510
MED043861233496417B8027098893E6C01A

Såld!

Citynära med stor balkong i västerläge!

Centrala Hisingen Kvillebäcken, Göteborg

Penselgatan 6

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,708 värme, vatten och Telia Triple-play
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea40 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer2424
Byggår2015
Driftskostnad179 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,325,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen upp till våning två och till denna smart planerade etta med sovalkov som passar såväl singel som par. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket, detta ger lägenheten en luftig känsla med ett oslagbart ljusinsläpp som bara flödar fritt. Här är det gott om plats för att socialisera sig. Härifrån når ni även bostadens stora balkong om strax över 8 kvm i västerläge med många soltimmar och där växterna trivs! Utöver detta finns ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning, en sovalkov med plats för dubbelsäng och dessutom gott om förvaring. Huset byggdes 2015 och ligger bekvämt nära den stora knutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen och därmed såklart även väldigt citynära!

Välkommen att boka in dig på visning!

Om området

Kvillebäcken ligger på Centrala Hisingen väster om Backaplan. Stadsdelen var fram till 1906 en del av Lundby socken, som då inkorporerades i Göteborg. Den började bebyggas på 1920-talet och från 1940-talet skedde större uppföranden av bostadsområden. Namnet Kvillebäcken kommer av vattendraget Kvillebäcken. Från en punkt nordöst om Tuve kyrka rinner vatten åt två håll: Kvillen rinner åt norr till Nordre älv och Kvillebäcken rinner åt söder till Göta älv.

Kvillebäcken är ett charmigt område som idag består av en mix av gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Nya Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Kvillebäcken är ett trivsamt och levande område med flertalet restauranger och caféer, mataffärer samt populära Kville Saluhall som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad.

Här finns mycket att upptäcka. Oavsett vilken del av centrala Hisingen man bor i har man alltid nära till många vackra grönområden och parker som erbjuder avkoppling samt rekreation. Man hittar t.ex. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar. Flunsåsparken bjuder under sommaren på underhållning med musik, dans och familjekvällar med fri entré. En av Göteborgs bästa vyer upplevs från utsiktsplatsen på Ramberget med magnifik utsikt över staden och i anslutning ligger Keillers Park som inbjuder till picknick i det gröna. Vid Frihamnen finner man Jubileumsparken som är ett resultat av göteborgarnas önskemål om grönområden och att komma närmare vattnet. Idag finns en bastu (Svettekörka), en sötvattenbassäng i anslutning till älven (Pöl Harbour), ett litet saltvattensbad, seglarskola, simskola, ett vattenkonstverk som också är en lekplats, en roller derby-bana, odling med mera.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Med spårvagn eller buss tar ni er in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Vill man träna finns ett stort utbud av anläggningar att välja mellan så som Lundbybadet, SATS och Nordic Wellness och flera Crossfit anläggningar. Det finns även ett flertal restauranger, caféer (med i white guide), bibliotek, förskola till mellanstadiet i området. Vid Kvilletorget har även Försäkringskassan och Polisen sin verksamhet. På andra sidan Hjalmar Brantingsgatan har Arbetsförmedlingen sina lokaler i Glaciären. I närheten finns Nya Kville Saluhall och intilliggande Backaplan som har ett stort utbud av butiker med allt man kan tänka sig. Just Backaplan och Frihamnen står inför stora förändringar framöver då det mesta av området skall bebyggas.

Övrigt

I Lundby finns ett flertal kommunala förskolor och grundskolor. På Lindholmen finns både gymnasium, delar av Chalmers Högskola och Göteborgs Universitet.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
40 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Väl inne i bostaden möts ni av en rymlig hall med plats för avhängning och möblemang. Lägenheten har genomgående ekparkettgolv och väggarna är målade i vitt som ger er en bra bas att spinna vidare på och inreda i vilken stil som passar er.
Badrum
Badrummet som är helkaklat med grå klinker på golvet och ett vitt kakel på väggarna har allt du kan önska. Inredningen består av en kommod, spegelskåp, wc, dusch med vikbar glasdörr samt en handduksvärmare. Här finns också en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens, en praktisk bänk för tvätten och ovansittande skåp för förvaring.
Sovalkov
Vidare rakt fram från hallen möts ni av den praktiska sovalkoven till höger, i alkoven idag står en dubbelsäng. Ett bra tips är att ni kan dela av alkoven med en vägg med glasrutor i som gör att den blir avskild men ändå kommer det härliga ljusflödet in, detta finns dock inte idag.
Vardagsrum
Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket, detta ger lägenheten en luftig känsla med ett oslagbart ljusinsläpp som bara flödar fritt. Här ryms såväl soffa, arbetshörna och gott om plats för att socialisera sig. Härifrån når ni även bostadens stora balkong om strax över 8 kvm i västerläge, balkongens storlek gör det lämpligt att både ha en härligt avkopplande loungehörna och även ett bord med stolar för middagen. Möjlighet finns att glasa in en del av balkongen mot en egen kostnad.
Kök
Köket som är levererat från Marbodal har vita luckor och ovan bänkskivan i askgrå laminat sitter ett grått kakel. En köksö med förvaring och sittplatser gör sin givna plats i köket. Den gedigna maskinparken som är levererad från Siemens erbjuder en inductionshäll, inbyggd ugn, spisfläkt, diskmaskin, inbyggd micro samt en kombinerad kyl och frys.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 10, hiss finns
Avgift
SEK 2,708 värme, vatten och Telia Triple-play
Information avgift
Föreningen har upprättat en underhållsplan vilken kommer att uppdateras löpande. Månadsavgiften har höjdes med 10% i juli 2020 pga nya förhandlingar med HSB.
Driftskostnad
SEK 2,150 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,150
VA
SEK 1,000
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.8984 %
Andel av årsavgiften
1.00516 %
Tillträde
September 2021
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 10/22/2018
Energiklass
D
Energiprestanda
97 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Umbra i Göteborg
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Brämaregården 36:5, vilka uppfördes 2015. Föreningen består av 68 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Avgift:
I avgiften ingår värme och telia triple play (tv, bredband (100/100), IP-telefoni). I varje lägenhet finns en avläsare för kall-, och varmvatten och el, där faktureras man för den faktiska förbrukningen fördelat kvartalsvis. Föreningen har ett kollektivt avtal, i samband med inflyttning behöver lägenhetsinnehavaren inte ha något eget avtal med el och vatten. Förbrukningen debiterad 5 månader i efterskott på avgiftsavi från HSB Göteborg

Det finns ett utrymme för barnvagnar under Penselgatan 6.

Det finns en gästlägenhet med välutrustat kök samt upp till 9 bäddar. Denna kan hyras för en kostnad av 300 kr/dygn och max 3 dygn i rad.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
68
Tv och bredband
Föreningen har ett treårigt kollektivt avtal med Telia om tjänster för bredband, TV och telefoni. I bostäderna byggs ett datanät upp med 2 datauttag per sovrum och 4 uttag per vardagsrum. Lite beroende på planlösning kan det även finnas 2 uttag i kök. I vart och ett av dessa uttag kan en telefon, digitalbox för TV eller dator anslutas. Vilken tjänst som önskas i respektive uttag väljs via en panel i bostadens elcentral. I tjänsten ingår Telia bredband 100/10. Hastigheten ar 50-100 Mbit/s for att ta emot data och 8-10 Mbit/s for att skicka data.
Parkering
Föreningen har hand om 32 st garageplatser som går att hyra för ca 1250 kr/månad. Det finns även 3 MC-platser som går att hyra för 550 kr/månad.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 476
Övrigt
Cykelställ finns på gården och utefter gaveln vid sopnedkasten. Inomhus under Långängen 4 A i cykelrummet finns cykelparkering, där finns även de uthyrningsbara cykelgarderoberna för er som vill låsa in er cykel.

Det finns en gemensam tvättstuga på gården med bokningsbara tider varje dag mellan 06.00-00.00 där varje tvättpass är 3 timmar.

Karta

Centrala Hisingen Kvillebäcken Göteborg

Penselgatan 6

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg