklade ytskikt i ljusa nyanser. Bra naturligt ljus tack vare fönster. Här finns en wc, tvättställ med tillhörande kommod, belyst spegelskåp samt dusch!

Välkommen på visning!
Antal rum
3 rum
Boarea
71.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 2,938 inkl värme, VA och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 3,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,000
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
1.43791 %
Andel av årsavgiften
1.48468 %
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 4/24/2008
Energiprestanda
149 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
- Inglasad balkong

- Två klädkammare
Förening
Namn
Brf Biskopsgården Nr 4
Om föreningen
Föreningen omfattar 2 fastigheter med 66 lägenheter. Byggt 1956. Fastigheten innehas med tomträtt med nuvarande avgäld fr.o.m. 2015. Det finns cykelförråd, barnvagnsrum samt hobbylokal. En välutrustad tvättstuga i varje hus, denna är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
65
Varav hyreslägenheter
1
Tv och bredband
Kabel-TV och Internet via ComHem samt Telia.
Parkering
Det finns 17 parkeringsplatser. Dessa går att hyra för ca 90 kr/mån. Till parkeringsplats är det separat kö. Föreningen förfogar över 10 platser i garage. Dessa går att hyra för ca 300 kr/mån. Till garageplats är det separat kö.

Finns även möjlighet att hyra garageplats genom kommunens garage på andra sidan gatan. Gästparkering om 2 timmar finns på gatan utanför.
Renoveringar
Planerade:
2018 - Fönsterbyte
Utförda:
2017 Målning av fasad + ny armatur
2016 Obligatorisk ventilationskontroll
2015 Renovering av entréer och byte av porttelefon
2007 Målning av tak
2005-2006 Relinat badrums och samlingsstammar
2003 Nya balkonger samt inglasning av dessa
2002 Omdränering av hus 10
1999 Installering säkerhetsdörrar samt byte av garageportar
1996 Rörstambyte i kök
1995 Renovering av hissar
1987 Byte av fönster
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 458

Karta

Biskopsgården Göteborg

Blåsvädersgatan 10

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg